Paul Kalkbrenner - Berlin Calling (2008)

Duitsland

3. Azure (6:11)
  4. Sky and Sand (3:59)

met Fritz Kalkbrenner

5. Square 1 (6:43)
  6. Altes Kamuffel [Special Berlin Calling Edit] (4:35)
  7. Torted (5:30)
  8. Sascha Funke - Mango [Special Berlin Calling Edit] (4:33)
  9. QSA (3:38)
  10. Castenets [Special Berlin Calling Edit] (5:04)
  11. Bengang (5:37)
  12. Peet (3:34)
  13. Train (2:48)
  14. Gebrünn Gebrünn [Special Berlin Calling Edit] (7:14)
avatar van Leonard91
Ben hier ook wel benieuwd naar, wat oude (goede) nummers van Kalkbrenner aangevuld met nieuw materiaal waarvan Aaron alvast leuk klinkt.

avatar van Leonard91
De oude tracks staan nog steeds als een huis en de nieuwe mogen er ook wezen. Wel zijn de nieuwe tracks wat minder melodisch dan bijvoorbeeld Altes Kamuffel. Aaron en Sky of Sand zijn echt toppers en eigenlijk kan het geluid van Paul Kalkbrenner me nog steeds wel bekoren. 4*

avatar van luc011190
Gebrunn Gebrunn is gewoon een keiharde classic, daarnaast vind ik Absynthe ook heel erg fijn. Venijn in de staart dus, voor de rest gewoon degelijke en fijne tracks.

avatar van Leonard91
Sommige van zijn nieuwe tracks zijn inderdaad niet veel meer dan degelijk maar het begin vind ik ook geweldig. Het heerlijke eenvoudige maar wel erg pakkende Aaron, de tekst samen met de baslijn in Sky and Sand, Azure en Square 1 zijn prachtig.
Het zijn misschien niet tracks met zo'n grootsheid als Gebrünn Gebrünn of Altes Kamuffel maar erg veel hoeven ze er ook niet voor onder te doen.
Ik vind deze denk ik nog wel beter dan de nieuwe van Extrawelt, dat het vooral van de sfeer (en subtiele nootjes) moet hebben. Dit is toch echt muziek voor op een openluchtfestival met een groot grasveld.

tuktak
beetje soort van minimal tegenhanger van sasha's involver serie. kwaliteit die is vergaard door jarenlange ervaring, dat is wat je bij beide goed horen kan. gewoon de muziek maken zoals deze aanslaat bij het publiek, dan zit je altijd goed is daarbij het motto. echter dan wel met een kwalitatief ipv een commercieel sausje. extrawelt vind ik trouwens wel behoorlijk anders en gedurfder.

Vind de single Sky And Sand erg gaaf, voor mij nu al de zomerhit van 2009! Binnenkort de cd maar even aanschaffen, ben benieuwd!

Eerlijk gezegd vind ik Sky and Sand nogal een waardeloos nummer, zeker vergeleken bij klassiekers als Gebrunn Gebrunn en Altes Kamuffel.

Moet zeggen dat ik de originelen van die nummers ook wel een stuk beter vind dan de edits van deze platen. Beetje jammer.

avatar van De Daniël
Vind Sky and Sand anders een erg goed nummer hoor. Ik luister nu een beetje meer van hem en het klinkt best wel gaaf allemaal. Dit album maar eens proberen.

Tering hé, het openingsnummer is echt een juweeltje. Hoe flikt die Paul het toch telkens!

avatar van Edie
Mwoa, allemaal korte edits of radio versies... Leuk voor thuis, had hem eigenlijk gekocht in de hoop eens te draaien tijdens een feest maar dat lukt zo niet echt Sky of Sand is uiteraard wel mooi, maar vind Gebrunn wel wat beter..

avatar van dilladawg
ik ken alleen sky and sand en die vind egt fantastisch, toch maar ff checke dit plaatje.

avatar van De Daniël
Ga steeds meer nummers waarderen hiervan, heerlijke minimal/techno/dance (wat is het in hemelsnaam?!)

Gebrünn Gebrünn altijd al sterk gevonden en het album valt gelukkig niet tegen. Lekkere zomerplaat.

avatar van jrn
jrn
Byzonder fyne plaat, ik ben verder helemaal niet thuis in deze muziekstroming. Ik ben op zoek naar vergelykbare artiesten, zyn er mensen die my hier verder mee kunnen helpen?

tuktak
toegankelijke melodieuze techhouse, ik vind bv deze platen in hetzelfde straatje passen, allemaal classics:

Gui Boratto - Chromophobia
Marc Romboy & Stephan Bodzin - 6 Monde
Booka Shade - Movements
Jonas Bering - Behind The Silence

avatar van FRNKY
Lekkere baslijntjes. Azure is heerlijk!!

avatar van predator
Lekker om op de achtergrond te hebben draaien. En Sky and Sand blijft heerlijk.

Ollie
Wat is dit fijn, gister film gezien waardoor ik de muziek nog meer ben gaan waarderen! In één woord geweldig. Jammer dat Sky And Sand doodgedraaid wordt op TMF, maar blijf een nummer van formaat.. Verder draai ik Mango helemaal grijs. En de rest heerlijk voor mijn iPod woofers als slapen doet die het ook goed trouwens (de wat rustige nummers)

tuktak
ik heb me eigenlijk behoorlijk geirriteerd aan de bijhorende film. zet zoals altijd weer een raar beeld neer van dj's en producers die alleen maar feesten en drugs gebruiken.
een diepere reden van zijn persoonlijk verval had de film vast goed gedaan.
opzich is deze soundtrack dan het beste deel uit de film, maar beetje jammer dat dan elke dj die je ziet dj ickarus/paul kalkbrenners onuitgebrachte platen draait...
als soundtrack vind ik deze plaat dus wel een beetje tegenvallen, als album blijft hij hetzelfde als ik al vond.

Heerlijke plaat!! Live is hij nog beter. Ga hem live zeker bezoeken, daar zal je geen spijt van krijgen!

Geweldig album, geweldige film... Kan al niet meer wachten om hem aan het werk te zien op I love techno... Love him

Dit is echt een heerlijke cd zeg, Paul is echt geniaal de afwisseling vind ik erg goed.

Echt een verslavende CD dit, Sky and Sand vind ik het beste nummer van de cd.

avatar van 0kk0 Babaratski
Heerlijke plaat inderdaad. Sky and Sand toch wel het minste nummer, Azure heerlijk om bij weg te dromen.
Ach, kan ook eigenlijk nooit mis met Paul, draait al jaren prima sets.
7 maart in die melkweg!!

avatar van platedraaier
Dit is het allerbeste album dat ik sinds lange tijd gehoord heb. Wat een heerlijke cd is dit zeg.
Techno en minimal zijn eigenlijk helemaal niet zo aan mij besteed, maar na het zien van de film en het luisteren van deze soundtrack ga ik me er eens flink in verdiepen. Er staat werkelijk geweldige muziek op dit schijfje. Dit pakt me gewoon. Geen idee hoe ik dit uit moet leggen. De opbouw van de nummers, de algemene sfeer, Berlijn. Ja, ik vind dit erg origineel en fantastisch. Nu op zoek naar Ellen allien, Dominik eulberg, Sascha Funke en andere Bpitch artiesten. Ik ben een absolute niet-kenner op techno gebied, dus tips zijn welkom.

avatar van T.O.
Klik op de artiest -> Meer Info -> zie vergelijkbare artiesten

avatar van Carolaah
Vreemd dat ik hier nog niet op gestemd had..
Mja ik kende de muziek ook door de grote hit .

Sky and sand is dan ook wel echt een heerlijk nummer!
Toen maar eens even wat recensies gelezen van de hele plaat en die ook maar eens een kans gegeven. Erg fijne plaat!

Later ook nog eens de film gezien, die voegde voor mij niet zoveel toe, maar ik vind de muziek nog steeds wel gewoon lekker

Gebrünn Gebrünn

avatar van T.O.
De versie van Gebrünn Gebrünn in de film (en ik neem aan dus hier) is helaas niet zo vet als het origineel.
Wel gaaf dat de film met Altes Kamuffel begint

avatar van VanDeGriend
Op bevel van mijn echtgenote aangeschaft vanwege het prijken van Sky and Sand op de tracklist. Ondanks de teleurstelling dat het kennelijk een andere versie betreft dan wat op de radio voorbij komt, vindt ze het verreweg het beste nummer van de cd. Ik vind het juist het enige mindere nummer op deze lekkere plaat. Denk dat hij snel verhuist naar mijn auto

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Op dit album staat toch gewoon de radio edit van "Sky And Sand"?

avatar van VanDeGriend
Zou prima kunnen. Ik ken het nummer alleen van deze cd. Wellicht dat ze dan een andere versie gehoord heeft op slam fm of zo en die bedoelt.

avatar van woutorrmusic
Een album met een onovertroffen 'sfeer', top-10 materiaal voor mij...