Jimmy Page & Robert Plant - No Quarter (1994)

Alternatieve titel: Page & Plant Unledded

Label: Fontana

1. Nobody's Fault But Mine (4:08)
  2. Thank You (5:50)
  3. No Quarter (3:48)
  4. Friends (4:39)
  5. Yallah (The Truth Explodes) (5:01)
  6. City Don't Cry (7:32)
  7. Since I've Been Loving You (6:43)
  8. The Battle of Evermore (4:59)
  9. Wonderful One (4:01)
  10. Wah Wah * (3:59)
  11. That's the Way (5:37)
  12. Gallows Pole (4:11)
  13. Four Sticks (4:55)
  14. Kashmir (12:27)
  15. The Rain Song * (7:29)
om één of andere mysterieuze reden, is deze plaat indertijd nogal koeltjes ontvangen, zowel door pers als publiek.
Ik vind het in alle geval een prachtplaat : nieuwe jasjes voor een aantal Zeppelin-songs, en ze passen als gegoten, die jasjes.

Vooral de versie van Kashmir is werkelijk adembenemend : sowieso al één van mijn favoriete Zeppelin-songs, maar hier met dat Marokkaans orkest ... waw!
****'4,5 op 5****'

nicolas
gisteren nog eens gekeken naar de dvd, met dezelfde nummers maar in een andere volgorde en ik vond het subliem. ze zijn op zoek geweest naar het geschikte oriental-orkest (in marokko) en hebben het zeker gevonden. op het concert is een heel strijkorkest aanwezig met violen, contrabas e.d. en zelfs backing-zangeressen. erg mooi! 4,5*

avatar van avdj
Goede CD. De sound is vaak heel anders dan tijdens Led Zeppelin maar toch herkenbaar. Since I've Been Loving You is zeker één van de betere. Niet alleen hier maar ook op LZ III.

EVANSHEWSON
nicolas schreef:

Niets is màkkelijker dan iemand aan het woord laten die het mooi kan zeggen.
Voilà, Nicolas heeft gesproken.
En of hij gelijk heeft ?
Natuurlijk. Leuk om Kashmir en andere oosters getinte songs nu ook met een zéér goed oriental orkest uitgevoerd te zien en te horen.
Dit is top, een manier van waardig ouder worden, denk ik.
4.5 sterren ! **** 1/2

DonDijk
Wow, Kashmir! Great!

Sheplays
Niet alleen Marokkaanse, ook Egyptische muzikanten, waaronder Hossam Ramzy op Darbuka, hebben hun medewerking verleend aan dit album. The Battle of Evermore zingt Robert met een van oorsprong Indiase zangeres.

Mijn CD heeft een track extra, op nummer 10 staat daar Wah Wah.

Kashmir en Wonderful One zijn mijn favorieten, 4*.

avatar van Hans Brouwer
Tonyvdb schreef:
Om één of andere mysterieuze reden, is deze plaat indertijd nogal koeltjes ontvangen, zowel door pers als publiek.
Om eerlijk te zijn. Ik ben ook niet kapot van "No Quarter (1994)" .

avatar van korenbloem
al enkele jaren in mijn kast staan en hij staat er mooi. Want een geweldige of slechts redelijke plaat heb ik het nooit gevonden.
ben een groot fan van Led Zeppelin. Maar dit.....

2,5 sterren meer kan ik het helaas niet geven.

Sheplays
Ik vraag me af wat je motivatie was om het aan te schaffen?

Door de combi unplugged en arabische muzikanten kon je wel vermoeden dat dit geen vette metalplaat is.

avatar van Hans Brouwer
Sheplays schreef:
Ik vraag me af wat je motivatie was om het aan te schaffen?
Nieuwsgierigheid mischien . Zo zie je maar dat zelfs grootheden als Plant en Page op hun bek kunnen gaan . Nee geef mij dan maar een goede coverband als Lez Zeppelin of zoals jij wilt Letz Zep. .

avatar van korenbloem
ik zoek ook geen vette metal. Ik luisterde hem in de winkel, en op zich klonk het leuk. Het concept is goed bedacht, Om arbische invloeden te gebruiken.

Maar het verloor compleet zijn waarde in de loop der tijd..... dat is het probleem.

dit is geen super album, en zeker niet van het niveau die deze 2 heren samen hebben bereikt.

Hans Brouwer schreef:

inderdaad, een misser van de beide heren, waar we liever in een "muzikale doofpot" stoppen.

korenbloem schreef:

Okay, dat is jullie mening, ik vind dit wel een geslaagd project!

avatar van devel-hunt
Ik heb deze plaat gekocht toen deze net in winkels lag, heb de CD toen helemaal grijs gedraait, kon hem op het laatst niet meer horen. Deze plaat toch weer eens uit het stof gehaald en blijkt niets aan kracht te hebben ingeboed. Verschikkelijk goed en sfeervol gemaakt, met vele mystieke en oosterse invloeden. De nummers behoren tot het betere werk van Led Zeppelin, hetgeen al genoeg zegt. Toentertijd was er ook een documentaire over het ontstaan van deze plaat, die voornamelijk in Noord Marokko is opgenomen.

avatar van Bulldozer
Vanmiddag de DVD nog maar eens bekeken.
Zo mooi dit!
Vakwerk van de beide heren, die er op de DVD ook bijzonder relaxt uitzien en dat ook overbrengen in hun muziek.
Echt top, overgoten met een arabisch-oriëntaals mystiek sausje. Genieten vanaf het begin tot aan het eind. Uitstekende begeleidingsband.

Sheplays
Wat is Wonderful One toch prachtig in deze versie met die Arabische trommels erachter.....

Hans Brouwer schreef:
[ ] Nee geef mij dan maar een goede coverband als Lez Zeppelin of zoals jij wilt Letz Zep. .

Letz Zep: 22 maart in de Melkweg!

Stijn_Slayer
Ik vind het ook niet veel soeps. Thank You vind ik prachtig gespeeld. Kashmir is ook oke, maar dan liever gewoon het origineel.

Maar de rest vind ik middelmatig. En zelfs een uitvoering van No Quarter om gewoon van te huilen. Echt dramatisch, sowieso is John Paul Jones voor dat nummer nodig maar de hele mooie rustige sfeer is hier weg in dat nummer. En dat is het nog niet, het sfeertje wat er nu in zit is gewoon om bang van te worden lijkt net alsof je naar iets Satanisch zit te luisteren. Gadverdamme.

avatar van hankster
Matig Album, met een nog matigere Plant.

yEYo!
Baseer je dat op dat je Led Zeppelinniveau verwacht of om een vernieuwde manier te horen?

avatar van citizen
Laatst weer beluisterd. De stem van Plant vind ik niet geweldig, maar de uitvoeringen vind ik toch redelijk. No Quarter is het minste nummer, maar Kashmir ken ik niet in een mooiere versie.
Was eventueel een mooie afscheidsplaat cq tournee geweest...
maar Led Zep laat weer van zich spreken terwijl ze na de dood van John Bonham verkondigden dat nooit meer te gaan doen.
Ik vind dat jammer, mede omdat de heren (Page & Plant) op deze manier steeds meer gaan lijken op bijvoorbeeld de Stones - het blijft maar terugkomen maar het voegt niets meer toe.

avatar van TJN
TJN
Dan ben ik in dit rijtje degene die de meeste sterren uitdeelt. Ik vind de samenwerking met de Arabische band een super staaltje vakmanschap. Een fantastische combinatie. Op dit album komen mijns inziens de muzikale krachten bij elkaar. Dit is het bewijs dat muziek magisch kan zijn, dat de rock gemaakt in de jaren 70 zo verwikkeld kon worden met Oosterse invloeden. Groots!

citizen schreef:

Eeeuh nou deden ze dat maar, deze plaat en dit jaar in de O2 maar meer zie je ze toch niet. Ik kan alleen maar hopen dat de 2009 tour geruchten waar zijn.

avatar van Bulldozer
TJN schreef:

Ik doe met je mee. *****

Daveydave
Is dit Live of studio

Stijn_Slayer
Eergisteren de dvd hiervan gezien, en ik begin nu toch bij te draaien. Schitterende nieuwe draai aan fantastische nummers, zonder dat ze onherkenbaar worden. Page en Plant in topvorm, met veel oosterse invloeden. Ik blijf 'No Quarter' verschrikkelijk lelijk vinden, maar de rest van de muziek is top.

Vooral de akoestische nummers zijn erg sterk.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ook nog gezien én van genoten op de teevee maar met één pijnlijk moment: No Quarter. Miljaardenondedju, het doet pijn aan mijn oren. De rest is heerlijk om te horen en voor Kashmir volstaan geen lovende woorden.

avatar van bikkel2
Met dit album kwam de helft van Led Zep weer even tot leven .
Dit album bewijst dat de heren Page en Plant zich niet zomaar in een valkuil lieten lokken betreft een zoveelste voorspelbare reunie .
Het geheel krijgt een ander meer worldmusic gericht sausje mee.
Zonder overigens de rock waar Zep zo groot mee werd uit het oog te verliezen . Het oosterse zat altijd wel een beetje in bepaalde nummers . Hierdoor klinkt No Quarter verdomd eigentijds en boeiend . Tuurlijk hebben ze ontstellend goeie nummers gemaakt . En zeker tot 1975 hebben ze zich doorontwikkelt . Plant zingt hier de sterren van de hemel , Page blijft de rommelaar maar wel met een eigen smoelwerk die we zo goed van hem kennen .
De heren werken niet meer samen , mede omdat Plant nog steeds op zoek is naar nieuwe muzikale avonturen . Wie weet komt het er weer een keer van .

avatar van Thuurke
Tussen nummer 9 en 10 hoort nog het nummer Wah Wah en dan heeft de cd 14 nummers.

avatar van borland
Vreemd dat niemand van jullie hier de de geremasterde versie uit 2004 bespreekt. Deze versie kwam uit onder Atlantic r2 75675. Het geluid is gebruikt van de dvd release. De tracklist is ook wat anders. Thank You is vervangen door The Rain Song. verder heet Yallah hier The Truth Explodes. De hoes is niet grijs maar rood. En in vergelijking met de oude versie is het geluid spectaculair, a must have! Je kunt deze versie bekijken op No Quarter: Jimmy Page & Robert Plant Unledded [US Bonus Tracks] - Page & Plant | AllMusic

avatar van muismat
De Kashmir versie is hier werkelijk subliem te noemen, nog beter dan het origineel als je het mij vraagt.
De beelden bij dit concert, te vinden op Youtube zijn ook top, ik ken pas een paar nummers van deze cd maar het smaakt zeker naar meer!