Deerhunter - Microcastle / Weird Era Continued (2008)

Label: Kranky

1. Cover Me (Slowly) (1:21)
  2. Agoraphobia (3:22)
  3. Never Stops (3:04)
  4. Little Kids (4:22)
  5. Microcastle (3:40)
  6. Calvary Scars (1:37)
  7. Green Jacket (2:09)
  8. Activa (1:49)
  9. Nothing Ever Happened (5:50)
  10. Saved by Old Times (3:50)
  11. Neither of Us, Uncertainly (5:25)
  12. Twilight at Carbon Lake (4:24)
  13. Backspace Century * (2:19)
  14. Operation * (4:04)
  15. Ghost Outfit * (0:33)
  16. Dot Gain * (3:19)
  17. Vox Celeste * (3:31)
  18. Cicadas * (2:30)
  19. Vox Humana * (2:32)
  20. VHS Dream * (2:33)
  21. Focus Group * (2:49)
  22. Slow Swords * (3:25)
  23. Weird Era * (2:40)
  24. Moon Witch Cartridge * (1:32)
  25. Calvary Scars II / Aux. Out * (10:12)
Volgens Bradford Cox heeft de tour met Animal Collective hem doen inzien dat het geen zin heeft om als Animal Collective te willen klinken, want zo goed als die band wordt Deerhunter toch nooit. Daarom nu een heel andere plaat dan de vorige van Deerhunter. Bradford liet me na afloop van hun optreden laatst muziek van de Everly Brothers, Neil Young en Thin Lizzy horen. Dat is de muziek waar hij nu oneindig veel naar luistert en door beïnvloed wordt. Hij durft nu gitaarsolo's te spelen en zo min mogelijk effecten te gebruiken. Toch is Deerhunter op deze plaat bezwerender, meeslepender en consistenter dan op de vorige. O wat is ie goed! 5 sterren kandidaat en eindlijstmateriaal. Vooralsnog 4,5 *

avatar van Yak
Yak
Mijn 4* is nog aan de behoorlijk voorzichtige kant, maar ik laat natuurlijk de optie open dat Microcastle nog verder gaat stijgen. Voorlopig de beste plaat van dit jaar.

avatar van Bart
Dit nieuwe album is - wat mij betreft - één van de toppers van 2008! De plaat blijft boeien!

Agoraphobia *****
Never Stops *****
Microcastle *****
Nothing Ever Happened *****

avatar van Thijs!
Tot nu toe echt dé kanditaat voor album van het jaar.

avatar van Yak
Yak
Done! Dank voor de melding.

Dwangbuis
Ik zie dat Deerhunter op hetzelfde label zit als Windy & Carl en Godspeed You! Black Emperor vroeger - dat in combinatie met de lovende commentaren maakt mij wel nieuwsgierig. Album ergens te beluisteren, Last.fm of de Luisterpaal van de VPRO?

avatar van Antie
Ik kende "Bradford Cox" alleen hiervoor nog maar van zijn solo project "Atlas Sound".
Waar ik toch bij dit album toch wel wat invloeden van herken in
"Green Jacket" en "Activa".
Dromerige indie-rock liedjes
Vooral einde van "Nothing ever ended" vind ik supper.
Doet me aan "Sonic youth" denken.

avatar van Koston
Het is Nothing ever happenend, mijn beste

Lekker album dit, het behoort zeker tot mijn 10 van beste cd's van 2008.
De eerste keer klinkt het ambient stukje in het midden wat raar, maar dat maakt het wel afwisselend. En alle nummers zijn van een vrij hoog niveau, het album is consequent. Deerhunter is een naam om in het oog te houden, want ze kunnen misschien wel nog beter

Heb je de tweede plaat gehoord? daar zit om het nummer een ambientstukje, waardoor de plaat juist niet meer als een geheel klinkt. Dit album is veel meer een geheel, al vind ik de sound van cryptograms ook erg lekker.

Wat een heerlijke plaat is dit zeg

avatar van ZOLTAR
Staat nu in de luisterpaal.
na 1 x luisteren gelijk naar de winkel gefietst.

avatar van SilverGun
Hier hetzelfde Inmiddels twee keer gehoord, morgen meteen even oppikken. Ik begrijp dat er nog een bonus CD bij zit met nummers die minstens zo goed zijn, Weird Era Cont. genaamd.

avatar van midnight boom
ik ben ook zeer benieuwd

avatar van KampF
Die Bonus cd genaamd Weird Era Cont. is nauwelijks een bonus CD meer te noemen, eigenlijk gewoon een full length CD die erbij zit. Erg knap dat de kwaliteit van de nummers zo hoog is, terwijl Bradford binnen 1 jaar al 3 albums heeft gemaakt (Atlas Sound's album was laat 2007). Fijn aan elkaar gevlochten pop/rock/shoegaze liedjes met een zeer zweverig karakter. Erg knap. Echt een doorzetter die Bradford ondanks zijn aandoening (syndroom van Marfan)

Heb net even de bonus CD toegevoegd ter correctie.

Ohja Nothing Ever Happened

avatar van UndahCovah
Agoraphobia raakt mij diep in mijn hart. Wat een hartverscheurend mooi nummer is dat zeg...

avatar van SilverGun
Wow, hoe mooi is die akkoordprogressie in Dot Gain na zo'n twee minuten. Dit komt nog wel op de 4,5 sterren uit.

avatar van Paalhaas
SilverGun schreef:
Wow, hoe mooi is die chord progression in Dot Gain na zo'n twee minuten.

Praat maar gewoon Nederlands hoor. Akkoordprogressie klinkt toch veel beter?

avatar van SilverGun
Speciaal voor jou aangepast! Maar ja, je hebt ook wel gelijk

avatar van aäron
Fraaie cd. Meet zich makkelijk met materiaal van Animal Collective.

Is totaal niet meer te vergelijken met Animal Collective...

avatar van KampF
Vind ik ook, om animal collective nou ook shoegazerig te noemen.

Btw, ik denk dat Agoraphobia echt het mooiste nummer is. Vind ik nog het meest gemeen hebben met Quarantined van Atlas Sound.

Al meer dan 170+ plays deze week. De 4,5* staat genoteerd. En dat komt zeker weten door Weird Era Continued (bonus nummers). Een waas, een extase!

avatar van Montorsi
Poeh, ik dacht lang dat Wolf Parade en No Age mochten gaan uitmaken wat de plaat van het jaar zou gaan worden. Deerhunter gaat toch ook wel een heel eind komen vrees ik.

En dat komt dan met name vanwege die godsgruwelijke goeie 'bonus' CD

avatar van Bart
Ook die bonusdisc is erg mooi, met toppers als 'Operation' en 'Vox Humana'. Daarom verhoog ik mijn stem. De volle mep! 5*

avatar van mkrake
Hoe zit het eigenlijk met de albumcover. Ik zie eigenlijk alleen deze opduiken!
Link 1

en deze;
Link 2

Heb zelf de cd uit Amerika en die heeft de "zalmkleurige" cover. Het album nu meerdere malen beluisterd en dit is toch echt een vooruitgang t.o.v. Cryptograms. Cryptograms bevatte ook mooie songs alleen die ambient stukken haalde de vaat er echt uit, duurde mij allemaal veel te lang.
Nee ben hierover erg enthousiast en zie dit wel in mijn eindlijstje komen!

avatar van SilverGun
Deze zie je ook veel voorbij komen. Maar de echte cover is die zalmkleurige, die andere twee zijn volgens mij kandidaten geweest maar het uiteindelijk niet geworden. Nog even een speciale vermelding voor het surrealistische artwork bij dit album, dat is echt schitterend. Jammer dat er verder niets te vinden is van Alex Rose via Google, ook de in het boekje vermelde link naar z'n website is helaas offline gehaald.

avatar van Bart
De artwork moet inderdaad - opnieuw - worden aangepast. De zalmkleurige cover met de psychedelische vrouw is de juiste artwork voor de ceedee. De artwork die hier nu op Musicmeter wordt gebruikt, is de cover van de vinyl-uitvoering. Dus eigenlijk is deze artwork ook weer niet zo fout...

avatar van ZOLTAR
Mijn vinyl uitvoerig heeft inderdaad deze cover. Bijgesloten zit het ceedeetje van weird era continued welke de cover heeft van de zalmkleurige vrouw met skeleton ogen.

Ik verhoog trouwens naar 4,5*en

avatar van levenvergeten
mkrake schreef:
Hoe zit het eigenlijk met de albumcover. Ik zie eigenlijk alleen deze opduiken!
Link 1
en deze;
Link 2

De hoes van MuMe is die van de vinyl-uitvoering, link1 is de cover van de dubbelcd en link2 is de cover van de promoversie (althans diegene die ik heb ontvangen).