Ill Bill - The Hour of Reprisal (2008)

Label: Uncle Howie

1. Babylon (5:14)

met Howard Jones

2. Doomsday Was Written in an Alien Bible (3:03)
  3. Trust Nobody (2:48)
  4. A Bullet Never Lies (3:25)

met Vinnie Paz

5. White Nigger (4:01)
  6. My Uncle (2:45)
  7. Riva (3:51)

met H.R. en Darryl Jennifer

8. War Is My Destiny (3:11)

met Immortal Technique en Max Cavalera

9. Society Is Brainwashed (3:44)
  10. This Is Who I Am (3:20)
  11. Too Young (4:32)

met Hero en Slaine

12. Pain Gang (3:55)

met B-Real en Everlast

13. U.B.S. (Unauthorized Biography of Slayer) (2:29)
  14. Coka Moschiach (2:31)

met Raekwon

15. The Most Dangerous Weapon Alive (2:21)
  16. Soap (0:49)
  17. I'm a Goon (3:24)
  18. Only Time Will Tell (4:37)

met Tech N9ne en Everlast

avatar van MJ_DA_MAN
Hier kijk ik al lang naar uit .

avatar van Rhythm & Poetry
Ik denk dat dit gaar tegen vallen, White Nigger vind ik alvast een erg dikke track. Maar met name de gastartiesten vind ik niet al te hoogstaand.

IT,B-Real,Everlast,Tech N9ne, Necro en een aantal die mij niet veel zeggen.

avatar van Stapler
Oh.. dat vind ik wel meevallen van de gastartiesten.

avatar van MJ_DA_MAN
Wederom uitgesteld, maar verwacht hier nog steeds veel van . DJ Premier produceert het nummer Society Is Brainwashed, en op de MySpace van Bill had ie nogal kritiek op de maatschappij in de USA, dus hopelijk heeft ie net zoveel energie in het nummer gestoken als in zijn commentaar op de samenleving. Ben benieuwd naar de combi Bill en Primo.

Rene1979
Kan mij goed bekoren dit album!
Nr met reakwon is te dope!

Rene1979 schreef:
Kan mij goed bekoren dit album!
Nr met reakwon is te dope!
Hij is nog niet gelekt?

RedLightCityBoy
Gelekt! eerste indruk is erg goed, beter dan zijn vorige werk vindt ik.
Goede productie met name!

avatar van MJ_DA_MAN
Ik check toch dagelijks meerdere site's voor gelekte albums, maar deze kan ik echt nergens vinden. De advance is al wel te vinden (al vanaf juli), maar dat is dus niet de echte versie.

Iemand een link via PM?

Mj check je pm;-)
Hoop niet dat ik de advance heb maar tjek het thuis even goed nog

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben toch bang dat je niet de goede versie hebt, na het lezen van je PM.

Trust Nobody blijft hier mijn favo nummer , met een geniale Daz Dillinger

avatar van MJ_DA_MAN
Nogmaals: plaat is nog níet gelekt. Stemmen kunnen worden verwijderd, je hebt de advance-versie of een neppe.

avatar van Stapler
Bedankt voor de informatie ijzeren Rita

avatar van MJ_DA_MAN
Tja, vind het soms onbegrijpelijk hoe blind mensen stemmen. Daz Dillinger op een plaat van Ill Bill . Natuurlijk. Ya Can't Trust Nobody is namelijk een nummer van Kurupt samen met Daz.

avatar van Stapler
Daar heb je volkomen gelijk in Maar ach ik kan mij daar niet zo heel erg druk om maken

Stapler schreef:

dat jullie de link niet kunnen vinden is 1, en dat nummer met Daz staat dus bestwel op dit album. En in rap zijn samenwerkingen altijd ondenkbaar maar na een tijdje gebeurt dat soms toch, denk maar aan Jay-Z en Lil Wayne

avatar van Modder-Eter
Speciaal voor MJ_DA_MAN, hier de snippet van Society Is Brainwashed:
Society Is Brainwashed Snippet

Rene1979
Stem verwijderd omdat ik de advance had

avatar van De_Repper
is inderdaad ng niet gelekt
ga deze wel es checke maar is niet echt iets waar ik naar uitkijk
Ill bill en la coka nostra shit is met net iets te raw hiphop

avatar van Woltertjes
Lijkt me wel vet deze. Beetje in de stijl van AOTP & Snowgoons als ik het goed heb. Denk dat ie wel goed word. Hij heeft er 4 jaar over gedaan dus verwacht er wel wat van. White Nigger is al wel een vet nummer.

RedLightCityBoy
Ik heb een link gezien, download hem nu, hopelijk is ie eindelijk wel officieel.

Ben bang van niet...

tuktak
dit wordt duidelijk subwoofervoer.
*installeert alvast hydraulische schokdempers onder zijn auto*

Rene1979
Mj laat je t me ff weten als je m vind...??

Ik denk dat ik m anders blind bestel via bol
Advance was goed...dus verwacht dat de final dan ook wel erg goed wordt

Stem + discussie daaromtrent weggehaald, was ook gebaseerd op de advance.

tuktak
nou hij is te vinden, en hij valt niet tegen zo op het eerste gehoor. half commercieel snowgoons achtig, half rauw met hardrockinvloeden.

Relax
Waarom nou weer rock... dat verpest rap echt voor mij.

avatar van Conway Twitty
Immortal Technique op War Is My Destiny .
Eindelijk weer iets briljants van de man.

avatar van MJ_DA_MAN
Inderdaad gelekt, eindelijk .

avatar van Rhythm & Poetry
Nu een keer beluisterd en ik sta niet te springen, maar vind het ook geen verkeerde plaat. Rocksamples vind ik over het algemeen wel oké in de hiphop en op dit album zijn enkele van die voorbeelden te vinden, hiervan is White Nigger mijn favoriet. Ill Bill zelf vind ik na een tijdje wat eentonig worden, op een manier die ik niet zo waardeer. Zijn stem ligt me namelijk voor een paar nummers goed, maar een heel album vind ik wat lastig uit te luisteren. Aan de andere kant blijft het toch wel enigzins interessant door enkle gastbijdrages. Daarbij vind ik die van Vinnie Paz en Immortal Technique het dopest, Raekwon spit ook een goede verse. Wie ik dan weer niet kan waarderen is mijn goede vriend Tech N9ne. De productie van Premier en de producties van Muggs vind ik uitblinken. Knap dat Ill Bill zelf ook een belangrijk aandeel heeft in de producties. Deze zitten wel oké in elkaar maar vind ze aan de kale kant, op het voorbeeld van White Nigger en Coka Moschiach na.

Edit, na tweede luisterbeurt, kom ik erachter dat het een verslavend album is. Daardoor begin ik met 3,5* met kans op verhoging.