Glasvegas - Glasvegas (2008)

Label: Columbia

1. Flowers and Football Tops (6:56)
  2. Geraldine (3:45)
  3. It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry (4:25)
  4. Lonesome Swan (2:43)
  5. Go Square Go (3:22)
  6. Polmont on My Mind (3:50)
  7. Daddy's Gone (4:22)
  8. Stabbed (2:20)
  9. S.A.D. Light (3:59)
  10. Ice Cream Van (5:56)
  11. The Prettiest Thing on Saltcoats Beach * (6:24)
  12. Everybody's Got to Learn Sometime * (4:53)
  13. A Little Thing Called 'Fear' * (3:43)
avatar van Doc
Doc
west schreef:

Nu ben ik pas echt benieuwd naar Glasvegas: ik heb 'm gelijk besteld!

Ik heb 'm binnen en inderdaad: het is zeker geen vervelende, sentimentele, tenenkrommende, onverteerbare Britse kitsch. Soms wel iets te vol geplamuurd en wat overgeproduceerd, maar dat mag de pret toch niet echt drukken.
Opvallend sterk vind ik de baspartijen en de drums. De Schotse zang klinkt charmant en gemeend: de muziek klinkt 'echt'.

Hoogtepunten: Geraldine (I'm your social worker), Lonesome Swan (tell me what's wrong?), (Don't you fucking run away) Go Square Go, S.A.D. Light (Winter blues no love for you) & Ice Cream Van (The Marching People running through my head, I don't know why).

Minder: Polmont on my Mind & het wat kinderachtig klinkende Daddy's Gone (echt over the top).

Daarmee zou ik dit album 3,5* geven, ware het niet dat dan pas de absolute hoogtepunten komen: de 2 echte Bonus Tracks (van de US version).

The Prettiest Thing On Saltcoats Beach (6:20) is een heel erg mooi nummer, geen gierende gitaren maar meer ingetogen gespeeld met een prachtige piano: 5,0*

Everybody's Got To Learn Sometime (4:53) is een donkere cover van the Korgis, met een werkelijk briljante bas en drum: 5,0*

Als je dit album goed vindt, dan mag je deze bonus tracks echt niet missen. Kijk bijvoorbeeld op internet (Amazon UK) voor de US-version waar ze op staan. Deze bonus tracks geven mogelijk een inzicht in de toekomst van Glasvegas: dat klinkt dus veelbelovend. Hopelijk maken ze het waar!

Beste mensen, ik heb de tracklist hierboven voor de bonustracks aangepast. Vermeld stonden de tracks van de apart uitgebrachte EP A Snowflake Fell (And It Fellt Like a Kiss). Deze is nu apart vermeld op Musicmeter als EP. Mogelijk kunnen users die bij dit album EP tracks bespraken, hun stem daar uitbrengen.

De bonustracks, zoals uitgebracht bij de US-version van dit album, staan nu hier vermeld. Hierboven bespreek ik hoe goed die wel niet zijn. Mis ze niet!

avatar van Freggel
Geraldine vanochtend gehoord op StuBru.
Daar hebben ze nog verstand van muziek. Geweldig nummer!
"My name is Geraldine, I'm your social worker"

metronomy
Is deze cd nu al uit in de benelux, of zijn het nog altijd import versies die in de winkel liggen?

metronomy schreef:

Je kan het beste de USA versie van deze cd via internet bestellen, vanwege de twee geweldige bonustracks die daarop staan.

metronomy
ik zag hem vanmiddag liggen met die twee bonustracks in een gewone platenzaak. Maar door de hoge prijs (18 euro) vroeg ik me af of het een import was

avatar van dj maus
gherdt schreef:
Wat een vervelende, volgeplamuurde, overgeproduceerde, sentimentele Britse meuk. Tenenkrommende teksten, een zanger die ik de nek om wil draaien en vloedgolven aan onverteerbare kitsch. Nee bedankt.

Daar kan ik me bij aansluiten.

Niet aan m'n moeder vertellen, want die vindt het fantastisch.

avatar van Musico Pinjo
Plaat werd in het begin erg gehyped maar is oersaai.... De zanger probeert de band uitermate geforceerd een eigen geluid te geven. Snel vergeten dit plaatje.

avatar van Irish
Die extra bonustracks zijn nog niet eens zo heel goed of bijzonder West. Check Ina Lvs Rab. De cover van Nirvana is beter, maar ik geeef de voorkeur aan Echo & The Bunnymen's Killing Moon. *4,5

Kosinski
Bombastische kitsch over de hele lengte, zelfs Ludwig van Beethoven wordt verkracht. Wat een pretenties !

avatar van barrett
1,0
Dit is idd bombastische kitsch na 4 nummers kon ik het nietmeer uithoren ik heb hem gewoon stopgezet. Morgen probeer ik het nog eens wie weet wat het dan gaat geven.

west schreef:

Dat is juist de kracht van het nummer.
Als kind mis je die kleine dingetjes als je vader niet meer in de buurt is. Samen voetballen, samen spelen.
Prachtig verwoord door James Allan vind ik.

Cheating Heart is prachtig, alleen al voor de tekst krijgt dit album van mij 5 sterren.

avatar van Sandow
Binnenkort zou hun tweede plaat uitkomen! Ik weet nog hoe vol ik was van deze en ik vond ze live op Pukkelpop ook geweldig, dus ik kan echt niet meer wachten!

avatar van Irish
Nieuw album in April, vanaf zondag 16 januari kan je het nummer The World Is Yours van het nieuwe album downloaden op hun website.
Ben erg benieuwd!

avatar van Sandow
Irish schreef:
Ben erg benieuwd!
Op het eerste gehoor vond ik het overdreven en chaotisch, maar ondertussen (na een 10-tal luisterbeurten weliswaar) vind ik het alweer een geweldig vet Glasvegasnummer. Die stem van James Allan en dat dikke accent zijn toch echt fantastisch! De drums zijn ondertussen ook gecompliceerder, met die nieuwe drumster. Ik kijk echt uit naar april.

avatar van Kimie
Sandow schreef:

Glasvegas staat op vrijdag 18 maart in The Sugar Factory in Amsterdam. Kaarten slechts € 13,- Nieuwe single is idd geweldig! Ben ook zeer benieuwd
naar het nieuwe matriaal.

avatar van VictorJan
Volgens Rockblog staan ze op Werchter. Ga dit bandje zeker even checken.

avatar van Man of Sorrows
Werchter zou een mooie sprong voorwaarts voor deze band kunnen betekenen, ookal is het dan wellicht maar 's middags in de tent. Ik vrees dat het accent van de zanger voor heel wat mensen van het goede teveel is. Benieuwd naar hun tweede.

avatar van rolandobabel
Conclusie: dit album is teveel gehyped in Engeland. Is niet onaardig, maar ook niet zo briljant als ze ons wilden doen geloven....

avatar van LucM
Deze band was mij onbekend totdat ik Daddy's Gone op Studio Brussel hoorde. Een geweldig nummer, uitstekende melodie en met passie en gevoel gezongen. Daarom dit album aangeschaft en de overige nummers vind ik even sterk als voornoemde single en dat met een volvette productie die mij aan Phil Spector doet denken en goed bij hun sound past.

avatar van Lau1986
Vooral het 1e en 3e nummer vind ik geweldig. Wat een passie zit daarin. De rest vind ik wat minder, maar nog steeds erg vermakelijk. Een donker album, maar wel genietbaar.