Lindsey Buckingham - Gift of Screws (2008)

Label: Warner Bros.

1. Great Day (3:14)
  2. Time Precious Time (4:27)
  3. Did You Miss Me (3:58)
  4. Wait for You (5:02)
  5. Love Runs Deeper (3:58)
  6. Bel Air Rain (3:51)
  7. The Right Place to Fade (4:04)
  8. Gift of Screws (2:56)
  9. Underground (3:01)
  10. Treason (4:28)
Fleetwood fan
In de auto en dan Love Runs Deeper kei hard door de speakers. Heerlijk!!! Great day geweldig gitaarspel.
Time Precious Time is naar mijn mening een beetje erg manisch. Word er erg zenuwachtig van maar dat heb ik wel bij meer nummers van mr. Buckingham. Al met al wel een geweldig album die vraagt om een vervolg in een Fleetwood Mac vorm.

Hoi Fleetwood fan! ik en andere FM-fans zijn erg blij dat er weer een Mac-liefbebber bijhebben, maar toch even een vraagje. Gisteren heb jij 19 Fleetwood Mac relateerd matriaal (cd's) voorzien van een aantal sterren binnen zo'n 20 minuten. Jij bent nog maar een paar dagen bij MuMe. Mijn vraag is: heb jij al die cd's (lp's) en ken jij die allemaal zo even uit je hoofd om ze van een stem te voorzien? En dan heb ik het nog niet eens over de reguliere Fleetwood Mac albums.

Fleetwood fan
Zozo, er word nogal op mij gelet? Moet ik nu verantwoording afgeven voor ik in de FM-club mag?
Nou bij deze; JA ik ben een GROOT Fleetwood Mac fan en JA ik heb AL hun CD's en die kan ik dromen. Zowel FM als solo. Zelfs van Billy Burnette en Rick Vito. Vraag mij, "welk nummer is een bepaald lied" en ik weet het. Neurotisch of gewoon groot fan?
Ik stond in Oberhausen helemaal vooraan, ik stond ik Rotterdam nog een keer vooraan en die beide keren namen Stevie Nicks en Lindsey Buckingham ALLEEN van mij een knuffel en een roos aan. (dus ja...die waren van mij voor de gene die dit gezien hebben)
Nog meer weten?

Nee hoor! Prima om er bij MuMe een groot FM-fan bij te hebben. Ik zat overigens niet speciaal op jou te letten , maar zag jouw naam telkens bij de updates verschijnen en allemaal over FM en FM-gerelateerd. Over sommige beoordelingen zou ik nog wel eens van mening willen wisselen, maar dat komt nog wel. Ik ben in tegenstelling tot jou wel geïnteresseerd in welke periode en wat voor situatie bepaalde lp's zijn ontstaan. En er is bij FM nogal wat gebeurt in de loop der tijd. Ik ben in ieder geval een groot fan, maar geen kritiekloos fan. Bovendien een groot liefhebber van Lindsey Buckingham, vandaar ook mijn 5* bij dit album.

Fleetwood fan
Net bij Rumours vermeld dat het al 7 jaar geleden is dat Fleetwood Mac met een nieuw album is gekomen. Echter heeft Lindsey wel 2 studio albums uitgebracht waarvan ik op dit album wel een aantal nummers onder de naam Fleetwood Mac had kunnen zien/horen.
Zo vind ik Love Runs Deeper, The Right Place to Fade en Did You Miss Miss typisch een Fleetwood Mac sound hebben. De stem van Stevie Nicks er nog onder en klaar voor het volgende Fleetwood Mac album.

avatar van musician
Helemaal waar. Toch is het ook aardig als Mick drumt, John bast en Stevie haar eigen nummers mag schrijven.

Maar het vorige Fleetwood mac album, het naar mijn idee toch ondergewaardeerde album Say you will, was inderdaad al een hele aanzet richting Gift of screws.

Dus heel benieuwd waar ze nu mee gaan komen!

Berichten over een volgend jaar te verschijnen album verplaatst naar Lindsey Buckingham

Ik heb nu na een tijd dit album weer eens beluisterd. Overigens, net als de cd's Go Insane, Out Of The Cradle en Under The Skin en dan wordt je zeker toch weer aangestoken door de muziek van de persoon en muzikant Lindsey Buckingham. Een tijdje rust kan een lp of cd veel goed doen. Wat mij nog meer deugd deed, dat ik een intervieuw heb gelezen op het internet (op een amerikaanse site) dat er een nieuwe cd gaat komen van Lindsey in september met de naam: Seeds We Sow. Voor mij een nieuwtje in ieder geval, maar het is nog wel een tijd wachten. Voorlopig dus nog even blijven genieten van 's man's solo's, Fleetwood Mac en binnenkort de nieuwe Stevie Nicks.

herman schreef:

En ik heb links naar 5 splinternieuwe lindsey-songs in live uitvoering daarbij gezet.

Zeeeer veelbelovende en catchy songs: Solo Buckingham terug naar de commerciele poprock?

shackinup schreef:

Gratis download nieuw nummer:

Lindsey Buckingham Says 'Seeds We Sow' May Be His Best Work -- Song Premiere - Spinner Canada

Nog niet geheel zeker... maar Lindsey lijkt in december naar de UK te komen voor soloshows. Daar zal hij allicht werk van dit album spelen.... en van zijn nieuwe, naast de ouwe briljante Mac-meuk...

Misschien iets voor je 49e verjaardag, musician?

avatar van musician
Dat zou toevallig zijn, 17 december maar wel een leuk kado.

Ik weet niet in hoeverre je een toerschema hebt, maar waarom zou Lindsey alléén maar naar Engeland gaan, als hij toch in Europa is? Of moeten overige data nog bekend worden gemaakt?

Want ik schat in dat hij hier en in bijvoorbeeld Duitsland en België naar verhouding ook een grotere aanhang heeft.
Gelukkig heb ik FM gezien in 2009, anders is het inderdaad een zeldzaam verschijnsel, LB live. Voor fanaten is er natuurlijk altijd nog Live at the Bass Performance hall.

Er is nog niets bevestigd. Dus nogmaals, het is een hardnekkig gerucht. Als het doorgaat verwacht ik de komende weken dat het wordt bevestigd. Volgens de geruchten enkel UK, maar wie weet?

Ja, Live at the Bass Performance Hall is een goed alternatief, maar ik vond de setlist van de GOS-tour beter, openen met Great Day was zowiezo geweldig. En de drummer is beter nu. Het is overigens niet zeldzaam, Lindsey solo live-dates in Europa, maar als het doorgaat volgens mij zelfs voor het eerst in de historie.

avatar van devel-hunt
Na Mirage vond ik FM eigenlijk niet veel meer aan. Zelfs de langverwachte come back plaat say you will kon ik niet in zijn geheel uitzitten. Vreemd fenomeen is dat ik de solo platen van Lindsey Buckingham wel te gek vind. Zo ook deze plaat. Sommige nummers doen me denken aan FM van rond 1980. Met een beetje fantasie doen sommige nummers erg Mirage aan, alleen zonder Stevie Nicks en dat is maar goed ook. Van mij hoeft zo'n FM reunie niet. Buckingham doet het waarschijnlijk voor de centen, hoewel hij daar toch bakken van moet bezitten.

Deranged
Het gitaren op deze en het voorgaande solo album behoort wel nog steeds tot het beste wat ik heb gehoord.

Hier en daar wel een zekere meesterschap magie bedreven.

Zweept op en zindert van binnen met de bekwaamheid.

Ja geweldige plaat dit, onnavolgbare sound, eigenzinnig, fantastisch gitaarspel in combinatie met spannende songwriting. Zeer sterk en ik zou zeggen zijn beste soloplaat wellicht samen met het ook zeer sterke Out of the Cradle.

Deranged
Out of the Cradle hier ook een favoriet.

Qua gitaar op zich voor mij wel wat minder imponerend maar verder volmaakt vervaardigde plaat van pop perfectie.