Jimmy Page & Robert Plant - No Quarter (1994)

Alternatieve titel: Page & Plant Unledded

Label: Fontana

1. Nobody's Fault But Mine (4:08)
  2. Thank You (5:50)
  3. No Quarter (3:48)
  4. Friends (4:39)
  5. Yallah (The Truth Explodes) (5:01)
  6. City Don't Cry (7:32)
  7. Since I've Been Loving You (6:43)
  8. The Battle of Evermore (4:59)
  9. Wonderful One (4:01)
  10. Wah Wah * (3:59)
  11. That's the Way (5:37)
  12. Gallows Pole (4:11)
  13. Four Sticks (4:55)
  14. Kashmir (12:27)
  15. The Rain Song * (7:29)
avatar van Ronald5150
Jimmy Page en Robert Plant slaan de handen sinds Led Zeppelin weer ineen op "No Quarter". Dit album bevat alternatieve uitvoeringen van Led Zeppelin songs en enkele nieuwe composities. Het interessante aan "No Quarter" zijn de Arabische invloeden. Dit werkt over het algemeen erg goed en zorgt voor een mystieke sfeer. De nieuwe composities kunnen mij niet echt bekoren en ook sommige Led Zeppelin liedjes komen in deze setting toch minder uit de verf. Het best voorbeeld daarvan is de titeltrack "No Quarter". Maar er valt meer dan genoeg te genieten op dit album. Zo wordt er van "Thank You" een prachtige versie gemaakt en blijft het een van de mooiste en onderschatte liefdesliedjes. Ook "Since I've Been Loving You" vind ik erg geslaagd. Het hoogtepunt is het sublieme "Kashmir". En alleen dat nummer, in deze uitvoering, is de aanschaf van "No Quarter" al waard.

avatar van Johnny Marr
Als groot Zeppelinfan deze maar es beluisterd, het is de enige aan LZ gerelateerde cd die mn vader had. Ondertussen natuurlijk hun eerste zes albums in huis gehaald

Ik vind het een middelmatig album, vooral omdat ik Plant echt niet goed bij stem vind op dit album. Hij zaagt veel.

Het absolute hoogtepunt van dit album is wel de werkelijk prachtige versie van 'Thank You'. Kashmir is ook mooi uitgevoerd maar vind ik dus niet de climax, vooral omdat ze echt wel iets te lang doorgaan. De studioversie is onovertroffen.

Het dieptepunt is spijtig genoeg No Quarter, zoals hiervoor al een aantal keer is vermeld geweest. Verschrikkelijke zang. Schandalig dat ze dit op de plaat hebben gezet en hun ambum dan nog vernoemd hebben naar dit nummer. Ook hier: de studioversie...

De nieuwe nummers en die arabische probeersels vind ik meestal maar niks. Mooi iniatief wel. Toch nog een mooie 3 dus.

avatar van OzzyLoud
OzzyLoud schreef:
Daartegenover waren zeker 4 tracks die toch min of meer toch een herhaling van zetten werden.... niets van dat nieuwe jasje ( Thank You, Since I've Been Loving You, The Battle Of Evermore en Gallow's Pole ).

Ik moet mijzelf effe corrigeren want Gallow's Pole had moeten zijn That's The Way.....
Voor de volledigheid nummers die dus wel een nieuwe smoel gekregen hebben zijn: Nobody's Fault But Mine, No Quarter, Friends, Gallow's Pole, Four Sticks, Kashmir

avatar van jorro
Als fan van Led Zeppelin kan dit niet ontbreken in de verzameling. Toch is het kwalitatief een tree lager. Er staan veel LedZep nummers op het album en die zijn niet slecht, maar de bite ontbreekt een beetje, Robert Plant is niet meer zo krachtig bij stem als 20 jaar daarvoor en met een orkest klinkt ook de muziek wat gladder.

Als je daar doorheen prikt is het best een fijn album. Je moet je daarbij ook realiseren dat het een live album is. Dat klinkt toch meestal heel anders dan in de studio. Het album is opgenomen in Marokko. Wales en in Engeland.

De nieuwe nummers op het album (maar 4 songs) vind ik minder dan de LedZep songs. Minde sprankelend vooral. Yallah sleept zich een beetje voort en wordt eigenlijk nergens spannend. City Don’t Cry is gebaseerd op een Afrikaans ritme maar ook niet meer dan dat. Het past niet zo bij de rest. Vergelijkbaar is Wah Wah. Daartussen dan Wonderful One. Dat haalt een zesje. De 4 nummers staan op het punt uit mijn playlist te worden verbannen.

Wat je dan overhoudt is een aantal mooie uitvoeringen van LedZep nummers. Toch blijf ik de albums van Led Zeppelin zelf vaker beluisteren.