John Legend - Evolver (2008)

R&B / Soul
Label: GOOD

1. Good Morning Intro (0:46)
  2. Greenlight (4:44)

met André 3000

3. It's Over (4:27)

met Kanye West

4. Everybody Knows (4:35)
  5. Quickly (3:42)

8. This Time (4:23)
  9. Satisfaction (4:45)
  10. Take Me Away (3:03)
  11. Good Morning (4:01)
  12. I Love, You Love (4:35)
  13. If You're Out There (4:20)
  14. Can't Be My Lover * (4:34)
  15. Floating Away * (4:15)
  16. Set Me Free * (3:55)
  17. It's Over [Teddy Riley Remix] * (4:20)
88Fabian

Improvision
Ik vind hem wel een leuke stem hebben, en hij heeft zeker zangkwaliteiten. Jammer dat hij vaak de verkeerde keuzes maakt.

avatar van IntoMusic
88Fabian schreef:
wel op huilen

Dat heb ik ook met Frans Bauer, Nana Mouskouri en Patricia Kaas... En die laat ik dan gewoon links liggen . Denk dat dat met smaak en voorkeur te maken heeft...

Dit album draai ik niet erg vaak, maar als ie de speler induikt gaat het absoluut niet vervelen. Lekkere layback sound en een mooi stemgeluid. Live natuurlijk ook erg goed.

avatar van lennon
88Fabian schreef:
wel op huilen

Waarom luister je er dan naar? en neem je uberhaupt de moeite om te stemmen? Denk niet dat deze ene ster die je geeft gebasseerd is op het op zijn minst 1 keer uitluisteren van de cd... maar meer een "tegenstem"

En over zangstem kan je discusieren, maar de kwaliteiten zijn overduidelijk erg aanwezig, en gewoon een feit.. de man kan gewoon goed zingen... klaar. Zijn muziek is ook mijn stijl niet helemaal, maar ik heb zeker respect voor de man als artiest.

avatar van MAS
MAS
Opzich een aardig album maar John Legend kan zeker beter.

avatar van Silky & Smooth
Wat MAS zegt. Het niveau ligt veel lager dan John Legend in werkelijkheid kan. Hij kiest hier overduidelijk voor een makkelijkere en commerciëlere weg dan eerst. Het soulgeluid heeft plaat moeten maken voor een meer poppy en R&B-geluid. Jammer, want ik ben groot fan van zijn muziek. Helaas heeft hij twee kanten. De ene keer wordt hij uitgenodigd in de Royal Albert Hall en zingt hij prachtig vanachter zijn piano, de andere keer staat hij de stoere rapper uit te hangen en in zijn blote buik tegen een fan aan te schuren. Waar hij overduidelijk niet mee om kon gaan... (ahum)
Geef mij maar de rustigere John Legend die soul zingt zoals op zijn eerste albums en op Wake Up!
Niet dat dit album zo slecht is, er staan een paar echt leuke nummers op met Everybody Knows, This Time en If You're Out There, maar ik ben veel beter gewend!

avatar van tbouwh
Ben een enorm fan van het schitterende nummer This Time , en daarom heb ik dit album eens beluisterd. Naast This Time staat er nog een schitterend nummer op deze cd, namelijk If You´re out there ( met name vanwege de tekst ). Jammergenoeg blijft het daarbij, want verder mist Evolver dergelijke tracks: de overige ballads klinken minder en weten niet te boeien, en daarnaast staan er nog een aantal haast rapachtige songs op deze plaat, inclusief gastartiesten, die niet passen bij Legend´s stem. Green Light kan ik dan nog wel waarderen, maar toch... Nee, doe mij maar de Legend van All of Me en This Time.
De man heeft een geweldige stem en mooie songs, maar gaat op Evolver vaak de verkeerde kant op.
3* voor de goede songs.

avatar van MIAB