Novastar - Almost Bangor (2008)

Belgiƫ
Label: EMI

1. Mars Needs Woman (3:33)
  2. Weller Weakness (4:51)
  3. Making Waves (3:15)
  8. Wings on Me (3:18)
  9. Miles (4:32)
  10. All Day Long (2:43)
avatar van vigil
Hij had een drankje op en dacht "mwwaah ik heb nog een coverfoto nodig" en tja dan krijg je dus dit...

Verder ben ik wel benieuwd naar het resultaat!

Gewoon om de 4 jaar een nieuwe Novastar.
hopelijk is deze net zo mooi als zijn debut.

avatar van Zwammer
Ik ben best wel een liefhebber van Novastar, maar helaas weet de single me totaal niet te pakken. Ook de album cover vind ik erg ongeïnspireerd overkomen. Ik vrees het ergste..

avatar van dennuz
Ik ben heel benieuwd naar dit album. Valt me op dat het een kort album is. De vorige twee vind ik erg goed. Hoop ook dat deze goed is.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Tja, kort waren de vorige twee ook. Verder vond ik het debuut duidelijk beter dan de tweede...

Niettemin ben ik ook benieuwd en verwacht ik ûs Joost in november ook te gaan aanschouwen in Paradiso.

avatar van thelion
Een nieuwe Novastar.......
Ik ben zeer benieuwd.......... maar goed de man kan bij mij ook weing fout doen......

avatar van patvandod
wat een goedkope cover is dit zeg! hopelijk is de plaat beter:)

avatar van ThaProphet15
Wat is dit een geweldige cd...topper van de cd is 'because'. Zeker een 5!

avatar van LucM
De single "Mars Needs Woman" vind ik wel goed.
Het eerste album was een meesterwerk, het tweede een sterke opvolger. Ik ben zéér benieuwd naar de derde.

avatar van Rudedadude
En weer een album voor mij om in de gaten te houden! Wat is 2008 een druk jaar

Father McKenzie
Héél erg benieuwd naar de derde. De beste man heeft een depressie gehad las ik in Humo; Mooi interview trouwens;
Deze plaat zou erg naakt zijn, weinig tierlantijntjes, erg sober, Joost wil naar de eenvoud; minder poppy dus, en dus een ernstiger imago?

Héél erg benieuwd, want ik zàt en zit echt te wachten op nieuw materiaal van deze klassebak!

avatar van ThaProphet15
Het was geen depresie. Hij is van het podium gevallen. Daardoor kon hij niet op Pinkpop staan en is dit album verlaat.... Maar het is het wachten zeker waard!

Van zo'n valpartij zou je wel een depressie krijgen. Maar vanuit depressies komen soms de mooiste dingen voort. Het wordt wel een erg korte cd, dus zal het ook wel een kleine depressie zijn geweest.

avatar van Grafmat
Ooohhh... Naar deze cd ben ik verschrikkelijk benieuwd! Eerste twee cd's allebei op hun eigen manier geweldig. Benieuwd welke kant het deze keer op gaat!

avatar van Rudedadude
Van wat er op myspace staat wordt ik best vrolijk (figuurlijk dan, zulke vrolijke nummers zijn het niet)

avatar van rkdev
Ik heb het album gisteren gehoord op de site van 3FM, wederom een parel van Joost Zweegers !

nijme255@adsl
Een ongeval zette Joost Zweegers op non-actief, waardoor de derde cd van Novastar vier jaar op zich liet wachten. Nu Almost Bangor eindelijk in de winkel ligt, valt op dat het een heel ander soort plaat is geworden dan Another Lonely Soul. Wég pathos en bombast: Zweegers kiest voor een sobere singer-songwriteraanpak en bouwt, met uitzondering van pianoballad ‘Sundance’, de meeste tracks rond zijn stem en akoestische gitaar.

Die terugkeer naar de essentie leidt tot pakkende, kwetsbare liedjes als ‘Making Waves’, ‘Miles’ en ‘All Day Long’. Zweegers’ ingehouden voordracht werkt beter dan ooit en doordat de nummers live in de studio zijn ingeblikt, doen ze opvallend natuurlijk aan.

In de ruimer gearrangeerde songs kringelen echo’s uit het oeuvre van The Beatles (de koortjes en strijkers in het fraaie ‘Tunnelvision’) en John Lennon (’Wings on Me’, ‘Weller Weakness’) op, maar het resultaat klinkt altijd onmiskenbaar Joost. ‘Because’, dat qua sound herinnert aan het Novastardebuut uit 2000, wordt dan weer gegarandeerd een radiohit. Almost Bangor heeft wat tijd nodig om onder je huid te kruipen maar is de beste, subtielste en eerlijkste Novastar tot nu toe.

avatar van Antie
4 stemmen en nog steeds 5 sterren

moet ik me precies gaan aanschaffen

Father McKenzie
De platenboer was ingedommeld.... hij had hem nog niet, potdorie!

avatar van vigil
prima plaat kan ik wel zeggen!

Father McKenzie
Mooie integere plaat, een resem aan hele sterke songs; Het zijn ook groeiers, ik beluister de plaat nu een keer of tien, en iedere keer vind ik de meeste songs nog beter worden.
Opvallend is de stijl die een pak soberder is dan op voorganger Another Lonely Soul. Die - overigens ook erg genietbare plaat - pakte toch meer uit met soundscapes en stadion-rock-achtige bombast, beetje in de lijn van Coldplay.

Mijn favo's zijn 1,3,4,5,7 en ! maar eigenlijk hoor ik geen enkele zwakke song.
Een goeie 36 minuten is weliswaar erg kort in deze digitale tijden, maar liever 36 minuten topklasse dan een plaat van 70 minuten met veel skipmomenten.
Deze plaat is een belevenis, van begin tot eind, ik vind ze nu al vast **** waard, met kans nog op verhoging!

Father McKenzie
HIj staat nog maar 4 keer in de rotatie-toplijst, wat dus véél te weinig is, deze plaat verdient véél meer! Kom op, fans!

En omdat ik toch altijd veel waarde hecht aan wat de krant De Morgen van deze plaat denkt, kan ik jullie de recensie niet onthouden :

Novastar - Almost Bangor
Een ongeval zette Joost Zweegers op non-actief, waardoor de derde cd van Novastar vier jaar op zich liet wachten. Nu Almost Bangor eindelijk in de winkel ligt, valt op dat het een heel ander soort plaat is geworden dan Another Lonely Soul. Wég pathos en bombast: Zweegers kiest voor een sobere singer-songwriteraanpak en bouwt, met uitzondering van pianoballad 'Sundance', de meeste tracks rond zijn stem en akoestische gitaar.

Die terugkeer naar de essentie leidt tot pakkende, kwetsbare liedjes als 'Making Waves', 'Miles' en 'All Day Long'. Zweegers' ingehouden voordracht werkt beter dan ooit en doordat de nummers live in de studio zijn ingeblikt, doen ze opvallend natuurlijk aan.

In de ruimer gearrangeerde songs kringelen echo's uit het oeuvre van The Beatles (de koortjes en strijkers in het fraaie 'Tunnelvision') en John Lennon ('Wings on Me', 'Weller Weakness') op, maar het resultaat klinkt altijd onmiskenbaar Joost. 'Because', dat qua sound herinnert aan het Novastardebuut uit 2000, wordt dan weer gegarandeerd een radiohit. Almost Bangor heeft wat tijd nodig om onder je huid te kruipen maar is de beste, subtielste en eerlijkste Novastar tot nu toe. (EMI) (Dirk Steenhaut) (****)

(unquote)

bron : http://www.demorgen.be/dm/nl/1343/Muziek/article/detail/425079/2008/09/22/Novastar---Almost-Bangor.dhtml

avatar van LucM
Dit album zal ik binnenkort zeker aanschaffen! Ik heb fragmenten gehoord via internet en het valt mij goed mee, soberder en rustig. De recensies die ik tot nu toe gelezen heb zijn unaniem positief.

Wat een pracht-cd! Deze gaat voor mij door voor de beste plaat van 2008 en komt zelfs hoog in mijn lijstje van beste plaat allertijden. Schitterende pop, met her en der een afwijkend randje, zo hoort het! Nummer 1 tot en met 5 zijn allemaal niet minder dan briljant en kippevelnummers. Alleen het nummer Bangor kan me niet heel erg bekoren, de rest is zonder uitzondering schitterend. Er werd gesuggereerd dat hier geen eventuele hits op zouden staan, maar Because verdient wat mij betreft een hogere positie dan Wrong. Wat heeft deze man zich ontwikkeld, ik ben niet echt een fan van de eerste twee platen moet ik daarbij zeggen, die vind ik vaak te bombastisch, maar Almost Bangor deed mij besluiten mijn musicmeteraccount weer eens te benutten. 5 sterren.

Father McKenzie
twintone01 erg leuk je reactie! Ik beluisterde dit album vanochtend in bed nog enkele keren, de plaat wordt er steeds beter en interessanter op... dit is echt zijn beste plaat tot nu toe, dit is muzikaal echt een grote sprong voorwaarts, echt!
Ik verhoog van 4 naar 4.5 want dit is een uitzonderlijk goed album, en daar heeft de korte duur niets mee te maken. Dit is een trip van jewelste!

(verwijderd)
Ik had vanmorgen keukenschoonmaakdienst en daar doet hij het ook prima! Wat een album.. wat een stem.. Wat mij vooral aanspreekt is dat het allemaal ietsjes losser lijkt dan de vorige platen en die vond ik al mooi, maar dit is net wat meer een luisterervaring!

avatar van Reijersen
Bevalt me na één luisterbeurt zeer. Erg mooie songs.

avatar van snarf349
ik deel het enthousiasme van vader mckenzie, novastar heeft een schitterend album opgenomen, maar van mij hadden er nog wel 2 of 3 liedjes meer op dit album gemogen. hij heeft er 4 jaar over gedaan en je kunt mij niet wijsmaken dat er niet meer inzat dan 36:27 minuten, ik weet het, kwaliteit gaat boven kwantiteit, maar ik moet ook hard werken voor de 17 euro die de plaat me koste.

making waves is de topper op dit album.

Ik deel de mening en het enthousiasme over deze cd. Beangstigend goed. Na één keer luisteren kan ik niet één zwak nummer horen Wel aan de korte kant, maar ik vind dat deze "belevenis" zo intens is dat hij ook niet langer moet duren. Alleen hoop ik dat de volgende cd niet 4 jaar op zich laat wachten.

avatar van Oepsje
Ook ik vind het een erg goed album. Weller Weakness en Bangor spreken me persoonlijk minder aan maar alle andere nummers zijn ronduit prachtig.
Mars Needs Woman en Making Waves bezorgen me zelfs kippenvel!

Ik neem aan dat we niet weer 4 jaar hoeven wachten op een vervolg, aangezien de tussenpoos tussen dit en het vorige album toch ook grotendeels veroorzaakt is door het ongeluk wat Joost heeft moeten meemaken.