The Kelly Family - Honest Workers (1991)

1 stem

Ierland
Label: Kel-Life

1. Danny Boy (3:45)
  2. Mister Big Time (3:46)
  3. Honest Worker (5:07)
  4. Motherless Child (5:26)
  5. A Hard Days Night (2:47)
  6. Es Waren Zwei Königskinder (3:44)
  7. When I Was in Town (2:52)
  8. Eres Tu (3:36)
  9. The Swan (3:03)
  10. Sunday Morning (2:25)
  11. Europe (3:37)
  12. Shenandoah (4:18)
  13. Make a Song with Me (3:51)
avatar van evert-jan
0,5
had niemand kunnen waarschuwen dat dit vragen is om een permanente hersenbeschadiging? Dit kan écht, mar dan ook écht niet! Luister en oordeel zelf!
Nog een wonder dat ik niet suïcidaal geworden ben na het beluisteren van de hel cd! Ik weet zeker dat deze cd is gebruikt om mensen te martelen om op die manier aan het praten te krijgen: geloof me: je gaat echt alles bekennen waar of niet waar!

avatar van tnf
tnf
Het leek je wel wat om het uit te proberen?

Je weet bij deze mensen wel ongeveer wat je krijgt.

avatar van bikkel2
Verrassend!

avatar van Rudi S

Tja als de naam geen belletje laat rinkelen of de hoes.
Maar als je na die 2 openingsnummers het album uitzit, ach dan kun je ook wel een uur met je bips in een hete wokpan gaan zitten en daarna bij de restauranteigenaar gaan klagen over verbrande billen.
En dan dit album, ik vind de nummers ook niet zo sterk, maar daar moet je bij de Kelly Family voor op de koffie komen.
Waarvoor dan wel, ach zangkunst, stempracht en instrumentbeheersing, de uitvoeringen zijn toch wel voldoende en er is spelvreugde, een 7 dus.
Het wordt hoog tijd dat deze band zich gaat wagen aan de liedjes van een Nick Cave, Captain Beefheart en Radiohead

Peter1234
Ik heb deze cd nog niet zo heel lang in mijn bezit, maar ik heb deze al een aantal keren gedraaid en ik vind het een top-album.
Mooie nummers en bijzonder die verschillende klanken.
Honest Worker is werkelijk prachtig, kan er niks anders van maken.
Make a Song with me is lekker vrolijk.

In die tijd waren een aantal leden van the Kelly's nog in de leeftijd rond 12 jaar, ik vind die stemmen wel mooi klinken.

avatar van nlkink
Peter1234 recenseert albums van artiesten waar de andere gebruikers zich niet zo snel aan wagen. Mijn oog viel er gisteren meteen op. Ten eerste omdat het niet zo vaak voorkomt dat je The Kelly Family in de updates ziet staan. En ten tweede omdat het een recensie was van Peter1234 die, als ik het goed heb, een tijdje niet op MM is geweest. En ik weet ook bijna zeker dat Peter zijn recensies schrijft zonder zijn tong ferm in de wang gedrukt.
Overigens is sinds vandaag een betere kwaliteit hoesafbeelding te zien. Dank hiervoor, B.Robertson.

avatar van Poles Apart
Zat Rick Rubin ooit in the Kelly Family? Ik meen hem op de hoes wel degelijk te herkennen.

avatar van nlkink
Dat lijkt mij wel erg ver gezocht, Poles Apart. Al zou de groep daarmee wel een volslagen nieuwe weg ingeslagen zijn. Misschien was het hem wel, maar rond deze tijd (1990) was hij toch bezig om Johnny Cash binnen te hengelen? Of zou deze alleskunner ook nog tijd hebben gevonden om de rol van Pa Kelly over te nemen?
Waarom Ma Kelly er niet op staat is mij wel duidelijk; veel te druk met haar eigen bedrijf, op de hoesfoto duidelijk herkenbaar: Status Quo - Ma Kelly's Greasy Spoon (1970).

Peter1234
Bedankt voor de reacties, het is inderdaad wat je mooi vind en bij de één is dat Metallica of Pearl Jam en bij de ander (zoals ik) artiesten als The Kelly Family of bijna de gehele Nederlandstalige genre.
Al vind ik ook heel veel popmuziek ook goed hoor.

Voor wie niet weet over de moeder (Barbara) van The Kelly's:
die is al jong gestorven aan de gevolgen van borstkanker in 1982 op 36-jarige leeftijd.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)