Nas - I Am... (1999)

Alternatieve titel: I Am... The Autobiography

Label: Columbia

1. Album Intro (2:51)
  2. N.Y. State of Mind Pt. II (3:36)
  3. Hate Me Now (4:44)

met Puff Daddy

4. Small World (4:45)
  5. Favor for a Favor (4:07)

met Scarface

6. We Will Survive (5:00)
  7. Ghetto Prisoners (4:01)
  8. You Won't See Me Tonight (4:23)

met Aaliyah

9. I Want to Talk to You (4:36)
  10. Dr. Knockboot (2:25)
  11. Life Is What You Make It (4:05)

met DMX

12. Big Things (3:40)
  13. Nas Is Like (3:57)
  14. K-I-SS-I-N-G (4:16)
  15. Money Is My Bitch (4:03)
  16. Undying Love (4:45)
  17. Pray * (4:40)

met Bravehearts

avatar van Jordy
Samen met Nastradamus (het tweede deel van het tweeluik) vormt dit echt een gigantisch dieptepunt voor Nas, niet gedacht dat hij er nog uit zou komen. Fantastische tracks als Nas Is Like en vooral Undying Love (kippenvel, elke keer weer) trekken de boel nog wat omhoog, maar Hate Me Now moet toch één van de slechtste nummers ooit gemaakt door een ooit gerespecteerde hiphop-artiest zijn.

avatar van Kos
Kos
Nas is Like is zelfs de beste Nas-track ever imho.

dr. knockboot is toch wel een hilarisch nummer

Nas I am ****

Erg aardig album met zeker wat hoogtepunten. Nas is zeker geen slechte rapper. Dit is natuurlijk een vrij commercieel album en qua lyrics is het "erg redelijk". Hate me now is naar mijn mening zeker niet "zo slecht" samen met de tevens meest commerciële song op dit album " you won't see me tonight". Dit is een erg aardig album , qua inhoud scoort "undying love" wel het hoogst , hoogst indrukwekkende aflsuiter ... Let ook op z'n tekst aan 2pac in het aanstekelijke "we will survive".

avatar van Word_Play
I Am is echt geen slecht album, vergeleken met wanproducten It Was Written en Nastradamus. Ik vind Hate Me Now wel sterk en Nas is Like een van de beste Nas-tracks ooit. Beatwise is het op de hiervoor genoemde track na niets spectaculairs, maar er bevinden zich toch wel wat tekstuele hoogstandjes (Favor for a Favor, We Will Survive, Dr. Knockboot, Money is My Bitch) op deze plaat.

3,5 ster.

avatar van Psychol_Mikol
kom op jongens dit is toch echt wel 1 van de betere albums van NASTY NAS niet elke track is vet maar welk album tegenwoordig wel, het merendeel is een meesterwerk ik snap trouwens niet dat iedereen illmatic zo goed vonden ik vond het persoonlijk een minder album ik geef dit album 4 sterren

Jordy schreef:

Hoezo vind je Hate Me Now zo slecht? Ja.. P. Diddy doet mee, maar voor de rest is het een lekker nummer vind ik.

avatar van Kos
Kos
Als ik dat simpele deuntje hoor, heb ik het al gehad met dat nummer.

De meest simpele beats/melodietjes zijn vaak nog het mooist

Still D.R.E. is daar het beste voorbeeld van

Ik zou hate me now zelfs erg goed noemen ...

avatar van Jordy
Afgrijselijke knieval voor de commercie vind ik het. Je hoort Nas gewoon moeite doen om z'n teksten niet te ingewikkeld te maken, omdat het grote publiek dat niet aankan (en misschien om Puff niet voor lul te zetten). En dan die kitscherige productie, blegh

Music
Hey jordy mag ik jou eens wat vragen
uhmm jij stemt echt op een Hoop albums
he tlijkt alsof je naar alle muziek luistert

maarja Favor For Favor is vette nummer..

avatar van Jordy

er zijn 37 mensen met meer stemmen dan ik...

avatar van Gyzzz
Het album is inderdaad veel commercieler dan zijn voorgangers, maar dat is niet altijd negatief. De beats zijn wat voller dan eerst, en soms pakt dat goed uit (Favor For A Favor, NY State Of Mind pt II, Nas Is Like) en soms pakt dat slecht uit (Hate Me Now, You Won't See Me Tonight).
Ik vind dit al met al best een aardig album, dat ondanks de commercialiteit best goede momenten kent.

Slecht album met een paar uitschieters,jammer dat die met te veel verkeerde producers op dit album werkten en somige nummers te snel afraggelde.

NY part2 state of mind
Nas is like
Favor for a favor
Undying love

avatar van MJ_DA_MAN
Net als It Was Written (hoewel die wel beter is) een album van Nas die de eerste keer zeer aardig klinkt, maar daarna steeds minder en minder wordt. 3* Voor Small World, Nas is Like en Undying Love.

Pauper
Jordy schreef:

laten we n.y. state of mind part 2 niet vergeten, die beat blijft wel erg lekker.. maar het is op die 3 tracks na een cd die meer als onderzetter functioneert dan waar hij voor bedoeld zou moeten zijn

avatar van FunkyMonk
MJ_DA_MAN schreef:

Vind ik vind dit album toch heel anders 'klinken' als It was written; die laatste ben ik trouwens nog steeds niet beu; I AM (en Nastradamus) was ik al beu na er 1 keer naar te hebben geluisterd. Het is gwn helemaal opgefucked door de commerce. Die track met scarface is en Nas is like zijn lekker; de rest, so so..

Melle K
NY State of Mind Pt. II
Favor for a Favor
Dr. Knockboot
Life Is What You Make It
Nas Is Like

Zijn goede nummers, de rest niet.
Voeg deze samen met de beste nummers van God's Son en je hebt een leuk album, maar dit is het kopen niet waard.

Minst goede album van Nas
Hier staan hele goede nummers van Nas op, alleen teveel afgewisseld met R&B achtige nummers.

avatar van Cath
Het is een best leuke CD. Niet een topper, maar als ik hoor dat dit de slechste van Nas is dan zit hij toch op een hoog niveau. We Will Survive is echt een schattig nummer haha. En Money is My Bitch vind ik ook grappig. Verder de nummers die hieronder genoemd worden. Hate Me Now is echt een dom lied.

avatar van Niek
Album begint gewoon sterk. Tot en met 8 is het allemaal best aardig. Daarna is het fout met als enige lichtpunt natuurlijk Nas Is Like. @ Cath: Nastradamus is zijn slechtste plaat! (vind ik dan )

eazyfan
Nastradamus is en blijft zijn slechtste, deze Cd heeft nog paar mooie tracks. Ook vette gastartiesten: Aaliyah en Scarface, DMX mag er wel zijn, Puffy duidelijk niet.

Nastradamus is ook rlx

eazyfan
J.M. schreef:
Nastradamus is ook rlx
relaxt?? Ik kon 4 matige tracks vinden, waaronder een goede. De rest van dat album is erg.

avatar van J.M.
de rest van van dat album is erg. dope.

inderdaad

Relax
J.M. schreef:
de rest van van dat album is erg. dope.

inderdaad

ga weg met je groupie gedrag aub.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit album verdiend nog net 3 sterretjes maar Nastradamus is gewoon een schande voor de hiphop, en zeker voor Nas.

Relax schreef:

ga weg met je groupie gedrag aub.

lol

avatar van MJ_DA_MAN
Nouja hij is gewoon Nas-fan. Een groupie stemt alles van dezelfde artiest een 5 en albums van artiesten waar die artiest ruzie mee heeft een 0,5. Dat doet hij niet.