Mylo - Destroy Rock & Roll (2004)

Dance / Electronic
Label: Breastfed

1. Valley of the Dolls (3:30)
  2. Sunworshipper (3:27)
  3. Muscle Cars (3:39)
  4. Drop the Pressure (4:16)
  5. In My Arms (3:46)
  6. Guilty of Love (3:06)
  7. Paris Four Hundred (3:32)
  8. Destroy Rock & Roll (4:04)
  9. Rikki (3:19)
  10. Ottos Journey (3:58)
  11. Muscle Car (3:52)

met Freeform Five

12. Zenophile (4:10)
  13. Need You Tonite (4:52)
  14. Emotion 98-6 (5:36)
  15. Soft Rock * (4:02)
  16. Doctor Pressure [Dirty Radio Edit] * (3:25)

met Miami Sound Machine

17. Destroy Rock & Roll [Tom Nevilles Clean Edit] * (4:43)
De Tom Neville Remix van Destroy Rock 'n' Roll is ook erg fijn. Staat als bonustrack op sommige uitgaves van dit album.

Electro_
Otto's Journey wordt gebruikt voor een reclame van MTV, heerlijke melodie is dat toch. Verhoog m'n stem maar naar 3,5*

JA!.

Muscle cars is goe maar is beter geremixed door freeform five...dat geeft het een extra dimensie

Een goed album van de nieuwkomer Mylo. Een van de beste van 2005! Lekker nummers met een heerlijke feel-good! Muscle-car, destroy rock & roll, drop the pressure, ach...het zijn stuk voor stuk lekkere nummers. Op naar 't volgende album!

avatar van sq
sq
Bonustracks toegevoegd. Er bestaat dus ook een versie van het album met de hitparade-hit 'Docor pressure', en die heb ik nu dus.

Ik ben heel tevreden met dit album. Ik heb nog niet gelezen dat er zulke leuke knipoogjes naar 'mijn tijd' op het album staan. 'In My Arms' bevat stukjes van 'Bette Davis Eyes' van Kim Carnes en 'Need You tonite' is gebaseerd op 'Stay with me Till Dawn' van Judy Tzuke. Beide zijn favorieten van mij uit de periode eind '70 begin '80. In zeker zin geld dat ook nog voor 'dr Beat' (1984). Het rijtje artiesten dat wordt opgenoemd in 'Destroy Rock 'n Roll' is ook typerend voor die tijd.

Verder is dit een album met zeer licht verteerbare muziek als eerder geschreven hierboven. Maar lekker is het wel. 'Zenophile' is zo'n heerlijk nummer; pakkende funky melodie en de beat die er in zit is een van de mooiste die ik ooit hoorde.

avatar van Opschuiven
zo had Human After All moeten zijn! mylo verslaat daft punk!

avatar van Djarune
Beste Dance album van 2004 punt!!

Dit is echt een fijne Dance - plaat

Paris four Hundred is echt een ongekend goed dance nummer! Destroy Rock&roll idem. De rest ondersteunt het... Geweldige dance plaat! 4,5 ster!

Mojo Pin
Ik word niet zo vrolijk van die titel.

*heb nog nix gepost bij dit album*

Heerlijk album, zeer fijne dance, Rikki, In My Arms, Muscle Cars, maar ook wat aparte nummers, Sunworshipper, Destroy Rock And Roll.

*4,0

P.S: Als je dit album nice vind moet je zeker The Essential Mix van Mylo downloaden (ong. 2 uur durend) die te horen was op BBC Radio 1, 19/09/2004.

Ollie
wel aardig albumpje, mijn favorieten zijn: drop the pressure, dat blijft een top track, guilty of love vind ik wel grapig klinken, paris four hundred die ze overigens gebruiken bij de eurosport reclames, Muscle Cars en in my arms, dat zijn mijn favoriete nummers van dit album.

Ik kwam er achter dat ik nog op deze plaat moest stemmen, meteen maar een berichtje tikken dan.

Alhoewel ik er maar een 4* aan geef, is dit voor mij toch wel een van de essentiële commerciële danceplaten van de laatste jaren. Drop the Pressure vond ik in eerste instantie een beetje vaag (kwam door de clip), maar was uiteindelijk maandenlang niet uit mijn hoofd te branden en is verworden tot de soundtrack van een tamelijk geweldige zomer(vakantie) en festival.

Die Bette Davis Eyes-sample in In My Arms is erg tof, prachtig nummer is dat sowieso.

De Etienne de Crecy-remix van Paris Four Hundred is een van mijn favoriete platen om te draaien als DJ; het heeft zo'n mooi warm, opgewekt en gelukzalig geluid, maar er zit toch wel een bepaalde mijmer in. En ik houd van mijmer.

Ik vraag me verder af of we nog eens iets gaan horen van Mylo. Zijn enige wapenfeit in 2007 was een Bob Sinclair-remix op een White Label (volgens Discogs).

avatar van T.O.
herman schreef:

Ja, nu je het zegt. Drop the Pressure was destijds één van de favoriete nummers van een vriend van mij, die het dan ook regelmatig draaide. Ik ging redelijk in zijn enthousiasme mee.

Toen ik die videoclip zag (maanden later), had ik echt zoiets van: nee dit is het niet

avatar van tnf
tnf
herman schreef:

Die versie is ronduit heerlijk. Met grote afstand m'n favoriete nummer van 2006 (zie ook de eigen chart die je via de link in mijn profiel kunt vinden). Het heeft de magie die ik de meeste andere hedendaagse dance vind missen. Etienne bleek het nog steeds te kunnen.

Leuk dat ook iemand anders dat nummer blijkt te hebben opgemerkt, volgens mij is het vrij onopgemerkt aan de gemiddelde danceliefhebber voorbij gegaan. Iets te subtiel voor deze tijd, misschien? Lompe muziek is nu de trend.

Het origineel, zoals het op dit album staat, vind ik trouwens ook prima.

Imagine.
Je hebt trouwens een leuke site, nu weet ik ook dat er nog meer CD-winkels zijn in Eindhoven dan de Media Markt en de Van Leest.

avatar van LeRoi
Hele aardige plaat binnen het genre...start met 3,5......
N.b. Blijft toch een geweldig medium dat Mail My Disk...voor slechts 1 disk-credit in mijn bezit gekregen....

tuktak
een goed album wat ik eigenlijk nooit op zet. zonde opzich.

avatar van FeNDeR
Erg goed album wat na vaker luisteren steeds beter wordt. Eerst vond ik alleen de bekende nummers leuk (muscle car, drop the pressure, in my arms). Maar na vaker luisteren ontdekte ik dat ook de rustige nummers als zenophile , need you tonite, emotion 98.3 eigenlijk ook erg goed zijn. heerlijk die wat rustiger beat en mooie melodieen. Van sommige nummers is de remix idd net iets beter als de album versie. Bijvoorbeeld de sander kleinenberg remix van muscle car en de etienne de crecy remix van paris fourhundred hebben iets meer pit als de album versies.
maar goed al met al een goed album wat van mij een 4.5 krijgt.

avatar van De Daniël
Deze plaat kan mij nog steeds blijven boeien, vooral wanneer het zomerse weer weer zijn intrede doet. Het begint heerlijk rustig en bouwt dan langzaam op naar een aantal meer up tempo nummers. Dit is gewoon dance zoals het bedoelt is.

avatar van Kos
Kos
Mylo Versus Miami Sound Machine - Doctor Pressure (Dirty Radio Edit) *

. guilty pleasure alert.

Baltasound
Kos schreef:

. guilty pleasure alert.

ja zeker, maar ik voel me niet guilty

avatar van YoG
YoG
Leuk.. maar die remix met Miami Sound machine staat dus niet op het origineel, dat is echt een geweldig nummer van 'm.

Ik draaide 'm veel in het begin, en was er erg enthousiast over.. maar verveelt erg snel, helaas !

avatar van De Daniël
Die remix is echt bagger, hij mag niet eens in de schaduw staan van het origineel Drop The Pressure.

avatar van itbites
Eerlijk is eerlijk, op basis van Drop the Pressure zou ik nooit tot aanschaf van deze cd zijn overgegaan. Als single vond ik hem eigenlijk maar irritant.
Maar nu, zo in de 'flow' op deze CD valt het alleszins mee. De CD als totaal klopt sowieso als een bus. De Melody AM achtige tracks Valley of the Dolls en Sunworshipper zijn op dit moment mijn favoriete tracks.

avatar van KidChino8
zalige plaat, zeker iets om op te zetten in het zonnetje..
ik kan niet wachten op meer!

4;5*

avatar van Ice Cream Man
Nog altijd even heerlijk!

avatar van dacide
Kwam toevallig nog eens bij dit album terecht...

Als ik aan Mylo denk dan denk ik aan de zomer van 2004.... Voor mij was dit echt hét zomeralbum... Grijs gedraaid van voor tot achter.

Album blinkt uit in zijn simplisme...

Origineel? Mwah, niet echt...
Diepgaand? Nopes...
Killer teksten? No sir...

Prettig album? For sure!

Ik geef dit album 4,5 ster... en dat is niet zo zeer een rationele keuze (objectief gezien is een 3 / 3,5 beter geweest)... Maar mede dankzij mijn herinnering en onderbuikgevoel toch 4,5 ster.

avatar van JVT
JVT
vroeger toen hij net uit was grijsgedraaid, en zet em nu nog regelmatig op! heerlijk album!!
jammer dat we werkelijk niets meer horen van Mylo...