Seal - Soul (2008)

Soul
Label: Warner Bros.

1. A Change Is Gonna Come (3:54)
  2. I Can't Stand the Rain (3:34)
  3. It's a Man's Man's Man's World (3:53)
  4. Here I Am (Come and Take Me) (4:09)
  5. I've Been Loving You Too Long (3:08)
  6. It's Alright (3:46)
  7. If You Don't Know Me by Now (3:50)
  8. Knock on Wood (3:22)
  9. I'm Still in Love with You (4:36)
  10. Free (3:26)
  11. Stand by Me (4:06)
  12. People Get Ready (3:35)
  13. In the Midnight Hour * (3:10)
  14. My Girl * (3:16)
avatar van IntoMusic
Wat... een... bagger...!!! Met een grote letter B. Ook ik ben een liefhebber van Seal zijn stem en muziek, maar dit is werkelijk een vervuiling voor zelfs de goedkoopste afprijsbakken bij Free Record Shop.
Inspiratieloos kun je het niet eens noemen, want voor Seal wordt er waarschijnlijk met passie NAGEZONGEN.
En dan wordt hieronder aangegeven dat mensen 'DOM' zijn, omdat ze (waaronder ik) dit schijfje gewoon niet kunnen pruimen. Als mega muziekliefhebber doet dit pijn in mijn muziekhartje en zou ik Seal willen adviseren:
"Als je niks op de plank heb liggen, ga dan lekker met het vrouwtje een jaartje sabbatical. Maar blijf in ieder geval met je tengels van nummers als op dit album af!!!" Je hebt covers en covers en Seal is totaal géén persoon om soulnummers als deze te coveren
0,5 ster, omdat ik geen 0 sterren kan geven! Nominated for worst album of the year!

avatar van Peter©
jelmer19 schreef:
Hoe kunnen mensen dit nou laag beoordelen. Tuurlijk is het niet vernieuwend en tuurlijk is het niet beter dan het orgineel. Dom dat mensen dat argument altijd weer gaan gebruiken. Het voegt niks toe aan de oude nummers! NOU EN!!! Het klinkt toch goed en mooi.

Dat je wel degelijk "leuke dingen" kunt doen met covers bewees onlangs Barry Hay van onze eigen Golden Earring nog met de Metropole Band; Selekteer een paar ijzersterke klassiekers (in feite heeft Seal dat ook wel gedaan), en zet er een swingende band bij.

Pas DAN voeg je tenminste je EIGEN stempel aan die klassiekers ipv van ze klakkeloos te kopiëren zoals Seal op dit album heeft gedaan.

NB: Punten geef ik dit album niet. Is het mij niet waard. Hopende en wachtende op een nieuw album van Seal met wél weer orgineel werk

avatar van platedraaier
Peter© schreef:

Dat je wel degelijk "leuke dingen" kunt doen met covers bewees onlangs Barry Hay van onze eigen Golden Earring nog met de Metropole Band.

ik hoop toch echt dat je nu een grapje maakt. Want de tranen stromen hier over mijn wangen.

RedLightCityBoy
Inderdaad geen goed idee van Seal.
Ik hoor hem veel liever zijn eigen nummers zingen inplaats van Covers van de beste soulnummers. Er zit inderdaad ook niet altijd veel gevoel in, keer matig, volgende weer een normaal album, Seal.

avatar van vigil
Die van Barry Hay was inderdaad nog slechter maar deze plaat valt me erg tegen. De stem van Seal zou dit toch moeiteloos aankunnen maar over de gehele linie mist het gewoon eehh soul...

88Fabian
Dit is zeker niet zijn beste album,heel slecht eigenlijk,ik heb een 5,0 gegeven omdat het album dan een volledige 2 krijgt want een 1 is wel heel weinig,er is volgens mij maar 1 echt goeie cover artiest en dat is "Richie Havens" voorzover mensen die kennen.

avatar van Reijersen
Niet goed, maar wel 5 sterren. Een beetje een onduidelijke redenatie als je het mij vraagt

chrismusic
Reijersen schreef:

waarschijnlijk met de redenatie dat hij het gemiddelde wel erg laag vond en geeft hem daarom een 5 om dat te compenseren.

88Fabian

Ja da's mijn redenatie,had ik ook al erbij verteld.

88Fabian schreef:
Ja da's mijn redenatie,had ik ook al erbij verteld.

Sjongejonge en dat noemt men objectief. Als iemand werkelijk niets maar dan ook nada aan het album vindt en (in mijn geval) is totaal niet vies van Seal dan is het een stem die gemeend is.
Heel jammer dat dit dan een 0,5 is, maar wel voor mij een terechte.

Als jij het album niet goed vindt, waarom dan wel de 5. Krijg je betaald voor het gemiddelde cijfer? Vindt je het zielig dat iemand een laag gemiddelde heeft?

Jammer toch dat zulke mensen tot MuMe worden toegelaten en sommige niet gewoon stemt vanuit zichzelf. Sterker nog: mogelijk heb je nog niet eens het album gehoord...

Joy
net gehoord

voegt totaal niks toe aan wat dan ook

hans teeuwen had het beter gedaan

avatar van Rudie
Seal zingt prachtige liejdes op zijn eigen manier, met gelikte uithalen en zijn veilige stemgeluid. Jammer genoeg doet dat de 12 liedjes niet veel goeds. "Man's World" is nog wel het duidelijkste voorbeeld. Seal zingt James Brown met overdreven uithalen op een instrumentale uitvoering die lijkt te komen uit de synthesizer van een hobbyist.

Waar het wel "slaagt" is bij de nummer van Sam Cook. Maar alleen omdat hij hierbij zijn uithalen wel moet gebruiken, dat maakt van "Stand by me" een leuke cover maar bij "A Change Is Gonna Come" draait het uit op een gelikte namaak die alle emotie en overtuiging kwijt is.

Afgaande op de single is het heel eng dat deze man zo afgegleden is naar Saai Radio-niveau.

avatar van 3din
0,5
Aaaarghh, verschrikkelijk. Waar is zijn inspiratie gebleven. Wat een afgang!

fastpulseboy
3din schreef:
Aaaarghh, verschrikkelijk. Waar is zijn inspiratie gebleven. Wat een afgang!

had die die ooit dan?

avatar van Will u.be
0,5
leuk dat ie klassiekers onder de aandacht brengt maar 't is wel heel heel heel mager gedaan! Wat heeft hij eigenlijk met zijn gezicht?

avatar van Reijersen
Will u.be schreef:
Wat heeft hij eigenlijk met zijn gezicht?

Iets wat hij al jaren met zijn gezicht heeft. Littekens.

Gewoon een prima, traditionele, niet vernieuwende soulplaat. Waarom altijd maar vernieuwing willen? Lekkere plaat.

avatar van SnakeTube
Tja, de meeste kanten zijn al wel belicht hier, zowel de positieve als de negatieve. Ik zal toch proberen er nog wat positiefs over te zeggen.

Ik denk dat veel jonge mensen door Seal aangespoord (kunnen) worden om ook naar klassiekers te gaan luisteren. Hen laten ontdekken waar hun idolen de inspiratie vandaan halen.

De meest grote schrik zal ik krijgen wanneer Seal na dit album zijn naam omdoopt van Seal naar (blijvend) Soul, ook al zijn het maar twee letters verschil.

avatar van coolaid
Zooo slecht is dit nou ook weer niet... ik vind het een echte kerstplaat
Wil hem wel vergelijken met George Michael's - Songs from the last century. Die heeft een score van 3.02, dat moet Seal ook kunnen lijkt me.

avatar van Peejay
Er is al veel gezegd en geschreven over dit nieuwe album van Seal. Het is in mijn ogen weinig vernieuwend. Ook daar er jammergenoeg geen plaats is voor een echt orkest maar strings en horns arrangement. Toch geef ik ***sterren vanwege de stem van Seal en enkele geslaagde covers zoals a Change is gonna come, Stand by me en People get ready.

avatar van Woltertjes
Erg leuke praat
Snap de slechte kritiek over dit album niet.
Wat doet hij hier nou fout?
Ik vind deze plaat helemaal niet slecht, juist goed!
Goed gedaan van Seal.

Woltertjes schreef:
Wat doet hij hier nou fout?

Slecht coveren met een 'non geïnspireerde soul'-stem. Tevens als je de vorige albums kent, merk je dat dit simpelweg niet zijn ding is en nooit zal worden. Maar das wat ik ervan denk

avatar van Woltertjes
Juist goed gecoverd en wel geinspirreerd. Weet niet waar je dat vandaan haald. Maar ieder zn mening. Het klinkt goed meer heb ik niet nodig.

avatar van IntoMusic
Klopt: de 1 verstaat wat anders onder geïnspireerd dan de ander. Maakt toch niet uit. Daarom bestaat MuMe, zodat een ieder zijn verhaal kan doen

Father McKenzie
IntoMusic schreef:

Normaal volg ik Seal redelijk, maar met zovéél negatieve berichten kijk ik wel uit. Iets voor later een keer, in de afprijsbakken of zo??

avatar van sp1980
0,5
Mij viel het album pas op omdat het op nummer één in de Kink FM/ Van Leest Droomlijst staat.

Helaas kan ik niet anders dan aansluiten bij de meerderheid. Het album doet de originele nummers niet veel goeds. Het lijkt even in elkaar gezet om de verkoop te stimuleren.

Ik begrijp het eerlijk gezegd niet, een jaar nadat System is uitgekomen (en toch wel redelijk tegengevallen qua verkoop), zal dit misschien hooguit een leuke waardering zijn in de droomlijst, maar ik verwacht hiervan geen enkel wonder.

Jammer want Seal hoor ik graag, maar dan wel met sterke nieuwe producties.

Zou de combinatie Seal en Jacknife Lee bijvoorbeeld wel een interessante vinden.

avatar van FunkStar
Erg lekkere plaat met allerlei oude soulclassics! Free en A Change Is Gonna Come springen er bij mij uit!

Ik vind dit allemaal niet zo slecht als sommigen hier. Merendeel van de covers worden wat mij betreft op een redelijk frisse manier ten gehore gebracht en de stem van Seal staat als een huis. Niks hoogdravends, maar wel gewoon lekker om naar te luisteren.

avatar van friday the 13 th
Zijn single Amazing vond ik enorm lekker klinken. Hier ben ik niet zo fan van. Niet zo een goede keuze qua muziek voor Seal.