Trivium - Shogun (2008)

Label: Roadrunner

1. Kirisute Gomen (6:27)
  2. Torn Between Scylla and Charybdis (6:49)
  3. Down from the Sky (5:34)
  4. Into the Mouth of Hell We March (5:51)
  5. Throes of Perdition (5:54)
  6. Insurrection (4:56)
  7. The Calamity (4:58)
  8. He Who Spawned the Furies (4:07)
  9. Of Prometheus and the Crucifix (4:40)
  10. Like Callisto to a Star in Heaven (5:25)
  11. Shogun (11:54)
  12. Poison the Knife Or the Noose * (4:14)
  13. Upon the Shores * (5:21)
  14. Iron Maiden * (3:43)
avatar van Sanderkeuh
Ik ben benieuwd.
De band zei in ieder geval dat ze weer meer screamen op dit album, dus dat is in ieder geval een goed teken.

avatar van Genesis
Kirisute Gomen en Into the Mouth of Hell we March zijn inmiddels te beluisteren op hun myspace. De eerste vind ik echt goed, de tweede is aardig maar of ze alle twee van het niveau Ascandancy zijn durf ik nog niet te zeggen. Het klinkt in ieder geval wel lekker hard. Ben wel erg benieuwd naar de rest.

avatar van andnino
Waarschijnlijk niet echt aan mij besteed, maar ik ga het wel luisteren denk ik. benieuwd wat ze er dit keer van bakken

Vind die 2 nummers die nu al te luisteren zijn weer erg vet klinken. Ben ook blij dat er weer fanatiek in gegrunt wordt want ik vond The Crusade toch niks. Misschien dat ze nu weer in de buurt van Ascendancy komen. Laten we het hopen iig

suddenjob
De 4 nummers die ik nu op m'n pc heb staan van het nieuwe album klinken lekker! Ik verwacht veel van 't album en heb gelijk de special edition besteld.

avatar van AGE-411
Hoop dat dit meer in de lijn ligt van het vorige album, wat ik ooit es heel ff beluisterd heb, en goed von. De eerste albums zijn 13-in een dozijn metalcore. Niet waard. Poeh!

FEED US SOME THRASH !

avatar van bennerd
Je kan kiezen: ofwel 13-in een dozijn Metalcore, of de zoveelste Metallica-coverband met stoere garage om in te repeteren.

Geef mij dan toch maar de band die Ascendancy zo sterk maakte.

avatar van bennerd
Down From the Sky klinkt eigenlijk al erg lekker. Een geliktere versie van een Ascendancy-nummer dus, vergelijkbaar met Dying in Your Arms.

avatar van Sebashuis
dus dit is het album waar ze met Draken en Zwaarde aan de haal gaan.

in ieder geval vind ik de Iron Maiden cover van ze al slecht.

maar maakt niet uit. laat dit gewoon lekker knallen zijn met een trivium op het oude level.

avatar van james_cameron
Een terugkeer naar de wat hardere aanpak van Ascendancy, maar helemaal weg is de Metallica-verering nog steeds niet. Vooral in de zanglijnen wil Heafy nog steeds een tweede Hetfield zijn. Tja, wat maakt het eigenlijk uit als je zulke goede songs kunt schrijven. Sommige refreintjes zijn iets te slap, maar overwegend is dit een bijzonder sterk album. Veel tempowisselingen en vette solo's houden het allemaal lekker afwisselend. De lengte van het titelnummer doet een tweede langdradig instrumentaal nummer vermoeden (zie The Crusade), maar niets is minder waar. Eén van de mooiste songs zelfs.

avatar van Sebashuis
is deze gelekt dan? aangezien er al gestemd is?

edit: ja hij is gelekt!

avatar van james_cameron
Met een halfje opgehoogd. Toch wel een heel lekker album. Titelnummer Shogun is haast Dream Theater-achtig. Ik had ook nu pas door dat het thema van dit nummer reeds aan het begin van de eerste track te horen is. De plaat zit knap in elkaar, zonder missers. De opbouw van de songs is wat eentonig, met standaard halverwege een brute tempowisseling vol gitaarsolo's, maar wat zit ik te zeuren. Eén van de beste albums van het jaar voor mij.

avatar van WBN
WBN
heb hem zaterdag gekocht, klinkt tot nu toe toch wel weer heel fijn

avatar van Exfrozen
Het wordt weer beter gelukkig.

suddenjob
Gaaf album met sterke, en wat zwakkere nummers. Nummers als Kirisute Gomen & Iron Maiden gaan snel vervelen, maar voor de rest een goed album wat wel een klein beetje onder mijn verwachtingen gevallen is. Alsnog 4,5* voor mijn favoriete band ^^.

Bobiej
Jawel, deze jongen heeft gisteren het plectrum van Matt Heafy uit de lucht geplukt! Man o man, wat waren ze goed!!

suddenjob
Beter dan goed!! Trivium was duidelijk het hoogte punt!

avatar van Aztique
Het concert was prachtig, elke keer als ik ze zie gaan ze met flinke stappen vooruit. Heerlijk concert! ik heb ze na hun set ontmoet, en ze waren ook echt weer heel erg aardig!

Dit album is op het moment zeker mijn favoriet. Erg melodisch maar ook heerlijk zwaar en intrigerend. Ik kan geen een nummer noemen dat ik minder mooi vind, en de vocalen van Matt zijn er zeer sterk op vooruit gegaan. Echt een meesterwerk in mijn ogen.

avatar van andnino
Als het aan mij ligt komt Trivium bij mij niet meer het gehoor in. Dat dacht ik al, en dit album bevestigt alleen maar dat ik daar het grootste gelijk in had.

avatar van Dime
Luister de cd nu voor de eerste keer.
Cd'tje erin en boekje erbij, dacht ik.
Staat geen tekst in het hele boekje, kansloos!

Muzikaal lijkt het wel snor te zitten, maar heb pas een paar nummers gehoord. Nu eerst maar eens verder luisteren, maar moest even zeiken over het waardeloze boekje.

avatar van Alarum
Ik probeer het elke keer opnieuw met Trivium..
Ze hebben me nog nooit weten te boeien en dit album dus ook niet.

avatar van knoltor
Alarum schreef:
Ik probeer het elke keer opnieuw met Trivium..
Ze hebben me nog nooit weten te boeien en dit album dus ook niet.

Gek he? Ik heb precies hetzelfde. Spelen kunnen de mannen wel, maar het raakt me gewoon niet. En dat terwijl ze toch in een straatje opereren waar ik normaal wel pap van lust.

Ook deze cd is me weer veel te gelikt. Bah.

avatar van andnino
Mijn probleem is vooral de nietszeggendheid...

avatar van Alarum
andnino schreef:
Mijn probleem is vooral de nietszeggendheid...

Precies dat. Ik voel geen emotie.. alleen maar een strakke productie.. met alleen dat red je het bij mij niet meer..

PriestMaiden
De Iron Maiden cover is niet zo spectaculair maar het album op zich is wel zeer goed.

Wat een geluid! Drums ook het betere werk in jaren.

Erick E. schreef:
Wat een geluid! Drums ook het betere werk in jaren.

Duidelijk niet bekend in de metalscene anno 2008/2009,
ik kan je zo een tien of twintigtal albums geven met beter drumwerk dan dit ongeinspireerde getimmer

1,0
ze nemen dat metallica na doen zo serieus dat ze zelfs een matige drummer hebben gezocht. (en gevonden). Dit is voor mij de laatste keer geweest dat ik trivium een kans gaf. Iets minder iritant dan trivium live, maar dat zegt eigenlijk ook niks

avatar van bennerd
Triviums drummer is pakken beter dan meneertje Ulrich hoor.

De muziek zelf is inderdaad enorm standaard, maar ik blijf Trivium een erg lekkere band vinden (behalve op uitschuiver The Crusade). Overmorgen krijg ik dit album mee van een maat, eens zien of de rest net zo bevalt als Down From the Sky.

avatar van Soulmaggot
Ik vind Shogun een zeer goed album, maar The Crusade blijft het beste album van Trivium. Maar toch zeker een 5 waard