Dio - Rock & Roll (2008)

met Big2 en Sjaak

6. Blijf Lopen (3:41)
  7. Interlude (0:37)
  8. Baby (3:43)
  9. Ze Roepen (DIO) (3:41)
  10. Voor Dough (3:46)

met The Opposites

11. Papa (3:50)
  12. Cool (4:05)

met Reverse en Jayh

13. Ruimteschip (3:50)

met Reverse en De Jeugd van Tegenwoordig

14. Rustig (4:20)
  15. Tijd Is Geweest (3:06)

met Willy

16. Laat Niet Los (4:32)
avatar van TheLegacy
Ik vind het best lekker wegluisteren. Vind z'n flow wel aangenaam klinken, hier en daar een aantal uitschieters. Vooral het nummer Papa vind ik zelf er mooi!

3,5* en ze roepen (DIO)

avatar van alexvh
Is deze al te pindakazen??

avatar van Game
Hm, ik kan hem echt nergens vinden...

Die Tijdmachine klinkt trouwens erg goed.

edris.
thomzi50 schreef:
Op de Luisterpaal is hij ook te luisteren.

avatar van Game
Dat weet ik, ik zoek alleen nog een download

Ik vind dit een heel goede album, tracks als Baby & Tijd is geweest vind ik hele muzikale tracks, Sef brengt veel humor in ''Aye'',
'Papa' was al bekend bij mij maar Big2 brengt met de piano en het koor bij het reffrein toch dat beetje waar je echt gaat meeleven met Dio, Big2 heeft weer harde beats gemaakt, een van de beste op dit moment in Nederland.

avatar van Game
Ik ben aangenaam verrast door dit album. Stem + mening volgt nog.

Alvast een aanradertje: Laat Niet Los.

avatar van RestLove
even ouderwets in plus-en-minstijl

flow van Dio
(sommige) beats van Big2

Sjaak
lyrical content

avatar van Rhythm & Poetry
Het is iets beter dan ik had verwacht maar het is nog steeds waardeloos. Ten eerste heb ik een enorme hekel aan het naast het schoenen lopen gehalte van de gastheer zelf. Wie denkt hij dat hij is? Een goede rapper? Nee dat is hij zeker niet, ik kan zijn stem met moeite een heel album volhouden. ZIjn raps zijn zeer voorspelbaar en waardeloos. De refreintjes zijn slecht, simpel en irritant. En de producties zijn niet veel beter dan Dio zelf. Saai, veel van hetzelfde en ik kan er mijn aandacht niet aan besteden.

avatar van tovast
ik had vooral een album verwacht met veel rockinvloed. maar het enige lied met rock is de eerste single "het is je boy"

+ oudere tracks van dio staan er ook op (ze roepen (dio), papa)
+de beats en flows
+ de JVT!

- tijdmachine (lijkt teveel op een kinderen voor kinderen lied)
-sjaak
-de oude tracks zijn aangepast en niet meer rauw.

Harco
Zonder het album beluisterd te hebben, kan ik zeggen dat Sjaak het enige pluspunt is op dit album.

avatar van MJ_DA_MAN
Wellicht kan ie het album redden met een verse à la Verbal Intercourse, want Sjaak heeft dat zeker in zich.

Harco schreef:

Harco
MJ_DA_MAN schreef:

Alsjeblieft.

avatar van thomzi50
Rhythm & Poetry schreef:
De producties zijn (...) veel van hetzelfde

Dát valt toch wel mee?

avatar van Ploppesteksel
Ik vind de cd ook wel meevallen.
Dio kan nog wel degelijk rappen vind ik, t.o.v. Kempi

Sjaak is vet. Sef is lachen en Dio is goed bezig .
producties van big2 zijn redelijk goed .

avatar van 'State Of Mind'
Onderhand de helft van het album stond al op de mixtape die een paar dagen van te voren werd gereleased, beetje vreemd. Duivelszoon, rustig, laat niet los zijn wel aardige tracks.

Marja na 23 januari zal Dio al helemaal in het niets vallen als Zwart Licht - Bliksemschicht uitkomt, die gasten zijn echt fenomenaal.

avatar van Shinobi
Ik moet zeggen dat ik toch wel positief verrast ben door dit album. De single 'Het is je Boy' vond ik persoonlijk niet zo geslaagd. Maar toen ik het album ging beluisteren blijkt het toch dieper te gaan over z'n jeugd enz. Dit samen met de relaxte beats en Dio's chille flow maakt dit album zeker geslaagd. Alleen een beetje jammer dat die chappies van de Jeugd van Tegenwoordig erop staan.

3, 5 Sterren van mij.

Poppekontje
Jammer jammer jammer, maar dit album voldoet exact aan mijn verwachtingen. Dio heeft constant dezelfde standaard flow, producties zijn ook niet erg afwisselend, en met gastartiesten als Sjaak en Reverse pak je mij ook niet in.
Toch 2 sterren, omdat het niet zo slecht als Kempi is, en door De Jeugd van Tegenwoordig.

Gekkenhuis
Inderdaad heel jammer dit. Alleen voldoet dit niet aan mijn verwachtingen, ik hoopte namelijk op een authentiek/origineel album en dat is deze plaat absoluut niet geworden.

Dio wil zich op deze plaat veel te populair voordoen, en toont aan dat hij als artiest een gebrek aan inspiratie heeft. De beats klinken al helemaal kinderlijk eenvoudig.

Absoluut dieptepunt is Cool, wat klinkt als een ode aan Young Jeezy. Wat een deceptie.

avatar van thomzi50
Ik vind De Jeugd van Tegenwoordig erg matig juist op deze plaat.

Beats zijn gewoon nice. Rijms zijn oke. Alleen geen geheel.

Fidelodelientje
Mwah, redelijk album
Denk niet dat ik 'm nog vaak aan zal zetten, maar toch word ik best vrolijk van de beats en snelle ritmes.

Tijdmachine is voor mij toch wel de uitschieter op dit album (met een grappige clip trouwens ook: http://nl.youtube.com/watch?v=DT6tpUbWOms)

avatar van wie ik?
Ik word vrolijk van dit album.
Dio zijn teksten zijn niet heel geweldig maar hij flowt gewoon ontzettend lekker, en ja Big2 levert echt top producuties af!!!
Mijn stem komt over een paar dagen wel, moet het album eerst ietsjepietsje beter kennen.

avatar van MAS
MAS
'State Of Mind' schreef:

Dat is opzich niet zo vreemd, Top-Notch weet ook wel dat de CD binnen no time op internet staat. Heb hier een paar nummers van gehoord en ik vind Dio maar een matige rapper. Hij is niet slecht maar ook zeker niet bovengemiddeld. Hoop niet dat dit de weg is die NL hiphop inslaat ik hou niet van die popi jopi rappers.

Na ze laatst een keer live te hebben gezien verwacht ik ook meer van Zwart Licht. Fenomenaal zou ik niet zeggen maar ze hebben zeker potentie om iets moois uit te brengen.

avatar van Game
Dio heeft een heerlijke flow, je zou denken dat je soms door zijn snelle woordenwisseling er niks kan van verstaan maar niks is minder waar. Dio is goed heel goed te verstaan. Eerste pluspuntje.

De doelgroep van dit album is eigenlijk gewoon hetzelfde als The Opposites of De Jeugd van Tegenwoordig. Voornamelijk jonge hiphoppers, daarvoor is dit album bestemd. Veel mensen kunnen zich in zijn geschiedenis plaatsen. Dio rapt voornamelijk over zijn jeugd, hij stort niet echt zijn hele leven op de plaat maar hij laat wel doorschemeren wat hij heeft meegemaakt. Niemand geloofde in hem, word duidelijk gemaakt in Laat Niet Los.

Producties zijn goed, het lijkt (verrassend) niet echt op elkaar aangezien Big2 alles heeft geproduceerd. Zijn ingeving is wel duidelijk te merken.

Minpunten: de track Ruimteschip en dat het album vrij snel verveelt. Ik kan niet echt lang naar de stem van Dio luisteren, van tijd tot tijd zal ik deze plaat wel weer 'n keer opzetten.

avatar van Ploppesteksel
Dat laatste ga ik met je akkoord, maar dat Ruimteschip geen lekkere track is niet echt Waarom dan ?

Mezelf
Ik vind Ruimteschip ook een draak. Een slappe productie, features die maar op 50% meedoen (ze kunnen namelijk beter) en ik vind Dio ook niet bepaald sterk op dat nummer. Bagger imo.

Maargoed, overall is dit best een leuk plaatje. Het blijft toch wel redelijk oppervlakkig allemaal, maar af en toe wel met een persoonlijke kant eraan. Dit is dan wel weer leuk. Ik geef het voor nu een 3. Denk niet dat het uiteindelijke cijfer veel gaat afwijken, misschen halfje hoger of lager.

Ploppesteksel schreef:

Simpelweg omdat De Jeugd van Tegenwoordig totaal mijn ding niet is.

Ik vind het wel grappig om ze soms op de buis te zien ofzo, maar ik kan me niet vinden in die rare beats, laat staan de raps die soms te maf voor woorden zijn!