Mylo - Destroy Rock & Roll (2004)

Dance / Electronic
Label: Breastfed

1. Valley of the Dolls (3:30)
  2. Sunworshipper (3:27)
  3. Muscle Cars (3:39)
  4. Drop the Pressure (4:16)
  5. In My Arms (3:46)
  6. Guilty of Love (3:06)
  7. Paris Four Hundred (3:32)
  8. Destroy Rock & Roll (4:04)
  9. Rikki (3:19)
  10. Ottos Journey (3:58)
  11. Muscle Car (3:52)

met Freeform Five

12. Zenophile (4:10)
  13. Need You Tonite (4:52)
  14. Emotion 98-6 (5:36)
  15. Soft Rock * (4:02)
  16. Doctor Pressure [Dirty Radio Edit] * (3:25)

met Miami Sound Machine

17. Destroy Rock & Roll [Tom Nevilles Clean Edit] * (4:43)
De dance-hype van dit jaar ! Althans, dat beweert men (wie "men" ook moge zijn).
Ja, ik weet het: Daft Punk, Royksopp, Air, ietsje Prince duikt op, herken ook wel wat Mirwais, maar is dat erg ? Nee: het is een fijn dance-album. Zoals genoemde acts dat ook zijn.
En aangezien ook dit genre aan het einde van het jaar in de lijstjes aan bod "schijnt te moeten komen", zou het mij niet verbazen als deze dat gaat worden. Hyperdehype........hoera !!!

avatar van rzasa
Is 'Drop the pressure', the single, een goed ijkpunt voor de rest van het album?

Moeilijk: ja en nee. Het is wel één van de sterkste tracks van het album. Bovendien bestaat het album uit uptempo nummers (a la Daft Punk, Didier Sinclair) en downtempo (en dan krijg je gelijk de Royksopp, Air vergelijking).
Let ook op In My Arms met daarin de sample van Kim Carnes' Bette Davis Eyes.

titan (crew)
Ik heb een beetje dubbel gevoel bij dit album. Het klinkt best leuk allemaal, maar ook nogal luchtig en hap-slik-weg. Het luistert prettig weg, maar als de plaat afgelopen is ben je hem eigenlijk gelijk weer vergeten.

Daarnaast heeft Mylo een ontzettend groot gebrek aan eigen gezicht. Er wordt door hem vooral rijkelijk geciteerd uit de Franse dancescene (vooral Air, Daftpunk ten tijde van Discovery en Mirwais) en er zit ook een jaren '80 sausje over diverse nummers. Vooralsnog 3*.

avatar van John Doe
Drop the Pressure is toch wel erg sterk in al z'n simpelheid. Aangezien Mylo ook op Mystery Land komt zal ik dit album maar eens gaan beluisteren.

titan schreef:

Dat heb ik niet, tuurlijk klinkt het allemaal bekend en heeft het niet echt een eigen gezicht, maar hallo: hebben the Bees dat dan wel ?????????? Of weet ik veel welk bandje van nu ? Er zijn er nog maar weinig tegenwoordig.
Dus ik kijk daar gewoon niet naar, en dan blijft een zeer lekker album over die steeds meer groeit. Het is gewoon genieten. De opbouw vind ik ook leuk: rustig begin, steeds heftiger en dan weer rustiger eindigen.
Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het hoeft niet altijd vernieuwend a la Radiohead te zijn

titan (crew)
Er is een verschil tussen "geinspireerd zijn door" en "gekopieerd van". Bij the bees denk ik aan het eerste en bij Mylo aan het tweede. Op zich is dat niet het belangrijkste (een behoorlijke kopie van Suede zou ik waarschijnlijk best kunnen waarderen), maar bij Mylo stoort het me een beetje.

Natuurlijk hoeft niet alles vernieuwend en origineel te zijn. Dat beweer ik ook niet en volledige originaliteit is vandaag de dag haast niet meer te vinden. Vrijwel alles is al een keer gedaan.

Ik vind the Bees toch ook wel kopies hoor (en ook daar: helemaal niet erg).

titan (crew)
Dat mag je vinden, daar ben ik het alleen niet mee eens. Bij Mylo kan ik hele sterke voorbeelden geven (Valley of the dolls = Royksopp etc.), bij the bees heb ik dat veel minder.

Ach wat doet er toe, een album die het bij mij dus beter doet dan bij jou (over het algemeen zie ik toch weer veel hetzelfde in jouw lijstjes terug komen als in die van mij, dus waar hebben we het over ). Laten we oppassen dat we er niet zo'n idiote discussie van gaan maken zoals jullie die met Onderhond op het forum voeren. Daar waagde ik me ook niet aan, veels te vermoeiend hoor Moet ik het ook over krenten in de pap gaan hebben.

avatar van John Doe
Lekker electro album, inderdaad de invloeden zijn te horen, maar net als Eric vind ik dat weinig afdoen aan m'n beoordeling. Het album als geheel is erg prettig beluisterbaar en een paar nummers hebben een originele basis. 4 sterren.

avatar van John Doe
Vandaag werd heerlijk live het hele album uitgevoerd met een drie-delige band op Mystery Land. De frontman (gezicht op de cover) speelt gitaar of keyboard en voor de rest is er een persoon voor de samples en een tweede gitarist. Het werd allemaal vrij hard uitgevoerd, een stuk harder dan op het album. Stond ik daar vooraan, zeker genoten. Naast ''Drop The Pressure'' deed ''Destroy Rock & Roll'' het erg goed bij het publiek kwa beleving en applaus, maar elk nummer verdiende eigenlijk die waardering wel vind ik. Halve ster erbij voor het album, omdat ik de nummers nu nog positiever kan opvatten.

zeker geen slechte electro-plaat
maar net iets te weinig nummers met het kalieber van "drop the pressure"
*** 1/2

is het gewoon drop the preasure, het klinkt net alsof ik mylo via voice sample mothersf..ckers taking the preasure hoor zeggen, maybe i'm wrong maar zo klinkt het, maar in ieder geval het is een wreed nummer, en de rest trouwens ook, ik heb dit liever dan boards of canada want dat is me wat te duister en dit is lekker vrolijk.

Ja dat zegt hij ook, maar niet in de radio versie volgens mij. Alleen op het album. Correct me if i'm wrong

avatar van Jordy
"motherfuckers gonna drop the pressure", volgens mij

avatar van T.O.
Ja, zeker weten.

avatar van tovenaar
rzasa schreef:

NEE, Drop the pressure is heel erg lekker, interessante voice-sample bewerking, maar verder is er op dit album geen enkele track te bekennen die binnen een straal van 20 kilometer in de buurt komt van dat leuke speelse deuntje. Saai inspiratieloos album - op "pressure" na.

De albumversie van Musclecar is echt niet om aan te horen als je de Freeform Reform-remix kent. Die is echt veeeeeeeeeeeeeeel beter!

"In my arms" en "Drop the pressure" zijn in ieder geval al leuk. De rest ken ik nog niet.

Lekkere nummers, stuk voor stuk

Otto's Journet, Rikki, Drop the Pressure.

'Vond het stukje in Oor wel leuk. Daarin zegt ie dat ie uit een nogal linkse scene (kunstenaars, etc.) afkomstig is en ondertussen trekt zijn concert in de Melkweg vooral trancepubliek. Ik vind Mylo zelf wel leuk, omdat het zowel iets alternatiefs als iets commercieels heeft.

Ink
Ontzettend afwisselende plaat, (als je hem aanzet denk je nooit bij Drop The Pressure aan te zullen komen) Maar heel goed gedaan van deze jonge man. Live ook een goeie act, gezien tijdens ADE @club11

De track Destroy Rock & Roll toverd altijd een enorme glimlach op mijn gezicht!

Gezien in de Melkweg, en leuk! Ben het niet eens met herman wat betreft dat trancepubliek, zag vooral veel hippe mensen om me heen, niet per definitie 'trance mensen'.
Vooral goed was dat ie zn broer mee had genomen op drums en een andere gast op gitaar.

Beste tracks zijn imho:

Valley of the dolls (alleen al van dat nummer horen wordt je even gelukkig), Otto's Journey, In my arms.. hmm ik kan eigenlijk niet kiezen.

Ik was er niet bij in de Melkweg, maar zoiets zei hij zelf in de Oor.

beaster1256
heb ik door een engels vakblad " q of mojo of uncut" eens geleend van de bib , ook omdat een zekere elton john in ' later with jools ' dit het beste album van het jaar vond, awel ik vind dit behoorlijk knudde , en als een ouwe elton dit de plaat van het jaar vond , had ik al beter moeten weten
sorry , maar dit vind ik afgrijselijk

tovenaar schreef:

Ben ik het volledig mee eens! "Drop the pressure" klinkt heel goed en ook "In my arms" valt nog mee, maar daarbuiten vind ik dit een zeer saai album.

Electro_
Niet heel erg vernieuwend dit. Drop The Pressure is eigenlijk wel waar dit album om gaat. En de titel is leuk bedacht (Destroy Rock 'n Roll), maar nee, dit is niet super leuk ofzo. 2,5*

avatar van VanDeGriend
Best een leuk zomers plaatje dit maar wereldschokkend niet echt. De vaak gemaakte vergelijking met Royksopp gaat wat mij betreft wel op.

Electro_
Mylo heeft ook een goede remix gemaakt van Freeform Five's No More Conversation, voor de belangstellenden.