Lindsey Buckingham - Gift of Screws (2008)

Label: Warner Bros.

1. Great Day (3:14)
  2. Time Precious Time (4:27)
  3. Did You Miss Me (3:58)
  4. Wait for You (5:02)
  5. Love Runs Deeper (3:58)
  6. Bel Air Rain (3:51)
  7. The Right Place to Fade (4:04)
  8. Gift of Screws (2:56)
  9. Underground (3:01)
  10. Treason (4:28)
stuart
Ik heb altijd al een zwak gehad voor Lindsey, dus ik als ik het album ergens op de kop kan tikken zal ik er zeker eens beluisteren.

Berichten over de toekomst van Fleetwood Mac verplaatst naar Fleetwood Mac

herman schreef:
Berichten over de toekomst van Fleetwood Mac verplaatst naar [www.musicmeter.nl/artist/4938/messages/]Fleetwood Mac

Ik dacht al dat ik snel moest zijn met lezen, bij dat interview met Lindsey B en Mick F.

Hoe bedoel je, het is nog steeds te lezen toch?

avatar van musician
ja, maar ik moet ver zoeken

avatar van snarf349
vind ik ook.

Hier vind je zeer recente live opnamen van oude hits en wat kort interviewmateriaal van lindsey.

als je onderstaande link volgt klik dan op play in het advertentievenster. Laat het geluid van de advertentie uitlopen, en zet lindsey in het nieuwe venster even op pauze: dan hoor je big love vanaf het begin.

avatar van rudiger
Dit album van Buckingham schijnt het beste solo album te zijn dat de goede man heeft gemaakt tot nu toe , volgens vele kranten en komt het akelig in de buurt van Fleetwood Mac .
Nou ben ik erg nieuwsgierig geworden en ga deze zeker luisteren .
Kom hier nog op terug.

avatar van rudiger
Dit nieuwe album van Lindsey heb ik de hele dag gedraaid en het is een geweldige solo plaat van de man geworden , als je bij sommige nummers de stem van Mevr Nicks erbij denkt dan hoor je geen verschil met Fleetwood mac , deze schijf ga ik zaterdag orgineel scoren .
Ik begin met `n dikke 4 sterren , met kans op meer .

Father McKenzie

Father McKenzie schreef:
Dus Ruud, een aanrader?

Als IK mij er mee mag bemoeien: je had de cd allang moeten hebben, Father, alle recensenten geven niet lager dan 4 sterren, dus aanraden spreekt vanzelf. In jaren niet meer zulk prachtig gitaarwerk gespeeld........................

Father McKenzie
@ musician; hij staat al in je top tien zie ik..... ach, komt er misshien nog wel van, alleen.... ben al aardig over mijn budget met de aankopen van de laatste paar weken en.... de cadeautjesperiode komt eraan, dus wie weet....

Father McKenzie schreef:
Dus Ruud, een aanrader?

Father , deze schitterende schijf heb ik vandaag denk ik zo`n 8 keer gehoord , ik kom net terug van de Media Markt en heb hem orgineel meegenomen want muziek liefhebber als ik ben neem geen genoegen met een gebrande fakkel .
Ik ben het met Musician eens , deze moet je hebben , dit album krijgt overal goede resencies , en terecht , vraag hem aan de Sint , maar zo lang wacht ik niet .
Greetings .

Nadeel , het prijskaartje van 16.99 voor 10 korte nummers.

rudiger schreef:

Nadeel , het prijskaartje van 16.99 voor 10 korte nummers.

De pijp van Buckingham moet ook roken!!

En liever10 kortere nummers die goed zijn en boeien dan al die ellenlange cd's met meerdere draken van nummers, om die cd maar vol te krijgen. Terug naar de 40 minuten!

shackinup schreef:
musician, je emailadres hier staat verborgen, maar als je naar mij een mailtje stuurt kan ik je een prima bootleg bezorgen van Lindsey's live optreden van zaterdag 18 oktober jl.
Ik kan dat beamen, dat is een geweldige bootleg. Ik vraag me nog steeds af hoe je die geluiskwaliteit zo goed heb kunnen krijgen, shackinup.

musician schreef:

De pijp van Buckingham moet ook roken!!

Hans , daar zit wat in .
Ik heb hem maar weer opgezet.
Mooi gitaar werk en ijzersterke songs , denk niet dat ie gauw verveeld.
En dan nog te bedenken dat morgen de cd Buckingham Nicks 1973 in de bus ligt.

Hans , daar zit wat in .
Ik heb hem maar weer opgezet.
Mooi gitaar werk en ijzersterke songs , denk niet dat ie gauw verveeld.
En dan nog te bedenken dat morgen de cd Buckingham Nicks 1973 in de bus ligt.

Ben benieuwd naar je recensie! Het is wel wat trager dan Gift of screws, verklap ik maar alvast.

avatar van rudiger
Zo ik ben er klaar mee , dat wil zeggen met de beoordeling voor dit album , hij zit zo`n beetje constant in de cd speler en wordt beter en beter , sommige nummers hebben iets meer luisterbeurten nodig dan andere nummers , hier staat veel gevarieerde muziek op , van mij hoeft Lindsey geen plaat meer te maken met Fleetwood Mac als zijn volgende solo platen net zo goed zijn .
Wel is Buckingham bijzonder ondergewaardeerd als artiest en helemaal als gitarist , wie dit nieuwe album eens goed luistert zal dat kunnen beamen .
Dikke 5 sterren.

rudiger schreef:
(...) hier staat veel gevarieerde muziek op , van mij hoeft Lindsey geen plaat meer te maken met Fleetwood Mac als zijn volgende solo platen net zo goed zijn

Zo, een gewaagde uitspraak, maar ik mag het graag horen.

Dikke 5 sterren.

Ook helemaal mee eens.
Waar vind je nog een gitarist die alleen maar beter wordt?

Jongens, a.u.b. niet doordraven. "The best has yet to come" van Lindsey. En ik vrees dat dat toch een Fleetwood Mac cd gaat worden. Ik ben alleen benieuwd of Lindsey zijn beste matriaal weg gaat geven aan dit "Mac Project" . Ik denk het niet!!!

Op 1 maart 2009 start Fleetwood Mac een nieuwe tour. : Unleashed. Valt samen met (wederom) een compilatie-album met wat unreleased materiaal. CD/DVD: ook visueel archiefmateriaal dus. Dit zeer waarschijnlijk prijzige setje wordt onder dezelfde titel uitgebracht: Unleashed. De eerste 15 data zijn bekend, er sullen er nog zo'n 25 volgen en dan wordt gekeken of ze de studio ingaan of doortoeren. Ik vermoed echter dat als deze eerste 40 data erop zitten en de schoorsteen rookt, deze Greatest Hits-productie wordt uitgezogen tot op het bot en er een wereldtour volgt.

Kunnen we ze wel weer zien, maar zonder nieuw materiaal. We zullen zien.

shackinup schreef:

Kunnen we ze wel weer zien, maar zonder nieuw materiaal. We zullen zien.

Zijn nu zat van die compilatie`s , eerst `n nieuw studio album , dan de tour zou ik zeggen .
1 ding weet ik nu al zeker , ik zal erbij zijn.

avatar van musician
Ik begrijp, dat er een speciale box van Rumours uitkomt, met nog niet eerder uitgegeven werk.

Daar zou ik in principe de pest over in hebben, omdat het weer een volgend exemplaar is van Rumours die in de kast komt te staan.

Geef dan een cd uit met alle nog niet uitgebracht werk. Bewerk dat tot een mooi geheel, en doe net of je een nieuwe cd uitbrengt. Daar hebben we dan nog wat aan.

@ Rudiger: trek maar wel alvast je portemonee: er wordt vooralsnog alleen in Noord Amerika getourd, wil je er naar toe.

NB: wilde iets schrijven bij Fleetwood mac Live in Boston (Say you will tour). Niet mogelijk op MuMe! De cd/dvd is nog nooit door iemand ingebracht! Heel begrijpelijk. Ik heb 45 euro ook altijd teveel gevonden.

avatar van rudiger
Alleen touren in Amerika ?
Dit is discriminatie.

Live In Boston mag dan prijzig zijn, maar ik ben toch erg blij, dat ik hem heb gekocht. Hij is akelig goed en je kunt nu éénmaal niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

Ad Brouwers schreef:

Nee, maar ik kan in jaren aankoopbeleid nog wel het onderscheid maken tussen wat wel en niet redelijk is om neer te tellen voor een cd

avatar van jovad
musician schreef:

Ik hoop zo enorm dat ze deze zomer, als ze geen zaal in belgie kunnen doen, op werchter, werchter classic of werchter boutique staan. ik heb zo'n raar voorgevoel. Wishfull thinking i guess

Tja die compilatie wordt dus wederom rumours opnieuw. Hadden we toch al?

Ik zou trouwens niet de oversteek maken om ze te zien. Lindsey wil echt een nieuw album opnemen na deze USA-hits-tour en dan een wereldtour starten. Maar of dat gaat lukken? Hij wil namelijk tegelijkertijd aan solowerk blijven werken, zoals hij verklaarde op de grammy-nominatie-avond, vorige week. De komende 3 jaar krijgen we in elk geval voldoende MAC-activiteit. Al had ik liever gezien dat Lindsey met Mick en John intensiever aan solowerk was gaan prutsen.....

In een interview(?) heb ik hem toch horen zeggen dat Lindsey, zelf, erkent een knieval te moeten maken aan het Fleetwood Mac projekt. Om daarna zijn eigen "werk" daarmede te financieren. De platenmaatschappijenzijn niet zijn beste vrinden, maar je hebt ze nodig. Zei hij dat niet tijdens één door jouw bezochte optredens? Ja, toch, shackinup? Ik vrees dat de ambitie van Lindsey voor een wereldtour groter is dan de ambitie van de andere 3 bij elkaar opgeteld!!!