Deerhunter - Microcastle / Weird Era Continued (2008)

Label: Kranky

1. Cover Me (Slowly) (1:21)
  2. Agoraphobia (3:22)
  3. Never Stops (3:04)
  4. Little Kids (4:22)
  5. Microcastle (3:40)
  6. Calvary Scars (1:37)
  7. Green Jacket (2:09)
  8. Activa (1:49)
  9. Nothing Ever Happened (5:50)
  10. Saved by Old Times (3:50)
  11. Neither of Us, Uncertainly (5:25)
  12. Twilight at Carbon Lake (4:24)
  13. Backspace Century * (2:19)
  14. Operation * (4:04)
  15. Ghost Outfit * (0:33)
  16. Dot Gain * (3:19)
  17. Vox Celeste * (3:31)
  18. Cicadas * (2:30)
  19. Vox Humana * (2:32)
  20. VHS Dream * (2:33)
  21. Focus Group * (2:49)
  22. Slow Swords * (3:25)
  23. Weird Era * (2:40)
  24. Moon Witch Cartridge * (1:32)
  25. Calvary Scars II / Aux. Out * (10:12)
AC/DC
nothing ever happened
moet ik maar is gaan zoeken

avatar van blonde redhead
Heb eerder op dit album gereageerd toen was ik niet zo overtuigd. Nu is dat ondertussen wel veranderd. Hoewel de bonus cd me niet zoveel doet. Ik vind de eerste cd wel echt een super cd. Het is neit zo dat ik mijn eindlijst van 2008 zou moeten aanpassen. Maar toch heb ik hem ondertussen aangeschaft. Het is geen cd die ik even als achtergrondmuziek aanzet maar als je er echt voor gaat zitten is dit een geweldige cd. Want er is zoveel te beluisteren. Staat bijna geen slecht nummer op. Met ook voor mij als hoogepunt Nothing Ever Happened.

avatar van Reint
Wat een plaat is dit zeg, jezus. Saved By Old Times, Agoraphobia, Calvary Scars... de titels alleen al. Helemaal mijn muziek. Television, Sonic Youth, Pavement. Wat een geluid. Groengeelzwart zijn een beetje de kleuren die tevoorschijn komen voor mij.

Hier trouwens de fantastische tekst van Little Kids.
Kids drinking gin on the the front lawn
The kids see that man walking down the dirt road
These kids see the sky
And they think of him dressed in flames
Kids walk behind, slowly stalk, that old man

To get older still

These kids followed him to his shed
Where he turns on the radio and smokes a cig
These kids come with gasoline and they strike a match

To get older still

avatar van barrett
Ik heb het redelijk moeilijk met deze plaat, ik hoor wel opflakkeringen van goede luisterervaringen maar het geheel dringt nog niet echt door. Het zal zeker en vast nog een aantal keer beluisterd worden, want het lijkt me een fascinerende brok.

Deewee
Geweldig! Hoorde Nothing Ever Happened ergens in een modeshow en ik kon niet echt zeggen dat ik het geweldig vond (komt waarschijnlijk doordat slechts een gedeelte van het nummer in de mix zat). Ik ben daarna het hele album gaan luisteren en het sprak me zeer snel aan. Desondanks kan ik me wel voorstellen dat de cd in sommige gevallen meerdere luisterbeurten nodig heeft.

Prachtig album!

Moeilijk om mooiste nummers uit te kiezen, want ze hebben allemaal stuk voor stuk een heerlijke sfeer!

Ik heb nu Calvary Scars, Nothing Ever Happened en Neither of Us, Uncertainly aangevinkt als favorieten, maar dat zijn zeker niet de enigen.
Never Stops, Little Kids en Saved By Old Times zijn ook heel mooi.

Ik reken in m'n beoordeling de tweede plaat ook mee, die ik ietsjes minder vind, vandaar nu een 4*. Maar dat kan best nog meer worden, misschien wanneer ik besluit om de tweede plaat niet mee te rekenen omdat ik zie dat die niet op elke versie aanwezig zijn.

avatar van Twilight
Ok, halfje er bij dan maar.

avatar van blonde redhead
Ik moet wel eerlijk zijn dat ik die tweede plaat nooit opzet. Maar eigenlijk is die eerste dan ook een volwaardig album. Die tweede kan je altijd gebruiken als onderzetter oid.

avatar van WesleyX16
Ja, ik dacht dat het twee aparte albums waren.

Want op wikipedia staan ze in aparte rubrieken en ook apart genoemd.

Ik vond ze live overigens minder overtuigend.

boomkat
De LP ge-ebayd voor 14 euro inclusief verzendkosten. Ik denk wel zonder Weird Era (kan dat?) en anders hebben ik het helemaal getroffen

blonde redhead schreef:
Die tweede kan je altijd gebruiken als onderzetter oid.

Nounou, is hij echt zo slecht?
Backspace Century, Operation en Vox Humana zijn echt prachtige nummers! Doen een beetje denken aan The Jesus & Mary Chain, heerlijk melancholisch noisy en donker sfeertje.

AC/DC
Twilight schreef:

Nounou, is hij echt zo slecht?

En vox celeste dan ik vind dit zeker een meerwaarde geven aan het album, niet constant hetzelfde hoog niveau, maar er staan ook zeeer sterke nummers op

blonde redhead schreef:

Vind ik toch te weinig eer voor nummers als Vox Celeste of Calvary Scars II.

avatar van Leeds
Een zeer verrassende plaat. Zeer genietbaar. Variatie is er ook.

blonde redhead schreef:

Ik ben van het zelfde principe. Waarom ze het op deze wijze hebben gedaan weet ik niet.

Die tweede plaat erbij had een beetje te maken met de wel erg vroege leak van Microcastle. Het album was klaar en zou in november uitkomen, en hij lekte ergens in maart als ik het me goed herinner. Om een plaat die iedereen al lang en breed kende toch nog goed te kunnen verkopen hebben ze Weird Era er aan vastgeplakt. Dat wil overigens niet zeggen dat het even een snel afgeraffelde bonus disc is, het werktempo van Bradford Cox en consorten is altijd al hoog geweest dus zo onnatuurlijk is een extra album een half jaar later niet.

Nihilisme
Waarom praat iedereen over Weird Era Cont. alsof het een tweeluik met Microcastle ofzo is? Het is gewoon een bonusalbum, echt niet meer dan dat. Ikzelf oordeel enkel over de eerste twaalf nummers (zoals Microcastle ook bedoeld is). Niet dat dat wil zeggen dat Weird Era Cont. niets toevoegt, er staan genoeg pareltjes op om interessant te zijn.

Sietse
Hoe kom je erbij dat het een bonus album is?
Album is nooit zonder Weird Era Cont. verkrijgbaar geweest.

avatar van Chameleon Day
Dan kan het toch nog steeds een bonusalbum zijn?

Sietse
ja, op zich wel, maar zoals ik het heb begrepen is Weird Era Cont. opgenomen na dat Microcastle 4 maanden voor release was gelekt om het dan toch nog (als dubbelaar) aan te kunnen bieden.

Sietse schreef:
Hoe kom je erbij dat het een bonus album is?
Album is nooit zonder Weird Era Cont. verkrijgbaar geweest.

Niet juist. Ik heb de LP van deze plaat en W.E.C. is daar niet aan toegevoegd.

Sietse schreef:

Wel juist. Eens wat speurwerk over gedaan en inderdaad, zo is het, blijkbaar, nu eenmaal gegaan.

Leeds schreef:

Niet juist. Ik heb de LP van deze plaat en W.E.C. is daar niet aan toegevoegd.

Ahh kijk is, kon daar niets over vinden zo snel op het net (discogs, 4AD en kranky website), maar dacht hem idd wel eens te hebben zien staan maar begon aan mijzelf te twijfelen.

Leeds schreef:

Jep, het grappige is dat Weird Era Cont. vervolgens ook vroegtijdig lekte nadat een aandeel mensen beginnen rommelen zijn in Bradford Cox' folders doordat ie één of andere functie vergeten afzetten was op zijn blog-applicatie.

Nihilisme
Ja, gebeurde ook met de demo-versie van Logos. Misschien moet hij wat beter opletten.

Vandaag eindelijk gekocht voor €8,00! Ben er super blij mee, stond twee jaar geleden achter TV On The Radio op nummer 2 in mijn eindejaarslijstje. Briljant album!

Poa
Die combinatie van de korte nummers 6, 7 en 8 - geweldig. Samen met Little Kids het hoogtepunt van dit album voor mij.

blonde redhead schreef:

Luister em nu tijdens het studeren, lekker hoor. Ook op halve kracht functioneert ie prima

Poa
Nog even extra lof voor het ondergesneeuwde Operation van Weird Era Cont.

Wat een 'groove' zit er in dat nummer.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Soms erg goed, Microcastle en Nothing Ever Happened, soms ook minder , dan hoor ik het wel maar pakt het me niet. Is dan wel goeie achtergrond muziek.
Over het algemeen een ruim voldoende.

avatar van Kuk
Kuk
Vergeleken met het geweldige Halcyon Digest misschien wat minder pakkend, maar nog steeds een popplaat die met kop en schouders boven alle middelmatige meuk uitsteekt.