Seal - Soul (2008)

Soul
Label: Warner Bros.

1. A Change Is Gonna Come (3:54)
  2. I Can't Stand the Rain (3:34)
  3. It's a Man's Man's Man's World (3:53)
  4. Here I Am (Come and Take Me) (4:09)
  5. I've Been Loving You Too Long (3:08)
  6. It's Alright (3:46)
  7. If You Don't Know Me by Now (3:50)
  8. Knock on Wood (3:22)
  9. I'm Still in Love with You (4:36)
  10. Free (3:26)
  11. Stand by Me (4:06)
  12. People Get Ready (3:35)
  13. In the Midnight Hour * (3:10)
  14. My Girl * (3:16)
Father McKenzie
Aha, nieuw werk van Seal, kijk ik wel naar uit, ja.

avatar van Kos
Kos
Ziet er niet echt nieuw uit, eerder een lading soul-covers. Niet de minste overigens.

avatar van Reijersen
Pfff, ik weet niet of dit wel zo'n goed idee is. Van sommige nummers zullen cover namelijk never nooit boven het origineel uit kunnen komen,
Maar beluisteren zal ik, als Seal liefhebber, het zeker.

Reijersen schreef:
Maar beluisteren zal ik, als Seal liefhebber, het zeker.

welke soul artiesten worden er gecorverd?

1. Sam Cooke

9. Al Green
11. Curtis Mayfield

aah thx

Father McKenzie
Kompleet juist, dat lijstje met de originele uitvoerders, mijn komplimenten!

avatar van Reijersen
'A Change is Gonna Come' is de 1e single en de officiele video is hier te zien en te beluisteren.

Ik zeg, een beetje jammer en totaal geen toevoeging aan het origineel. Ook al ben ik wel een Seal-liefhebber.

avatar van jelmer19
Ik zeg, erg leuk gedaan.
Ben benieuwd naar de rest!

avatar van T.O.

haveman
Ik ben geen liefhebber van covers, maar met een stem als Seal.

Van mij had hij wel wat minder bekende nummers uit mogen zoeken want nu is vergelijken onontkoombaar.

Ten slotte: ik wil deze man graag nog een keer live zien. Mocht iemand wat horen, laat het me even weten. Hopende dat hij ze hele 1e album doet!

avatar van Kos
Kos
T.O. schreef:

je bedoelt 11?

T.O. schreef:

Ben E. King lijkt me eerder?

Nope , maar had inderdaad ook gekund.

avatar van sj0n88
Zeker benieuwd wat dit zal brengen! System was vernieuwend en lag heerlijk in het gehoor, geen één nummer deed onder voor de ander. Ik denk dat het moeilijk wordt weer zo'n klasse album af te leveren. Maarja, als het allemaal covers zijn , zal het weinig vernieuwend zijn.

avatar van Reijersen
En ga er dan ook maar meteen vanuit dat het muzikaal gezien totaal niet te vergelijken is met 'System'.
Nog even: Seal was helemaal niet zo vernieuwend met 'System'. Hij ging gewoon terug naar wat hij op zijn eerste album gedaan heeft.

avatar van Peter©
Beetje jammer dit nieuwe album van Seal...

Vond de meeste van zijn oudere albums te gek incl. System die vorig jaar uitkwam... de single Amazing swingde de pan uit...

Toch kan ik me bij dit album niet aan het idee onttrekken dat Seal een beetje inspiratieloos toch maar weer een album op de markt wou brengen.

Ik ben al helemaal geen liefhebber van covers (laat nummer alsjeblieft orgineel blijven !!), en de versies die Seal heeft opgenomen zijn wat mij betreft nix vernieuwend of verfrissend. Bij sommige nummers bijna een copy van de orginele productie, alleen dan met de stem van Seal erbij.

Nogmaals, erg jammer allemaal... had niet gehoeven... Kan dan ook nog geen cijfer geven aan dit album

chrismusic
Heb de cd nu volledig beluisterd en het heeft me niet weten te overtuigen. Het heeft weinig toegevoegde waarde tov het origineel. Klinkt gewoon als een copy dat vond ik wel jammer.
nummer 11 en 12 wist mij wel te raken voor mij het hoogtepunt van de cd.

avatar van platedraaier
0,5
Tjonge jonge zeg, hoeveel open deuren kun je intrappen?
Ik vraag me echt af hoe zo`n plaatjhe als dit tot stand komt.
Zouden er nu serieus mensen bij Warner Brothers zitten die samen met Seal en zijn manager om de tafel zitten en dan roept er iemand: "Laten we een plaat opnemen met allemaal soul covers. Daar zit de wereld vast en zeker op te wachten." Of zou Seal zelf naar de studio gaan en dan Warner Brothers met dit eindproduct opzadelen?
En ondertussen durven ze amper nieuw talent een kans te geven.

Sorry hoor, maar Seal zingt zonder soul en deze cd voegt echt helemaal niets toe aan de wereld van de muziek.
Vandaar een 0,5, en dat is nog teveel eer eigenlijk. Want er zit echt helemaal niets in wat dit plaatje zou kunnen rechtvaardigen.

avatar van Papartis
Er moet ook brood op de plank komen.
De man heeft overigens een prachtige stem nog steeds.
Nu nog wat goede liedjes schrijvers..

avatar van LucM
De Seal-versie van "A Change Is Gonna Come" kan niet tippen aan het origineel van Sam Cooke (hoe goed Seal het ook probeert), dat is gewoon niet te overtreffen. Zo ook de andere soulklassiekers die hierop staan. En hoe vaak is "Stand by Me" al niet gecoverd?
Cover-CD's keil sowieso de vuilnisbak in, ze voegen niets toe aan de popmuziek. Het enige positieve aan dit schijfje is dat deze soulklassiekers terug in de belangstelling komen.

avatar van jelmer19
Hoe kunnen mensen dit nou laag beoordelen. Tuurlijk is het niet vernieuwend en tuurlijk is het niet beter dan het orgineel. Dom dat mensen dat argument altijd weer gaan gebruiken. Het voegt niks toe aan de oude nummers! NOU EN!!! Het klinkt toch goed en mooi.

Seal heeft een prachtige stem en zingt sterk op zijn eigen manier. Erg leuk dat hij op zijn manier waardering toont voor deze soulklassiekers

avatar van Reijersen
Waardering tonen door verkrachting? Sorry, maar hij zal het vast goed bedoelen, maar dat is niet te horen. Vooral nummers 1, 3, 4, 5 en 11 zijn tenenkrommend slecht gedaan.
Opvallend genoeg is nummer 2 dan weer het best gedaan, de lady tussen het geweld.
Misschien is het zo dat ik de originele versies teveel gehoord heb, maar dan nog. Hier wordt ik niet blij van!
Zelfs Seal zo eigen stemgeluid kan daar helemaal niks aan doen. Snel vergeten en een nieuw goed album opnemen.

avatar van jelmer19
Onzin! Verkrachten doe je de nummers als je er een techno genre van gaat maken. Dit is gewoon goeie soul!

LucM schreef:

Er zijn nochtans coverartiesten - Joe Cocker om hem maar meteen te noemen - die er vaak in slaagden om dmv het coveren van bekende songs toch iets bij te brengen, gewoon omdat hij er een eigen draai aan gaf, het origineel flink bewerkte, dus niet klakkeloos de auteursversie naspeelde. Vroeger beter dan op zijn te glad geproduceerde platen van pakweg de laatste 10 jaar, maar toch....

avatar van LucM
Inderdaad, Joe Cocker maakte er iets aparts van. Aretha Franklin coverde ook voornamelijk, maar zij was een uitzonderlijke zangeres.

avatar van platedraaier
0,5
Ja, je kan de hele wereld van cover-artiesten erbij halen, maar dit is toch echt geen fijne plaat hoor.
En als je het echt weten wilt, Joe Cocker vind ik ook niet echt interressant.

jelmer19 schreef:

Seal doet de origenele versies met zijn versies gewoon geen eer aan. Ik mis vooral het gevoel dat hij het meent, het gevoel dat je onomstotelijk bij de originelen wel hebt.

Ik zeg: goed bedoeld, niet geslaagd.

tuktak
leuk gedaan met die schaduw van de letters op de cover, om maar eens iets positiefs te verzinnen...

avatar van LucM
Vanwege die reacties heb ik de nummers via internet beluisterd en ik kan maar één woord geven : overbodig.
Als ik die nummers wil horen luister ik naar de originele versies i.p.v. die halfbakken covers.

avatar van Gyzzz
jelmer19 schreef:

Natuurlijk niet. Dus als 9 artiesten jouw favoriete album tot in de puntjes gaan kopiëren, zet je ze alle 9 in je top 10?

Je moet bij een coveralbum natuurlijk niet het idee krijgen dat je beter een playlist van de originelen had kunnen maken, want dan is het album letterlijk niets waard volgens mij.