John Mayer - Where the Light Is (2008)

Alternatieve titel: Live in Los Angeles

Label: Columbia

1. Neon (5:55)
  2. Stop This Train (5:00)
  3. In Your Atmosphere (5:45)
  4. Daughters (5:04)
  5. Free Fallin' (4:23)
  6. Everyday I Have the Blues (4:14)
  7. Wait Until Tomorrow (4:19)
  8. Who Did You Think I Was (4:23)
  9. Come When I Call (3:23)
  10. Good Love Is on the Way (4:18)
  11. Out of My Mind (10:10)
  12. Vultures (5:19)
  13. Bold as Love (8:37)
  14. Waiting on the World to Change (3:50)
  15. Slow Dancing in a Burning Room (5:19)
  16. Why Georgia (4:27)
  17. The Heart of Life (3:40)
  18. I Don't Need No Doctor (6:02)
  19. Gravity (9:41)
  20. I Don't Trust Myself (With Loving You) (8:44)
  21. Belief (6:03)
  22. I'm Gonna Find Another You (5:40)
avatar van Soulistic
Geweldig album van John! Heb ook maar gelijk de muziek DVD besteld van dit album!
Wat een steengoede versie van Ray Charle's "I Don't Need No Doctor".

avatar van Shelter
Net de DVD gekocht voor een spotprijsje va omgerekend 7 euro.
Ik ken de nummers van zijn albums, moet het nog even op DVD bekijken...ik dacht even hier kijken of het een redelijke aankoop is.
Ben nu erg benieuwd

Holwerda
Werkelijk briljant zeg.

avatar van daoneandonly
Top punt van relaxte / mooie muziek.
Heerlijk om te luisteren.
Wat een lekkere gitaar solo's zitten er in, ook duren sommige maar even.
Deze mag mijn andere cdtjes binnenkort vergezellen, ik kan alleen nog niet kiezen tussen de DVD of de CD

JH.
Dit album is natuurlijk van de allerhoogste kwaliteit. De akoestische set is goed, zijn eigen band is goed en John Mayer Trio is werkelijk subliem. Niets dan hulde voor Mayer op deze plaat.

avatar van bram1610
Ahh... Where The Light Is! Een album wat ik inmiddels van binnen en van buiten ken. Prachtige akoestische set om bij weg te dromen, leuke bluesjes goed uitgevoerd door Mayer en Zijn trio (met hoofdletter, ja), met natuurlijk niet alleen prachtig spel door Mayer zelf maar natuurlijk ook door zijn uiterst muzikale kornuiten Pino Palladino en Steve Jordan. Out Of My Mind is geweldig met orgasmatische solo's en een prachtig slot van het deel met het Trio. De band set bestaat gewoon uit prachtige popnummers zoals we John Mayer kennen, maar dan allemaal net wat mooier uitgevoerd op Where The Light Is, met voor mij Gravity als hoogtepunt.
Dit live album is heel erg goed, maar het blijft handig om liefhebber te zijn, anders skip je zo door het trio heen. De akoestische set en de bandset blijven wat toegankelijker.
Misschien wel het album dat ik het afgelopen (school)jaar het meest heb beluisterd.

avatar van koel
Ik kan niet anders dan 5 sterren geven voor deze sfeervolle live plaat. Wat een beauty! Ook de drieluik-opzet is mooi: acoustisch => JM trio => JM band. Heerlijke solo's en goed gezongen.

avatar van guitarwally
Ben nooit fan geweest van moderne muziek, ik luisterde meer naar oude nummers uit de sixties of de ruige rock uit de seventies. Toch werd ik gedwongen om naar John Mayer te luisteren, door de zangeres uit mijn band, die nog graag een nummer van hem wilde spelen. Ik kreeg wat youtube filmpjes toe geslingerd en omdat ik niemand wilde kwetsen zei ik maar dat het niet vreselijk was. Direct de volgende dag werd deze DVD in mijn handen gedrukt met het advies om het goed te beoordelen. Thuis gekomen heb ik het maar opgezet.
Ik ging zitten. Mijn mond zakte open en is voor 2 uur niet meer dicht geweest. Ik weet het zelf niet meer, maar volgens mijn moeder heb ik tijdens Gravity gehuild.
Nog nooit heb ik iemand zo gitaar zien/horen spelen. Goed. Onmogelijk. Mooi. Onbeschrijfelijke schoonheid. De twee uur zijn geen lange zit, maar een vluchtig moment van ultiem geluk.
Vanaf dat moment ben ik diehard fan van deze halfgod en heb tot een jaar na het bezichtigen iedereen lastig gevallen met youtube filmpjes van dit concert.
GENIETEN!

avatar van Carolaah
Hm?Kennelijk had ik nog niet op dit album gestemd..
Dit vind ik wel echt een hele fijne live-plaat van Mayer..
Mayer komt toch beter live uit dan met de studio-albums.

Ik neig er naar om een 4,5 te geven, maar toch zet ik dit album niet erg vaak op.. Er zitten een aantal nummers bij die ik toch wel redelijk vaak skip.. ik vind 85% van de cd behoorlijk goed en de andere 15% gewoon redelijk tot goed.. Daarom laat ik het toch bij 4,0 op dit moment.

Iedereen die meent dat John Mayer slechts van de velen is die slechts succesvol is door zijn looks; luisteren!

Onwijs overschat als gitarist eigenlijk deze meneer Mayer. Echter neemt dat niet weg dat hij zeer goed kan spelen en de nummers onwijs strak brengt op deze live cd. Voor mij is het gedeelte met de John Mayer Trio het beste. Veel covers in dat stuk, maar wel super tof gespeeld. Welverdiend...4 sterren.

Onwijs overschat? Hoezo dat?

Geweldig live album. Alle nummers op dit album klinken veel beter dan zijn studio opnames.
Ik snap trouwens ook niet wat je met overschat bedoelt. Ik vind juist dat hij vaak onderschat wordt als gitarist.Hij is nog jong en kan nog veel bijleren als gitarist, maar ik vind hem op dit moment al hartstikke goed en zeker niet overschat.

Ik geef dit album een 5, want ik heb nergens eigenlijk wat op aan te merken en heb deze dvd helemaal plat geluisterd en dat doe ik nog steeds trouwens.

Juist nu de man zijn doorbraak maakt, zullen veel mensen hem overschat vinden en wordt zijn gitaarskills erg onderschat.

Uiteraard zorgt hij hier zelf ook voor, de mierzoete hits op Battle Studies en al de affaires om hem heen zorgen niet echt voor een stoer gitaar imago. Mijns insziens hoeft dat ook niet perse, John Mayer bediend namelijk duidelijk twee doelgroepen: de zogenaamde 'gil'dames, die wegzwijmelen bij nummers als Your Body Is A Wonderland, Daughters en Who Says. Daarnaast heeft hij veel mannelijke fans, die zijn gitaarwerk waarderen. Dit is heel goed terug te horen op dit album, maar ook op het Trio-werk.

Het is aan de meneer zelf om in zijn volgend album een goede keuze te maken. Het sterrenleven is natuurlijk aantrekkelijk en hij weet dat hij met bepaalde producers en nog zoetere nummers over 2 jaar groter dan groot kan zijn.

Wil hij mij nog blijven bekoren (en ik hoop dat ik nog jaren van hem kan genieten) dan hoop ik dat hij met Pino Palladino en Steve Jordan terug de studio induikt voor een soort Try! 2. Ik weet dat dit getuigd van moed, maar als hij deze stap terug weet en durft te maken, zal hij mijns inziens veel respect krijgen in de muziekwereld.

avatar van Gloeilamp
wat een prachtige vertolking van Free Fallin' trouwens!

avatar van midnight boom
de uitvoering van vultures is echt geniaal!

vanbakel64 schreef:

Zijn gitaarwerk...en dan doel ik op zijn solospel is juist onwijs overschat. De cliché blueslicks die je van mijlen ver hoort aankomen en totaal niks vernieuwends of uitdagends in terug te vinden. Zijn timing in zijn ritme spel en dynamiek oa goed te horen op Vultures is wel weer onwijs goed en wat dat betreft past hij wel in het straatje van een Hendrix of Stevie Ray, maar als echte sologitarist is hij tamelijk beperkt te noemen.

Mata
Dit is duidelijke één van de beste live albums ooit voor mij!

avatar van Gloeilamp
Vind dit zo veel beter dan zijn laatste album.
John Mayer is hier op zijn best met nummers als Free Fallin', Why Georgia en de Try! set.
Top album!

Belief

avatar van Tha)Sven
Mata schreef:
Dit is duidelijke één van de beste live albums ooit voor mij!
Voor mij ook, hier komen al zijn nummers er zoveel beter uit. Veel meer gevoel, echt een prachtig album.

avatar van jeroendub
Later als ik kleinkinderen heb, vertel ik ze: Ik ben opgegroeid in de tijd van Where The Light Is.

die baslijn van de gitaar die je in het begin hoord bij stop this train is zo iritant, ik hoor alleen nog maar die baslijn en de rest niet meer. FML

avatar van sjinobi
Waarom staat deze niet in de top zoveel van musicmeter??

Mogen daar geen live albums in?

avatar van chevy93
nr. 40 in de live toplijst

én

De top 250 populairste albums. Deze lijst is samengesteld uit de persoonlijke top 10-lijsten van de MusicMeter-gebruikers, en dus niet via de stemgemiddelden.

avatar van sjinobi
Ah had ik kunnen weten eigenlijk. En met de top zoveel bedoelde ik de beste reguliere albumlijst. Ik had het zelfs al uit die titel kunnen halen.

Dit is een heel goed album

avatar van frankholst182
De eerste keer heb ik met verbazing geluisterd naar dit album. Waarom hoor je deze kwaliteit niet op de studio-albums? Ook 'born and raised' is een gezapig album, terwijl de energie van dit live-album er vanaf spat.
Ik heb dit album veel geluisterd en ik kan wel constateren dat een vakman aan het werk is. Echt goed. Jammer, dat hij niet bij zijn leest blijft. Echt zonde.

Toch springen een aantal nummers er uit, die de rest van de nummers doet verbleken. Je zou kunnen stellen dat je om deze reden het album geen 5 sterren geeft. dus 4,5, Maar die nummers, prachtig! De nummers: Good love is on the way, bold as love, waitin on the world to change en gravity, verrreweg de mooiste versie van alle liveversies die ik ooit van dat nummer gehoord heb. Vooral dat laatste nummer draagt dit album. En het mooie is: het verveelt niet!

avatar van Shelter
Zeer eens met Gravity, het heeft bijna iets Eric Claptons achtig de sound en manier waarop hij de gitaar een soort van "stem" geeft....kan het niet goed uitleggen hahaha.
Waiting on the world to change vind ik op dit album nou niet zo daverend, gewoon normaal eigenlijk. Ik vind Belief en Slow Dancing in a Burning Room beter op deze plaat klinken.

avatar van JelmerHolwerda
Slow Dancing In A Burning Room

Fantastisch.

avatar van Broem
Heerlijk, bijna ouderwets, live album van John Mayer. Hij timmert al zo lang aan de weg en is zeer productief. Als ik dit album zo hoor word het toch eens tijd hem live te gaan zien. Erg goed en n prima kwaliteit w.b. opname.