Joss Stone - Mind, Body & Soul (2004)

Soul
Label: S-Curve

1. Right to Be Wrong (4:41)
  2. Jet Lag (4:01)
  3. You Had Me (3:59)
  4. Spoiled (4:03)
  5. Don't Cha Wanna Ride (3:32)
  6. Less Is More (4:18)
  7. Security (4:31)
  8. Young at Heart (4:10)
  9. Snakes & Ladders (3:35)
  10. Understand (3:47)
  11. Don't Know How (4:01)
  12. Torn & Tattered (3:58)
  13. Killing Time (5:12)
  14. Sleep Like a Child (14:32)
obsessed schreef:

Daar zijn er natuurlijk nog genoeg van.. bands als The Arcade Fire of The Fiery Furnaces bijvoorbeeld.

Voordat ik het ga luisteren, vertel mij eens aub wat er vernieuwend aan is.

lees maar eens een reviewtje ofzo door, Arcade Fire is heel veel gebruik van verschillende instrumenten.. veel lagen over elkaar heen en klinkt allemaal heel fris.. en Fiery Furnaces.. tja.. ik kan hun muziek eigenlijk niet beschrijven.. maar je moet maar eens een sampletje ofzo luisteren.. als die muziek al niet meer vernieuwend is..

obsessed schreef:

het had mijn antwoord kunnen zijn. Tja Hill, er wordt zoveel goede muziek gemaakt, maar je moet wel zoeken en veel reviews lezen om op de hoogte te blijven van relevante realeases.

Luister van The Fiery Furnaces eens de volgende 3 tracks:
-Blueberry Boat
-Chief Inspector Blancheflower
-Wolf Notes

Ik denk dat de vraag "wat er vernieuwend aan is" dan niet meer relevant is!

Als er over goede muziek gesproken wordt dan kun je een lijstje maken van Fiery Furnaces, New Pornographers, Arcede Fire, radiohead etc. Daar hoort Joss Stone toch echt niet in thuis dan. En dat is wel de manier waarop ik albums beoordeel en scores geef.

Muziek kan zo veel meer zijn dan je hier aantreft en dat maakt een lage score voor dit album tot een logisch gevolg.

avatar van BoordAppel

Wat mij betreft wel. Misschien niet qua originaliteit (toch al zwaar overgewaardeerd) maar wel qua plezier en emotie. Stone kan ik dan ook echt niet zien als het zoveelste commerciele kutzangeresje.

bloempje24 schreef:

Luister van The Fiery Furnaces eens de volgende 3 tracks:
-Blueberry Boat
-Chief Inspector Blancheflower
-Wolf Notes

Ik denk dat de vraag "wat er vernieuwend aan is" dan niet meer relevant is!

Arcade of Fire beluisterd, lekkere muziek! Vernieuwend nope! Beter qua muziek dan de band van Joss Stone? Denk het wel. Is daarmee Joss Stone geen talent of slecht? Nope! Radiohead..ja he natuurlijk zijn die beter dan schone Joss.

HiLL schreef:

Ik basseerde mijn mening qua vernieuwend etc. vooral op the fiery furnaces. Ik raad je dan ook aan om die eens te beluisteren. The arcade fire heeft wel enige vernieuwing, maar is geen aardverschuiving.

Joss Stone daarentegen bewandelt alleen platgetreden paden, of ben je het daar niet mee eens?

Overigens vind ik de orginaliteit in de muziek juist onderwaardeerd. Het is o zo makkelijk om op een rijdende trein te springen, laat staan een nummer te coveren. Daar is maar heel weinig talent voor nodig.

@ Bloempje24

Ik had het ook alleen over de stem van Miss Stone en niet of het origineel is. Dat is het ook niet. En dat interesseert me helemaal niks, die stem is gewoon verdomde goed en wordt hopelijk alleen maar beter.

@ Bloempje24

Je bedoelt waarschijnlijk dat haar stem jou wel aanspreekt. Oke, dat kan. Maar probeer me niet wijs te maken dat zij een goede stem heeft. Elke zangpedagoog zal hard lachen om deze uitspraak .

Maar waarschijnlijk bedoel je net als vele anderen dat je de stem prettig vind om naar te luisteren en daar kan ik natuurlijk niets tegen in brengen. Dat is gewoon jouw mening.

bloempje24 schreef:

Ja die stem is GOED ja. Het is ook JOUW mening dat jij dat niet vindt. En he een zangpedagoog, ja he dan kunnen we wel heel bands en artiesten opdoeken.

HiLL schreef:

Bravo, je begint het door te krijgen . Dat noemt met kritisch. Stone gebruikt haar stem zo verkeerd dat ze binnen niet al te lange tijd nog maar amper live kan optreden.

Ik kan mij meer vinden in deze mening:
Na een fiks verkopend debuut volgt onvermijdelijk de beruchte tweede cd: ik als luisteraar wil een minstens zo lekkere cd, de platenmaatschappij wil minstens even hoge verkoopcijfers. In de bio wordt er enorm met grote namen gesmeten, als om je te overtuigen dat het niet aan de muziek kan liggen. Trots wordt vermeld dat Joss Stone aan elf songs heeft meegeschreven, maar wel in samenwerking met onder andere massa-hitsong-producent Desmond Child. Dan krijg ik het benauwd: wordt de muziek gemaakt om heerlijk te klinken, of wordt de muziek afgestemd op de hoogste verkoopcijfers? Nou, Joss Stone gaat op Mind Body & Soul langs het randje. Het is allemaal net iets electronischer, iets gladder, kortom: net iets meer hitparademateriaal. De eerste twee nummers van de cd zijn als enige met de hele band tegelijk in de studio opgenomen en dat hoor je ook. Het klinkt als een band, waar ik verderop op de cd nog weleens het gevoel krijg dat het knap in elkaar gezet is. Helaas is knap in elkaar zetten nog geen musiceren. Deze tweede van Joss Stone mist de bezieling die de eerste cd zo bijzonder maakte. Volgende keer gewoon weer iets minder toeren en lekker met de hele band de studio in, Joss.

Niet zo Bravo doen en van die enge Smilies aub

Dat de muziek niet al te best is daar heb je mij ook niks anders over horen zeggen. De STEM is GOED.

Niet zo Bravo doen en van die enge Smilies aub

Mwoah, ik kan het vaak goed met je vinden Hill, maar ik reageer vooral op de cd's die ik fantastisch, of dramatisch vind. Deze behoort voor mij tot de 2e catagorie.

En inderdaad, ik vind dat je af en toe wat kritischer mag zijn. Maar dat geld voor 80% van musicmeter. De 4 en 5 sterren worden met de bosjes weggegeven.

En ja op een forum moet je wel een zwart wit mening ventileren om een discussie op gang te brengen, dus voor jou als smileyfreak... een top40 band met publiek en ik, voila.
.......... ..........

avatar van BoordAppel
De 4 en 5 sterren worden met de bosjes weggegeven.

Volkomen logisch natuurlijk. Wie luistert er nu naar muziek die hij niets aan vind? Gemiddeldes onder een 3 vind ik dan ook erg bizar.

avatar van bloempje24
Ik sta overal open voor en kom zodoende in aanraking met veel verschillende muziek. Daarbij luister je op het werk voornamelijk gedwongen radio en heb je huisgenoten en familie met hun muziekstijl waar je dan ook af en toe gedwongen naar moet luisteren.

Weet jij hoe vaak ik Celine Dion en Bon Jovi heb moeten beluisteren?

avatar van BoordAppel
Te vaak neem ik aan . Maar op de radio luister je natuurlijk geen hele albums om op te stemmen. Ik heb trouwens nooit last van huisgenoten of familie omdat iedereen mooi in zn eigen kamer muziek draait.

BoordAppel schreef:

Mazzalaar
Maar de albums waar ik op het forum op reageer heb ik zeker meerdere malen moeten beluisteren.

Schelpvandezee
Een fantastische zangeres is dit hoor
Voor mij toch wel de beste soul-album die er is
want jah ik ga niet beginnen over Marvin Gayve bijv.
die zijn niet eens van mijn tijd

Relax
OH MY GOD, dit mens kan echt niet zingen, hele stem omgedraaid.
En dan geeft ze interview heeft ze ineens een normale vrouwen stem, zeg dan maar dag.
Hetzelfde als met onze Anouk...

Relax schreef:
OH MY GOD, dit mens kan echt niet zingen, hele stem omgedraaid.
Hetzelfde als met onze Anouk...

Niet met vuur spelen he!

joss is gewoon goed!
niemand ken dat ontkennen, oke je ken wel seggen dat het je smaak nie is maar dan hhoeft het niet slecht te zijn, ze is 1 van de paar zangeressen die echt kunnen zingen, britney spears enzo die worden zo met computers vervormd, ik heb deze cd mensen en ik kan er wel naar blijven luisteren

Jah ik vind joss stone ook wel oké, goede stem, met soul gezongen. Ik kan er geen uren naar luisteren want dan val ik of in slaap, of ik ga me irrieteren aan haar stem ,:P
Iets meer pit mag er wel in soms. Dit album is fijn om bij te chille.

Maar verder is het een lekker album.

*3.5

X. Lonneke

Hmm.. Beetje eentonig. Jammer, want ze heeft zo'n mooie stem!

avatar van FunkStar
Joss eerste plaat 'Soul Sessions' heb ik grijs gedraaid, en ik keek dus ook erg uit naar het verschijnen van haar tweede album. Op de releasedatum heb ik de cd meteen gekocht. En oef! Wat een vergissing dat ik er niet eerst naar geluisterd had! You Had Me vond ik een veelbelovend nummer, en dus had ik er wel vertrouwen in. Haar stem begint te vervelen, daar waar je er op 'Soul Sessions' maar geen genoeg van kunt krijgen. Heel jammer. Spoiled kan er nog wel mee door, maar de rest van het album vind ik erg tegenvallen...

avatar van Wib0__
Lekkere meid, Mooi stem!
Album heeft mooie nummers..

Right To Be Wrong, You Had Me & Spoiled zijn leuk, maar de manier waarop ze zingt irriteert me wel na een tijdje. Deze drie liedjes achter elkaar is dus het maximum.

avatar van pjh1967
Vind haar stem toch iets TE gemaakt, TE zeurderig en gaat erg snel vervelen. Deze cd kan me echt niet boeien. 1.5*. Gauw terugbrengen naar mijn nichtje.

prachtige cd! meer hoef ik er niet over te zeggen!

Leuk album, ik vind dat Joss Stone een soulvolle stem heeft, en dat is wel mooi om te beluisteren. 3,5

avatar van Rinus
Ik vind dit het beste album van Joss tot nu toe. Het is meer gebalanceerd als het debuut, en niet zo R&B achtig als "Introducing..." De meeste nummers hebben een lekkere groove, met een goede instrumentatie, en het album is goed geproduceerd. Ik heb de limited 2CD edition, met 3 bonustracks plus DVD.

avatar van Reijersen
Aardig album van Joss Stone, maar na het prachtige debuut en de sterke opvolger vind ik dit toch de minste van Joss Stone. Het klinkt vooral wat te simpel,