Novastar - Almost Bangor (2008)

Belgiƫ
Label: EMI

1. Mars Needs Woman (3:33)
  2. Weller Weakness (4:51)
  3. Making Waves (3:15)
  8. Wings on Me (3:18)
  9. Miles (4:32)
  10. All Day Long (2:43)
avatar van rien
De kracht zit hem echt in de eerste 5 nummers vind ik, daarna zakt het wat in maar wat een verassing Deze ga ik samen met de 2 andere gelijk halen

avatar van rien
Heb inmiddels ook de eerste 2 cd's binnen maar die kunnen me echt stukken minder bekoren, daarintegen is dit album al meer gaan stijgen in mijn oren. Elk nummer vind ik echt fantastisch. Heb sinds Parachutes van Coldplay niet meer zo'n mooie, intieme plaat gehoord..
Jammer van de speelduur alleen, maar godzijdank staan er alleen maar parels op

Dikke 5*

jonas-dewaele
Bij de eerste luisterbeurt vond ik hem minder goed dan hun vorige platen. Maar dit is echt een fantastisch album, dat weliswaar wat tijd nodig heeft. De singles Mars Needs Woman en Because zijn super en ook Making Waves, Tunnelvision en Sundance getuigen van grote klasse. Enkel Bangor kan me niet echt boeien.

avatar van otherfool
Weinig onderscheidend, maar wel een aardig plaatje. Vooral rustpuntjes als Making Waves en Sundance doen het erg goed bij mij, samen met de prachtige openingssong. Dat funky gebeuren op Weller Weakness en Wings on Me had voor mij dan ook niet gehoeven...

3*.

Waitingforthesun
Meesterwerk. Zeg ik iets raars als ik dit een van de beste singer songwriter vind ? Wat een teksten en wat een stem briljant!

Daar zeg je helemaal niks raars mee!

Het is zeker één van de beste, helemaal in de benelux!

avatar van jordybeukeboom
Grammaticaal correct is toch eigenlijk Mars Needs Women? Vind t n tikje zeikerig liedje. Niet slecht, maar wordt er ook niet heel warm van. Hij heeft kwaliteiten, ligt ook niet echt in mijn straatje

avatar van Grafmat
Eh... Grammaticaal is er niks verkeerd. Verder ligt het eraan of Mars het met één vrouw afkan... Net zoiets als Boer zoekt Vrouw, dat hoeft ook niet Boer zoekt Vrouwen te zijn toch?

Heerlijke cd, inmiddels al helemaal grijs gedraaid (evenals de eerdere 2), maar kan me nog steeds niet vervelen. Making Waves vind ik heerlijk kippenvel nummer en Because klinkt ook erg lekker in de oren. Een topper

Opnieuw een mooie plaat, Novastar stelt eigenlijk nooit teleur. Al is de oogst (drie albums in 8 jaar) wel een beetje mager.

Net aangeschaft maar na enkele keren luisteren klinkt dit al wel erg lekker. Een uitgesproken favoriet heeft zich nog niet aangediend maar dat gaat nog wel komen, denk ik.

Mijn god, wat word deze cd hier genegeert zeg :O
Dit is echt hoge klasse mensen, luisteren die hap.

Ze zijn er inderdaad gekomen, de favorieten: Tunnelvision, Because en Bangor; alle drie héél erg mooi.

rien schreef:
Mijn god, wat word deze cd hier genegeert zeg :O
Dit is echt hoge klasse mensen, luisteren die hap.
Dat valt echt wel mee, ik had 'm 30 september vorig jaar al en er is toen al flink over gediscussieerd. 7 maanden na een release wordt het nou eenmaal wat rustiger. Maar hij idd erg mooi, dat wel!!!

De vergelijking met de Beatles is hier al een paar keer gemaakt maar ik moet eerlijk gezegd heel erg aan Crowded House denken bij dit album. Weller Weakness bijvoorbeeld: alsof ik Neil Finn zelf hoor.

Is overigens niks mis mee. Er zijn slechtere voorbeelden.

avatar van hpdewin
sebas schreef:

liever dat hij er lang over doet en dat hij wat moois neer zet wat hij hier duidelijk doet

avatar van hpdewin
nou ik ben erachter waar onze joost zijn inspiratie vandaan haalt, en mensen die 'this is the sea' van the waterboys kennen weten het waarschijnlijk ook ;P

avatar van barrett
Ken ik niet, die ga ik onmiddelijk eens gaan beluisteren

avatar van barrett
Mij doet deze plaat meer denken aan een mix tussen Paul Weller en The Waterboys...

mathieudc
Altijd een goed maar ietwat saai album gevonden. Maar in dit seizoen van het jaar klinken de liedjes nóg beter dan anders en keert dat ietwat saaie in iets bijzonder sfeervols, daarom ga ik eindelijk naar 4 sterren. (4)

avatar van barrett
En msh gaan ze nog groeien bij jou...?

mathieudc
Haha, dat zeg ik enkel als ik de plaat maximum drie keer beluisterd heb, niet in gevallen als deze waar het al bijna een goed jaar dienst doet.

avatar van barrett
Verrassingen bestaan altijd en zullen ook altijd blijven bestaan...

avatar van Hendrix4live
Ik zit er altijd al gelijk in bij het nummer Mars Needs Woman. Best dromerige song. Als de drums en de bas komen in vallen krijg ik echt kippenvel. En al helemaal als al die strijkers erbij komen.

avatar van koel
Waanzinnig album. Mijn eerste échte kennismaking met Novastar. Had zijn singletjes wel eens gehoord, maar na het uitkomen van Because, toch maar het album geluisterd. Echt te gek. Prachtige sfeer en muzikaal zit het lekker in elkaar. Draai 'm nog erg vaak. Zojuist de CD met DVD gekocht. Op de DVD een live registratie.

avatar van Kossy
Because is werkelijk hemels, één van mijn favoriete nummers ooit! En dat zegt een hoop, zeker voor een nummer uit 2008...

avatar van Screenager
"Contact met fans en publiek is iets wat hij niet echt onderhoudt." aldus Wikipedia...

Zijn tour 'Joost Zweegers - Bangor' was een soort theatertour waar het contact met het publiek juist zeer intens en goed was. Tussen de liedjes door steeds verhaaltjes (o.a. van zijn jeugd meen ik mij te herinneren) en monoloogjes voor het publiek.
Prachtig, intens album die wellicht het best tot zijn recht kwam in zo'n theatertour.

[Ik zocht trouwens op Wiki om te weten of hij nu Nederlander/Vlaming was. Nuja, hij is het een beetje allebei, kunne we er allebei trots op zijn ]

avatar van strandsmurf
Mooie plaat. Altijd een paar mooie uitschieters (Because, Sundance) en een paar mindere goden (Weller Weakness, Wings on Me)
Wel lekker constant: om de 4 jaar 10 nummers. Nog tot 2012 wachten dus op de nieuwe 10.

rodneyVL
Het is bijna onrecht dat deze plaat in éénzelfde jaar als de plaat van Beyoncé en Jay Z is uitgekomen. Om verder nog een blik vreselijke Hollandse platen open te trekken, nou nee.

Novastar is de Hemel op aard. Wat een timbre, wat een composities, het is wat de Amerikanen noemen een "league of it's own". Joost Zweegers brengt een plaat uit wanneer het hem schikt, niet wanneer de vijfhonderdjes van de platenmaatschappij wapperen, dat doet de muziek zeer veel goeds. Zoals op Almost Bangor.

Mars needs woman. Mooi.
Making Waves. Onaards mooi.
Tunnelvision. Beide.