Paul Kalkbrenner - Berlin Calling (2008)

Duitsland

3. Azure (6:11)
  4. Sky and Sand (3:59)

met Fritz Kalkbrenner

5. Square 1 (6:43)
  6. Altes Kamuffel [Special Berlin Calling Edit] (4:35)
  7. Torted (5:30)
  8. Sascha Funke - Mango [Special Berlin Calling Edit] (4:33)
  9. QSA (3:38)
  10. Castenets [Special Berlin Calling Edit] (5:04)
  11. Bengang (5:37)
  12. Peet (3:34)
  13. Train (2:48)
  14. Gebrünn Gebrünn [Special Berlin Calling Edit] (7:14)
avatar van TonyT
Echt mijn magnum opus binnen de dance. Paul is een visionair die zijn gevoel als geen ander over weet te brengen met ogenschijnlijk simpele arrangementen...die uiteindelijk veel en véél complexer zijn dan vele andere wel gerespecteerde artiesten zelfs van mogen dromen.

avatar van woutorrmusic
Het is, op een bepaalde manier, ook commercieel om te zeggen dat commerciële artiesten kut zijn. Wat mij betreft moet je goed van slecht scheiden en niet kijken naar de onmogelijk-objectieve meting of een artiest commercieel is of niet; Kalkbrenner had een hit met een fijn nummer, waar hij achteraf ook niet heel blij mee is. Als je zijn muziek luistert, kun je daarentegen vrijwel niet anders dan concluderen dat het gewoon heel goede dance of techno, geef het beestje een naam, is.

avatar van 2 Many PJ's
Een van de beste albums in de laatste jaren die ik beluisterd heb en overigens nog steeds niet beu ben! Op mijn versie van het album staan er nog de nummers revolte, atzepeng en absynthe op. vreemd. Het is heel moeilijk om er 3 favorieten uit te halen maar als ik dan toch een keuze moet maken dan zijn het de volgende 3 geworden: Aaron, Altes Kamuffel & Gebrün Gebrün. Het nummer dat mij onlangs nog 'verrast' heeft is Mango van Sasha Funk hier ook op uit gebracht, wat een heerlijk zwoel plaatje zeg!

De film hierbij horende is ook een echte aanrader en gaat je zelfs nog meer van de muziek beginnen houden!