Amon Amarth - Twilight of the Thunder God (2008)

Zweden
Label: Metal Blade

1. Twilight of the Thunder God (4:09)
  2. Free Will Sacrifice (4:09)
  3. Guardians of Asgaard (4:23)

met L-G Petrov

4. Where Is Your God? (3:11)
  5. Varyags of Miklagaard (4:18)
  6. Tattered Banners and Bloody Flags (4:30)
  7. No Fear for the Setting Sun (3:54)
  8. The Hero (4:04)
  9. Live for the Kill (4:12)

met Apocalyptica

10. Embrace of the Endless Ocean (6:44)
avatar van Thibbledorf
Een album waar ik echt naar uit kijk! Hoop dat het net zo'n goed album wordt, of natuurlijk beter, als de laatste.

yup, hier kijk ik ook wel naar uit
Slecht kan het alleszins niet zijn, het blijft amon amarth

Iemand die hem al heeft beluisterd?

avatar van Jochempie
Ja, en tis een erg goed album. Het 1e nummer heeft vreemd genoeg een Dragonforce achtig solo erin, en het past nog vreemder genoeg nog in het nummer ook. Guardians of Asgaard en Live for the Kill zijn tot nu toe mijn hoogtepunten.

Heb hem nu ook en het klinkt erg vet. Heb hem nu 2x volledig beluisterd en het klinkt echt vet. De vocals zijn ook anders dan op de vorige albums vind ik en dat is wel cool. Iig een erg vet album van een erg vette band.

excuseer mij jongens. ik geef hem toch wel een dikke 5*, want hij is echt ongelooflijk

avatar van dennisrammstein
erg goed album! en de artwork is echt meesterlijk!

avatar van Thibbledorf
Tot nu toe drie complete luisterbeurten achter de rug en het bevalt me zeer goed. Beste nummers vind ik tot nu toe de titel track, vanwege de vette riff, Free Will Sacrifice vanwege het enorm stoere refrein en Guardians of Asgaard omdat daar de stem van Hegg heel goed tot zijn recht komt. De goede productie zorgt er voor dat dit album geen hoop lawaai is maar een cd waar alle instrumenten, en de stem, goed uit elkaar te halen zijn. De reden dat ik dit niet met vijf sterren beoordeel is omdat ik nog niet weet of ik de rest van de nummers even memorabel vind als diegene die ik hierboven opnoem.

avatar van Lord Tilo
4 luisterbeurten gegeven, maar ik erger me dood aan de brickwall mastering. Echt om te kotsen. Alle instrumenten zijn op max gegooid, waardoor de drums bijna niet te horen zijn. Slecht, heel slecht. Het had veel meer kunnen worden als dat wat het is. In kijk eens naar Versus The World, ik was zo onder indruk van die drums, en toen ging het langzaam maar zeker bergafwaarts. Zeer jammer, ze hebben de opname gewoon op gegeten en uitgekotst. Zodat het flink hard klinkt op een huistuinenkeuken radio. Belachelijk, want deze jongens hebben zo'n enorme potentie.:(

gekocht of een slechte versie gedownload? Ik vind de drums er toch vrij goed uitkomen...

avatar van Lord Tilo
mysticwizard schreef:

Mijn versies zijn wel goed, ga de dynamiek maar eens vergelijken met eerdere albums. Kun je zien dat ze er flink op achteruit zijn gegaan.

Aloanator
Instumentaal is het geweldig, veel power, agressie en snelheid. Ik ben totaal geen fan van grunt-vocalen, maar het went na een paar keer luisteren. "Twilight of the Thundergod" is echt een heerlijk nummer. Meesterlijk gitaar werk.

avatar van andnino
Ik begon toch bijna te geloven dat ik niet meer van metal hield, door die stroom kutreleases die ik het afgelopen jaar ben tegengekomen. Gelukkig heeft Amon Amarth me vandaag weer wakker geschudt, en hoe. Je kunt gaan zeiken over hun populariteit, maar Amon Amarth is gewoon melodieuze death metal top. punt.

avatar van Metalhead99
Ze blijven gewoon gemiddeld goeie muziek spelen, ga zo door Amon Amarth!!!

Kef
Ik heb het album in een delux uitvoering met een extra cd en dvd van Summerbreeze 2007. Als ik de dvd bekijk, krijg ik erg veel zin en hun optreden in de Atak te Enschede volgend jaar. Amon Amarth Rocks!!

Lord Tilo schreef:

Moet ik je gelijk in geven, maar er is één moment waar Amon Amarth op dat gebied al hun eerdere werk ontstijgt, namelijk het rustpunt (met de cellisten van Apocalyptica) in Live for the Kill en daarna. Fenomenaal

avatar van ozwald
behoorlijk verslavend plaatje!

avatar van vin13
Kef schreef:

Deze band moet voor mij de doorslag geven om wel of niet naar Atak te gaan, aantal nummers geluisterd maar ben er nog niet uit.
Welk album is vergelijkbaar met deze?

avatar van bennerd
The Avenger vind ik persoonlijk hun beste plaat, en op With Oden On Our Side staan ook een aantal heel erg catchy nummers. Maar neem dan toch vooral The Avenger.

Of bedoelde je gelijkaardige albums van andere bands?

avatar van andnino
Van Amon Amarth zelf maakt het niet uit welke je pakt. Qua klank vrijwel zijn ze vrijwel indentiek, al neemt het spierballenproductiegehalte op ieder album wel wat toe.

vin13 schreef:

Welk album is vergelijkbaar met deze?

Ben met de reactie hierboven eens. De sound verschild niet zo heel veel tussen de albums. With Oden on our Side is qua sound ongeveer het zelfde als deze. The Avenger vindt ik persoonlijk ook erg gaaf.

andnino schreef:

beluister de eerste eens erg bruut en rauw... Ze halen dat niveau zelden meer vind ik...

mysticwizard schreef:

Je geeft wel een 4,5*

Kef
Mensen, de 29ste in Atak te Enschede hellyeah!

avatar van vin13
Dank voor jullie antwoorden en zal beginnen met hun debuut.
Ik heb zin om te gaan. Obituary in 2008 op Zwarte Cross was ook top. Keep of Kalessin is ook top.
Tot nu toe vind ik de songs Twilight of the Thunder God en Guardians of Asgaard zeer genietbaar.

geen amon amarth op grasop dit jaar erg jammer

avatar van ozwald
hebben net een toertje door de lage landen achter de rug..

GMM kan dit jaar geskipt worden. Droevig programma.

Ravenous
Ik heb het nooit zo op deze band gehad, dit album vind ik ook weer niet bepaald boeiend. Saaie metal met vooral vreselijk suf gitaarwerk, deze kaka is niet aan mij besteed, daar ben ik inmiddels wel achter.

Akron777
Toch echt stukken beter dan de voorganger With Oden on Our Side. De gitaarlijnen zijn voor mijn gevoel veel mooier en melodischer gemaakt. Vooral het Apocalyptica stukje is werkelijk prachtig, als ik ergens van houd, dan zijn het toch wel cello's. Een van de hoogtepunten van 2008.

avatar van master-rens
Akron777 schreef:
De gitaarlijnen zijn voor mijn gevoel veel mooier en melodischer gemaakt.

Dat vind Johan hegg ook