Oasis - Dig Out Your Soul (2008)

Label: Big Brother

1. Bag It Up (4:39)
  2. The Turning (5:05)
  3. Waiting for the Rapture (3:03)
  4. The Shock of the Lightning (5:02)
  5. I'm Outta Time (4:10)
  6. (Get Off Your) High Horse Lady (4:07)
  7. Falling Down (4:20)
  8. To Be Where There's Life (4:34)
  9. Ain't Got Nothin' (2:15)
  10. The Nature of Reality (3:48)
  11. Soldier On (4:49)
  12. Lord Don't Slow Me Down * (3:18)
  13. The Turning [The Jagz Kooner Remix] * (4:52)
  14. Boy with the Blues * (4:40)
  15. Falling Down [The Chemical Brothers Remix] * (4:27)
  16. The Shock of the Lightning [The Jagz Kooner Remix] * (6:40)
  17. I Believe in All * (2:41)
  18. The Turning [Alternate Version #4] * (4:57)
  19. Waiting for the Rapture [Alternate Version #2] * (3:01)
  20. The Shock of the Lightning [Primal Scream Remix] * (4:25)
avatar van frankieman
Bag it Up vind ik(op Falling Down na) het best nummer van het album gevolgd door The Shock of The Lightning op de derde plaats.

avatar van midnight boom
Heerlijke plaat blijft het!

zicos
Heb nu To Be Where There's Life aangevinkt als favoriet samen met Shock of the Lightning en Falling Down ipv I'm Outta Time. Vooral vanwege de geweldige basloop en live in de hmh vond ik dit nummer ongeloofelijk goed. Vooral dat einde met die heerlijke gitaren!!

Berichten verplaatst naar Oasis

avatar van joyce19791
Na Definitely Maybe en What's the Story toch wel mijn favo Oasis-plaat.
Oasis blijft voor mij toch wel de beste band ever.

avatar van aerogp1
Hmmmm, hoewel ik deze plaat zeer goed vindt, gaat de bewering 'beste band ever' iets te ver. Eerst maar eens afwachten wat de broers de komende jaren nog uit gaan brengen. Op dit moment ken ik zeker een dozijn anderen bands die ik hoger heb staan....

Dit album stond in ieder geval wel in mijn top 10 albums uit 2008

tondeman
Die Amorphous Androgynous mix van Falling Down is te vet. 22 minuten

avatar van TEQUILA SUNRISE
Knaller van een plaat, met name het geweldige The Shock Of The Lightning, wanneer je dat op koptelefoon hoort met een stevig volume komt er rook uit je oren.
Wat een heerlijk nummer!!!
Ook track 8 To Be Where There"s Life met die doordringende basgitaar is weergaloos.
Er staan overigens geen zwakke broeders op dit album, mijn inziens een van de betere platen die Oasis heeft gemaakt.

avatar van Jacobgallagher
tondeman schreef:
Die Amorphous Androgynous mix van Falling Down is te vet. 22 minuten

Inderdaad, wat ongelooflijk geweldig. Hij verveelt geen moment. Er is een heel arsenaal muzikanten op moeten draven om het nummer opnieuw in te spelen en zingen, en de 22 minuten durende reis blijft me op alle momenten verbazen, van de rustige ambient pianotonen die de melodie naspeelt (op 11:00), de sitartonen, de hindoestaanse zangeressen en kinderstemmen die de tekst repectievelijk zingen en uitspreken, het explosieve eindstuk dat na zo'n 20:30 minuten losbarst met woest strijkende violen... damn, damn, damn, wat indrukwekkend allemaal. Noel zei geen woord teveel toen hij het met al zijn enthousiaste superlatieven aankodigde in z'n weblog.

Ik heb de 12", en die is alleen al van de buitenkant geweldig om te zien en vast te houden. Het Dig Out Your Soul-artwork dat ook wordt doorgetrokken in de singles is in die zin in stijl ook verreweg het mooiste ooit.

Pastichio Rocker
Jacobgallagher schreef:

Ga dan maar eens even snel deze plaat aanschaffen!

Amorphous Androgynous - The Isness (2003)

Overigens is The Amorphous Androgynous een project van de mannen achter electronica pioniers The Future Sound Of London.

JolkiPalki
Zit nu de eerste drie nummer op de site van Plato te luisteren, en dit stemt hoopvol Was het vertrpuwen een beetje kwijt na 'What's the Story', maar ik ga deze denk ik binnenkort maar eens aanschaffen.

avatar van joyce19791
JolkiPalki schreef:
maar ik ga deze denk ik binnenkort maar eens aanschaffen.

Verstandig Want dit is zeker het beste wat Oasis gemaakt heeft sinds DM en WTSMG.
Neem dat maar aan van deze fan.

avatar van frankieman
Neem dat ook maar aan van deze fan;)
Dit is het beste sinds WTSMG en in tegenstelling tot wat veel mensen je doen geloven wil dat echt wel wat zeggen.

tondeman
Ik vind de vorige en SOTSOG wel wat beter nog eigenlijk (en ook beter dan WTSMG (ja echt ) ) Maar eigenlijk vind ik al hun platen goed hehe. Maar krijgt niemand het gevoel bij deze dat er toch wat meer in had gezeten? Met name dat gegeven maakt hem voor mij ietsje minder..

avatar van aerogp1
tondeman schreef:
Maar krijgt niemand het gevoel bij deze dat er toch wat meer in had gezeten?

Ik luisterde hem destijds totaal zonder enige verwachting, dus nee, ik heb niet het idee dat er meer in had gezeten. Hij viel mij goed mee.

avatar van frankieman
Ik had juist hoge verwachtingen en die zijn dubbel en dwars ingelost.

Ik vind dat Oasis met DOYS eindelijk laat horen dat het nog echte rockmuzikanten zijn. Hoewel ik heb genoten van de albums na BHN vond ik het toch soms wat ''ballen'' missen...

DOYS is weer een stevige zware rockplaat, heerlijk!

Ik weet niet of er meer in had gezeten, maar Noel heeft wel gezegd dat Ain't got nothin'' en High horse lady eigenlijk b-kantjes zijn, maar op het album staan omdat ze te weinig tijd hadden om I wanna live in a dream en Come on it's alright goed op te nemen...

Ik hoop dat ik die nummers ooit in de uiteindelijke versies zal horen, geldt ook voor stop the clocks.

Dig Out Your Soul!

avatar van Papartis
Noel Gallagher - The Dreams We Have as Children (2009)

Ook luisteren naar dit prachtige live album van Noel Gallagher.

JolkiPalki
Wauw, ze stellen me voor het eerst sinds WTSMG niet meer teleur! Beetje stevig en psychedelisch en dat gaat er goed in. Niet voor niets is Don't look back in anger mijn favo Oasis nummer, hoewel de nummers op deze c.d. ook wel weer anders klinken.

Het is nog een beetje vroeg om te stemmen dus ik kom er later op terug.

Guardian of Isis
Verrassend goed Oasis-album, met veel aanstekelijke nummers en het klinkt allemaal zeer levendig. Ik vind het zelfs beter beluisterbaar dan Definitely Maybe omdat die stem hier niet zo opvallend storend is. Het rockt heel lekker weg van begin tot einde, hoewel ik het nog maar één keer beluisterd heb.

Verrassend goed nieuw album, schock of the lightning is een ware anthem en propaganda voor goeie rockmuziek, die ook hedentendage nog gemaakt kan worden, zo wordt bewezen. 5 sterren.

Het allerlaatste Oasis-album ooit als ik het goed begrijp.
Wat is dit nou? Noel Gallagher stapt uit Oasis.
Ruzies tussen Liam en Noel waren er vanaf het begin al, maar dit keer is het toch echt menens, en ik dacht dat het zolangzamerhand toch wel koek en ei was tussen de gebroeders.
Van je broer moet je het maar hebben.
Zit jezelf nog boordevol creativiteit met het schrijven van goeie songs dan heb je een broer die het elke keer weer verpest,...en dit keer goed.
Las ik een jaar geleden nog dat Liam volwassen geworden was en nu duidelijk voor Oasis koos, nog geen jaar later is het weer hommeles. Volgens mij is het nu ook echt gebeurd met de band die ongeveer 15 jaar lang zeer spraakmakend ( metname in Engeland ) de bovenste regionen haalden.
Aan de ene kant zijn ze dan nu niet weggezakt in de middelmaat en min of meer legendarisch, aan de andere kant hadden ze mischien nog heel veel moois in het vooruitzicht.
Legendarisch om de vele ruzies tussen beide broers zal het altijd zijn.
Vooral jammer voor de vele Oasis-fans.

avatar van LucM
Ach, de gebroeders Gallagher hebben steeds onderling ruzie. Over enkele jaren is dat weer bijgelegd en neemt Oasis weer een doorstart.

LucM schreef:

Dat zal wel eens hele trieste gang van zaken zijn, het is al zo vaak op het randje geweest, als dit dan de zoveelste keer zal zijn en dan toch maar weer bij elkaar komen verliezen deze gasten toch wel hun smoel en word het wel erg pathetisch.
Of ze leggen de ruzie zeer snel bij, of stop er anders helemaal mee.
Hier word niemand vrolijk van.
Stoppen, doorgaan, stoppen, doorgaan,..enz word een beetje zielig.

avatar van barrett
Het is idd enorm zielig dat deze band als een licht constant aan/uit word geschakeld. Nuja ik denk niet dat deze band ooit nog groen licht zal zien, deze keer is het definitief. Noel zal nog van zich laten horen, maar dan onder zijn eigen naam niet die van als Oasis.

avatar van Jelgher
barrett schreef:

Wel, laat ons hopen van niet, want of daar iets kan uitkomen dat zo goed is als oasis zelf betwijfel ik. De band is trouwens niet 'constant aan/uit'. Ze maken gewoon voortdurend ruzie, maar dat doen ze al sinds ze de band hebben opgericht. Ik hoop op een reünie...

avatar van barrett
Hoop doet leven nietwaar... maar ik betwijfel het toch sterk...

avatar van TEQUILA SUNRISE
Als dit album de zwanezang van Oasis is dan eindigen ze wel met een van hun beste platen in hun carriere wat mij betreft.

barrett schreef:
Hoop doet leven nietwaar... maar ik betwijfel het toch sterk...

Het schijnt dat Liam iets over het vaderschap van Noel's zei: dat hij niet de biologische vader was van zijn dochter. Hoe haalt 'ie het in zijn hoofd? In het gevecht erna is ook nog de gitaar van Noel gemold..... Noel heeft snel zijn conclusies getrokken en dit schijnt dus echt het einde van Oasis te zijn.

En dat terwijl ze met Dig Out Your Soul nou net hun beste, zo niet één van hun beste albums ooit hebben gemaakt.

avatar van JoBBuS
arme Liam... carriere-technisch gezien had ie veel beter bij Noel kunnen blijven. Noel blijft voor mij toch de drijvende kracht achter Oasis, het is dat Liam die rauwe stem heeft... Liam heeft Noel harder nodig dan andersom.

Om toch ff deze plaat er nog bij te betrekken... dit is één van hun drie beste albums imho.