Gordon - A Song for You (2008)

Label: Rodeo

1. Je Vous Aime (3:48)
  2. Stayin' Alive (3:55)

met Nathalie Makoma

3. All I Need Is Time (3:46)
  4. Love Really Hurts Without You (3:22)
  5. A Song for You (2:56)
  6. If You Were My Woman (4:38)
  7. Sugar Baby Love (3:25)
  8. Love on the Rocks (4:10)
  9. Never Too Much (3:53)
  10. Put Your Hand in the Hand (3:46)
  11. Thank You Master for My Soul (4:53)
  12. This Christmas (5:59)

met Lisa, Amy & Shelley

Gemakkelijk scoren; snel geld verdienen nu je populair bent.
Zet een aantal covers neer die het Toppers publiek aanspreekt.
Zo zat het hele Toppers gebeuren in elkaar, met als gevolg een groot verkoop van de shows, cd's en dvd's.

Prima dat hij het zo neer zet.
Gordon zal zich echt niet druk maken over de lage stemmers.
Gordon is Big Business.

avatar van KampF
Had Gordon geen betere photoshoppert kunnen inhuren voor die hoes? Nu lijkt het net of hij zweeft, een beetje schaduw onder de voeten had goed gestaan........

Joy
deric raven schreef:
Gemakkelijk scoren; snel geld verdienen nu je populair bent.

Gordon is Big Business.

vraag me dan toch af waar het realiteitsbesef zit, of moet ik eerder twijfelen aan de realiteitsbesef van mensen die dit kopen

de man begon ooit als zanger(na marktkoopman)

nu (samen met joling) de hoer van hilversum en daar issie goed in

dat zingen is nu een bijkomstigheid en er is geen enkele noodzaak tot een nieuw album

anno 2008 zou gordon zonder zijn bekendheid nergens een poot aan de grond krijgen als het om zijn muziek gaat, immers bar en bar slecht

avatar van bonothecat
platedraaier schreef:
Wat een nare opmerking zeg. Ik stem 0,5 omdat ik dit een heel slecht album vind. En er is zeker niets grappigs aan en het is ook niet flauw bedoeld. Waarom zou ik dan een ban moeten krijgen?
Ik heb op nog een aantal albums een 0,5 gestemd. Ik wist niet dat dit verboden was.
Zal ik dan ook maar gelijk al mijn onvoldoende stemmen weghalen?

Ik vind dit gewoon heel erg slecht. Nog 1 voorbeeldje dan. Het nummer "Sugar Baby Love" wordt normaal hoog ingezet, om vervolgens een aantal octaven te laag door te zingen. Dit is geen gehoor. En dit is zo slecht dat ik er inderdaad van in de lach schiet.
En dan kun jij je wel afvragen waarom iemand dit 0,5 geeft, maar dat is dus omdat ik het heel slecht vind. Maar dat lijkt me geen tijdelijke ban waard.

Na ja misschien is mijn opmerking iets te rigoreus, maar ik irriteer me mateloos aan dat naar beneden stemmen van bepaalde artiesten. Dus excuses aan de mensen die het echt 0,5 stemmen waard vinden, maar dat zijn vast niet alle 24.

fastpulseboy
mooi toch altijd die berichten bij dit soort platen. Ze zijn over het algemeen in twee categorieën te verdelen;

1. De mensen die de plaat zien staan in de updates
en denken, ohw nee he...gordon...daar moet ik even bij zetten hoe ontzettend ruk het is hehehe.

2. De mensen die de plaat zien staan in de updates
en denken, owh nee he...gordon....daar zullen wel veel mensen wel weer over gaan zeiken en 0,5's bij gaan zetten, daar moet ik wat van zeggen.

Met andere woorden.......
1. niemand, nee echt niemand met een beetje smaak zit hierop te wachten.
2. niemand, nee niemand denkt hier iets serieus te gaan lezen over deze plaat
3. Nee logisch, er valt niks serieus over te zeggen
4. waarom staan dit soort platen er nog op? Owh ja...voor mensen die de wereld willen laten weten hoe ruk het is en voor mensen die willen laten zien dat hun zogenaamde moraal hoog staat en dat je niet mag stemmen als je het niet geluisterd hebt...Maar niemand wil hiernaar luisteren.....dus zie de eerste zin van 4.

avatar van Reijersen
0,5
Pfff. wat een gedoe om een paar stemmen. Voor mij persoonlijk is gewoon het volgende:
Op mijn werk, in een platenzaak, hadden ze deze plaat opgezet om toch maar eens te horen wat hij ervan gemaaakt heeft. En daar was ikzelf serieus ook benieuwd naar. Simpelweg omdat hij toch ook een paar soulklassiekers van wijlen soulheld Donny Hathaway covert.
Dus ja, geheel gehoord en niet goed genoeg bevonden.

avatar van vin13
0,5
De nummers die ik gehoord heb waren echt onder het nulpunt zodat de niet gehoorde nummers het peil opkrikken tot 0,5.

Harco
En dan mag meneer dus niet stemmen.

avatar van grayfoxz
0,5
Mateloos slecht album. Ben nooit echt fan geweest maar dit slaat toch echt alles, Hoe kan je zo nog serieus geworden nomen als artiest.

*0,5

fastpulseboy
nog steeds klopt mijn stelling

avatar van jurado
fastpulseboy schreef:
m
1. niemand, nee echt niemand met een beetje smaak zit hierop te wachten.
2. niemand, nee niemand denkt hier iets serieus te gaan lezen over deze plaat
3. Nee logisch, er valt niks serieus over te zeggen

ben het helemaal met je eens..

toch nog 28 stemmen...TUURLIJK

Joy
en wat dan nog, al zijn al die stemmen 0,5

wie ligt daar wakker van?

Joy schreef:
en wat dan nog, al zijn al die stemmen 0,5

wie ligt daar wakker van?

categorie 2 van mijn stelling, die liggen daar kennelijk wakker van....
niet van gordon (hoop ik althans)

avatar van Thunderrock
Toch ook knap. Volgens de stemmers is dit de slechtste plaat ooit.

Ik heb hem ook even binnen gehaald. Altijd nieuwsgierig. Ik vind bv de Barry Hay plaat wel aardg. Maar dit is echt te slecht voor woorden.
Ik was verbijsterd dat dit zo goed verkoopt. Dit is zo slecht dat het bijna weer mooi wordt.

avatar van Reijersen
0,5
Donny Hathaway is een artiest die ik erg hoog aansla. Een vocaal genie en een pianovirtuoos. Hathaway maakte soulsongs die nu nog steeds legendarisch zijn.
En toen bleek dat Gordon diezelfde Donny Hathaway ook hoog had zitten en daar maar eens een coveralbum van wilde maken. Iets dat ik toendertijd niet toejuichte (en meerderen met mij). Mede omdat Gordon die soul niet heeft.

Later is het plan van Gordon wat bijgesteld en heeft hij uiteindelijk meerdere artiesten gecoverd, maar dus nog steeds Hathaway het meest (4 songs), Ook the Bee Gees, Barry White en Aretha Franklin worden onder andere gecoverd.

Op mijn werk, in een platenzaak, kregen we het album binnen en hebben ik, nieuwsgierig als ik toch wel was, de plaat opgezet. En dit bleek in dit geval geen al te verstandige keuze.

Wat Gordon vooral slecht doet is dat hij letterlijk de songs kopieert en er totaal geen eigen ding in stopt. Vooral 'Stayin Alive' is een regelrechte kopie.
Daarnaast klinken de vocalen veel te platonisch, nergens raakt het je. Het gaat me gaandeweg zelfs irriteren. Vooral op het vlak als Gordon zijn "overgevoelige" kopstem eruit gooit. Zelfs voor een liefhebber van R&B is dit té zoet.
Echt slecht zingt Gordon op zich niet, hij bereikt de tonen wel aardig, maar nergens voel het echt aan.
Productioneel is het allemaal heel erg netjes binnen de lijntjes gehouden. Zoals ik al zei regelrechte kopiën van de originele versies.

Gordon wil met dit album zijn grote helden eer aan doen, maar dat is ongeveer het enige wat hij niet doet. De artiesten die reeds overleden zijn zullen zich hiervan omdraaien in hun graf en diegene die nog leven mogen hopen dat ze dit nog nooit te horen krijgen.

Zo kan het dus ook: heel helder Reijersen en duidelijk waarom je dit beluisterd hebt. Voor mij geloofwaardig en dan is de stem van geen enkel belang. Overigens heb ik zelf Sugar baby Love 1 keer voorbij horen komen in het topic 'Steunfonds' en zag ik Gordon gisteren bij toeval voorbijkomen in het programma van Paul de Leeuw. Mij viel de belabberde engelse uitspraak op.

Overigens lig ik niet wakker van het feit dat mensen hier 0,5 aan geven; ik vind het daarentegen wel jammer dat je telkens dezelfde mensen bij dit soort albums ziet verschijnen en stemmen en dat deze erg veel moeite doen om zichzelf hier op negatieve manier te laten horen terwijl ik ze zelden iets zie schrijven bij hun favoriete albums.
Op deze manier worden users wat ongeloofwaardig in mijn ogen. Aan dit 0,5 polonaiselopen ga ik zelf dan ook niet meedoen.... papagaaien genoeg in de wereld.

avatar van rudiger
Gordon is blijkbaar zo ontzettend irritant dat iedereen het er over eens is , bij elke andere artiest waren allang alle berichten verwijderd , Gordon is `n uitzonderling .

avatar van Hans Brouwer
aERodynamIC schreef:
Ongeloofwaardige users of niet...... En aan polonaise lopen heb ik al helemaal een broertje dood. Daarom 5***** voor Gordon

avatar van OldRottenhat
Haha en een top 10 notering ligt op de loer zeker?!

avatar van bonothecat
Reijersen schreef:

Hulde Reijersen, prima betoog...maar het klinkt nog steeds niet als een 0,5 cd...ik denk dat 1,5* beter de lading zou dekken

avatar van Mctijn
Ik geef pas een cijfer als ik een album vaker dan 2 of 3 keer gehoord heb. Dat geluk heeft dit album dan weer.

Morgen maar eens op mijn werk draaien. Daar lopen ook mensen rond die Engelbert Huppelding geweldig vinden, dus heeft dit album daar een kans

avatar van FunkStar
Al met al vind ik het een goed album. Niet super maar ook zeker niet slecht. Ik vind met name de productie goed gedaan. Met zijn stem heb ik meer moeite. Inderdaad vind ik ook Stayin Alive erg slecht gedaan, het is regelrecht een kopie. Dit had veel beter gekunnen!

En ook de single Sugar Baby Love vind ik vreselijk irritant!

Never Too Much en de prachtige ballad van Gladys Knight, All I Need Is Time vind ik dan wel prima!

Ik zou zeggen luisteren eerst het album eens goed voordat je oordeelt. Succes, haha!

Poppekontje
Heerlijk, die spelfouten alleen al.
Wil dit toch wel eens horen, want ik kan me geen album indenken dat zo'n laag stemgemiddelde verdient.

avatar van grayfoxz
Poppekontje schreef:
Heerlijk, die spelfouten alleen al.

Als je hem geluisterd hebt denk je daar vast anders over...

Poppekontje schreef:
Heerlijk, die spelfouten alleen al.

Ik heb het even opgezocht... Gordon's Love Realy Hurts Without You staat op ELKE site met 'Realy' met 1 L!!!!

Dit is werkelijk niet te geloven!!

Oh, ik zie er nog 1: Your The First....

avatar van platedraaier
0,5
Ach, op het cd hoesje staat het wel goed. En ik weet niet wat voor spelfouten er nog meer zouden zijn........
Your the first staat niet op de cd. Is nummer 1. The First, The Last, My Everything
en Never too Much is nummer 10. ook Correct.

Maar de volgorde van de songs, zoals die hier staat klopt ook niet. Die is anders.
Maar dat had ik al eerder aangegeven. Ik heb er de kracht niet voor om de volgorde aan te passen.

avatar van Paap_Floyd
5. Never to much

avatar van musicfriek
44 mensen die de moeite hebben genomen om dit te luisteren?

Volgens de Veronica-gids (goede bron ja ) is deze 3 sterren waard en krijgt hij het bijschrift Soul-topper. Ik heb een halve seconde getwijfeld, maar ondanks dat (/omdat?) ik echt een soul-liefhebber ben, ben ik toch niet van plan deze te proberen.

avatar van MJ_DA_MAN
musicfriek schreef:
44 mensen die de moeite hebben genomen om dit te luisteren?
Natuurlijk niet, ik denk maximaal 15 mensen. Stemmen mogen best allen verwijderd worden (sowieso de halfjes), want een plaat als deze is en blijft gewoon een speeltuin op de site en wordt natuurlijk alles behalve objectief beoordeeld.