Ludacris - Theater of the Mind (2008)

Label: Disturbing tha Peace

1. Intro (1:55)
  2. Undisputed (4:33)

met Floyd Mayweather

3. Wish You Would (4:47)

met T.I.

4. One More Drink (3:41)

met T-Pain

5. Call Up the Homies (4:04)

met The Game en Willy Northpole

6. Southern Gangsta (4:34)

met Rick Ross, Playaz Circle en Ving Rhames

7. Everybody Hates Chris (4:54)

met Chris Rock

8. What Them Girls Like (4:02)

met Chris Brown en Sean Garrett

9. Nasty Girl (4:32)

met Plies

10. Contagious (4:45)

met Jamie Foxx

11. Last of a Dying Breed (4:10)

met Lil' Wayne

12. MVP (3:50)
  13. I Do It for Hip Hop (5:22)

met Nas en Jay-Z

14. Do the Right Thang (5:14)

met Common

15. Let's Stay Together * (4:22)
  16. Press the Start Button * (4:00)
RedLightCityBoy
Hier ben ik reuze benieuwd naar.
Het blijft wel raar dat Common en T-Pain op 1 album staan.

avatar van thomzi50
Dat valt wel mee toch? Eerder dat Spike Lee en T-Pain op één album staan.

aire.
Spike Lee he Jammer dat Ludacris een beetje achterhaald is.

avatar van jelmer19
Undisputed met Floyd Mayweather Jr. is wel een leuk nummertje!

Dat kleine kereltje in die clip

avatar van Game
Ik dacht dat er 18 nummers zouden zijn. Er staan namelijk 18 Luda's op de cover met verschillende gemoedstanden. Elke gemoedstand zou een nummer moeten zijn... Klote Wikipedia.

Ik kijk toch naar dit album uit. Al staan er (zeker voor Ludacris) naar mijn mening teveel gastartiesten op het album.

DJ Premier heeft ook wat geproduceerd op dit album, maar welke eigenlijk? Ze zeggen dat het die track met Jay-Z en Nas is. Maar het kan ook die met Lil Wayne zijn volgens anderen...

Primo doet MVP.

[modknipje]

avatar van Game
Ah, ik had gehoopt dat het die met Jay en Nas was.

[modknipje]

avatar van Game
Jammer dat het er geen 18 tracks zijn geworden, was wel mooi geworden met die cover! (18 Luda's - 18 tracks )

De tracks die al uit zijn (2 t/m 5 & 8 ) klinken elke dag steeds lekkerder. Ludacris is zeker weer op z'n best. Als we hem moeten geloven dan moet dit album een soort film-sfeer hebben met verschillende verhalen.

Trailer:

jelmer19 schreef:
Undisputed met Floyd Mayweather Jr. is wel een leuk nummertje!

Dat kleine kereltje in die clip
Zeker lekker nummer. Luda blijft toch een absolute kanjer. Ken dr weinig die nog zo makkelijk rappen met zo'n delivery. In zijn soort absoluut de beste.

lambf
Wie is dat dan in de clip?

lambf
Ok, nu is het me wat duidelijker Alhoewel ik me niet kan vinden in Nieks mening.

avatar van jelmer19
Ik wel, als er 1 iemand met delivery rapt, is het Luda wel!
Ik ben alleen bang dat de vele gastartiesten op dit album het niveau drastisch naar beneden halen!

avatar van Rhythm & Poetry
Dan is het triest gesteld met de hiphop als dat zo zou zijn. Ik vind Ludacris een vreselijke rapper, hij komt op mij totaal niet goed over en ik voel zijn teksten met zijn overdreven geroep totaal niet. Hij rapt ook nooit lekker in een stuk door. Het is meer: 'laat ik drie zinnetjes roepen, om vervolgens een pauze in te lassen en dan noem ik het mijn unieke rapstijl' muziek. Het desvetreffende nummer gaat overigens nog wel, niet meer en niet minder. Dit album, gezien de gastbijdrages, zal hier na één, misschien twee, luisterbeurten richting de prullenbak gebonjoured worden. Slechts Common en Nas lijken me de moeite waard.

avatar van Game
Tja, Luda heeft gewoon een hele aparte stijl. Hij houdt er gewoon van om harde tracks te maken, die harde stem vind ik dan wel tof. Zijn flow kan wel beter ja. In zijn lyrics zitten altijd wel goeie punchlines, en leuke grapjes. Het is jammer dat hij geen classics maakt, altijd goeie tracks op de albums. Maar ook veel missers.

Als het om het Zuiden in de VS gaat, vind ik Luda weleen van de sterkste COMMERCIELE rappers. Veel beter dan bijv. Young Yeezy die in mijn ogen geen enkel talent heeft.

ludacris een van de sterkere rappers op het moment, dat T-pain zoveel gastartiesten nodig heeft snap ik maar bij ludacris vind ik het een beetje zonde.

Game schreef:
Tja, Luda heeft gewoon een hele aparte stijl.

Aparte stijl

Hij houdt er gewoon van om harde tracks te maken

Dus ... ? Zo nog 100 andere artiesten.

LOL. Jeezy heeft zoveel meer swagger en is één van die 'frisse' impulsen in het Zuiden. Ludacris is allang achterhaald. Heeft een aantal leuke classics op zijn naam staan, maar meer ook niet.

avatar van Game
Jeezy een frisse impuls? Haha, laat me niet lachen. Zijn flow is zo langzaam en slecht dat ik bijna in slaap val. Het enige wat hem nog soms redt zijn de beukende beats. En ook qua lyrics en punchlines kan hij echt niet tegen Ludacris op. Oke, hij verkoopt misschien meer platen, maar daarmee is niks gezegd. In Amerika heeft Ludacris een enorme staat van dienst, meer dan hier in NL. Dat is duidelijk...

En ik vind dat hij zeker een aparte stijl heeft. Vooral de manier hoe hij rapt, met de nadruk op het einde van de zinnen. Wel moet ik toegeven dat het af en toe te voorspelbaar wordt.

Game schreef:

Allemaal leuk en wel wat je nu verteld, maar dat staat los van het feit dat Jeezy een 'frisse' (let op de aanhalingstekens!) impuls is binnen in het Zuiden.

Oke, hij verkoopt misschien meer platen, maar daarmee is niks gezegd.

Precies, dat is een tweede en staat er idd los van. Zei ik dat dan?

Point?

Mwa niet echt mee eens. Vind zijn stijl eigenlijk weinig apart / uniek. Jeezy en Lil Wayne bijv. wel. Lijkt me duidelijk dat die gewoon veel meer een eigen stijl hebben. Zijn niet voor niets zo populair. Maar dat mensen anno 2008 nog steeds met Luda aankomen .. ? Ik zit helaas niet te wachten op een wanabe serieuze storytelling alá Runaway Love Luda is voor mij party, party en nog eens party. Gewoon lekker beuken en over van alles en niets rappen. Jammer dat 'ie dat een beetje vergeten is, dan wel niet meer zo lekker als vroegâh.

avatar van Niek
Wow. Wist niet dat er zo'n discussie zou gaan last barsten. Luda is commercieel. Van commerciele rappers zijn er weinig tot geen echt goed. Van die rappers vind ik Luda veruit het meest vermakelijk. Ik vind het altijd van toegevoegde waarde als hij rapt op popnummertjes van anderen (Jamie Foxx, Ciara). En hoe je het wend of keert, dr zitten heerlijke punchlines tussen. En flow is natuurlijk een lastig te beoordelen kwaliteiten. Ik waardeer de zijne zeker.

"Little cute thing said: what's your name?
I put necklace in her face and told her: Read the chain!"

Vind ik top. Vooral de delivery hierin.

avatar van Game
Serieus, ik vind echt niks fris aan Young Jeezy hoor. Maar dat kan aan mij liggen. Hij is wel vrij uniek met zijn stemgeluid.

Runaway Love vind ik gewoon een sterke track. Jammer dat veel mensen dat niet vinden, ik vind het niet fout dat Luda een keer serieus probeert te doen. Beter wat inhoud erin stoppen dan eindeloos over niks lullen. Rappers moeten ook maar eens volwassen worden.

De staat van dienst van Luda is gewoon zo, dat hij meer gerespecteerd word dan Jeezy. Als de discussie hiphop is dood weer eens begint, hoor je zijn naam meer dan die van Luda. Dat is zeker. Maar goed daar ging het niet echt over ehm...

En de humor van Luda vind ik ook erg tof zoals Niek al aangeeft met die line. Mijn conclusie is gewoon: Luda >>> Jeezy.

Niek schreef:
Luda is commercieel. Van commerciele rappers zijn er weinig tot geen echt goed.

Ik weet het, het is misschien een open deur, maar het is maar net wat je onder commercieel verstaat. Voor een Rich Boy, Flo Rida of een Yung Joc hoef je mij ook niet wakker te maken, maar er zit genoeg leuks tussen. In ieder geval genoeg om Ludacris genoeg te laten nemen met plaatsje op de achtergrond. Aardige rapper, maar ik kan er zo 10 opnoemen die toch echt voorrang hebben.

Wat ik trouwens interessanter vind; jij vindt dit één van de interessantere mainstream acts, maar kijk jij ook daadwerkelijk uit naar een 'nieuwe Luda'?

Zeker, zeker. Unpredicteble om er maar een te noemen Ik vergelijk Luda soms ook wel met Busta Rhymes. Veel hele toffe gast bijdragens, maar de solo albums zijn vaak erg onevenwichtig en pover. Staat verder los van de discussie hoor

"Little cute thing said: what's your name?
I put necklace in her face and told her: Read the chain!"

Vind ik top. Vooral de delivery hierin.

Ja en nee.

Hij heeft wel aardige lines in huis. En het is vooral zijn delivery / flow waar hij van moet hebben. Maar ik viel dus over de stelling dat hij een aparte stijl zou hebben. En dat valt wel mee. Ik kan hem duidelijk onderscheiden van andere artiesten, maar dat kan ik ook bij een Chingy, Nelly en een T.I. Heeft denk ik alles te maken met het stemgeluid.

Kijk ik merk het gewoon aan het feit dat hij een beetje krampachtig probeert om mee te kunnen draaien. Langzaam verandert zijn imago, zijn stijl en hij zoekt de hook op artiesten die nu hot zijn. Hij gaat een beetje met de wint mee. Maar bovenal probeert hij een manusje van alles te zijn. Dat merk je aan de tracklist; Call Up The Homies met The Game, Buy U a Drink met T-Pain en een Do It For Hip-Hop met Nas en Jay-Z. Zo voorspelbaar ook. Of dat heel raar is; nee. Hij is nu eenmaal een mainstream artiest en mainstream artiesten gaan nu eenmaal met de wind mee. Ook Jeezy kiest zo zijn hitjes uit met Akon, dan weer R. Kelly. Maar verschil zit hem in de swagger, charisma, slang , manier van rappen, onderwerpen en bovenal; Luda probeert een veel breder publiek aan te spreken. Luda is wat toegankelijker en meer 'casual' geworden.

Game schreef:

Daar zit wel wat in ja. Er zijn weinig mensen die daar mee weg kunnen komen (hoor ik daar Sean Price ). Soms weten weten idd niet wat we willen. Dan lijkt het allemaal teveel op elkaar en probeert die weer eens een 'andere' weg in te slaan, is het ook niet goed. Luda mag van mij best serieuze onderwerpen aansnijden hoor, maar het moet wel overtuigend gebeuren. Ik vond Runaway Love gewoon een typische kapstok voor een hitje. Bovendien erg standaard, hetgeen waar het tenslotte omging

Precies, daar gaat het niet echt over

avatar van Niek
Tjsa, ik kan je goed volgen. En het komt - hoe kan het ook anders - neer op verschil in smaak. Ik ken Luda meer kwaliteiten toe dan jij. Daarin moet wel zeggen dat nostalgie ook een factor is in mijn beoordeling. Red Light District heb ik aardig grijs gedraaid en vroeger en nog vind ik Potion, Virgo, Get Back en (weliswaar niet van RLD) Stand Up vind ik heel lekker.
Daarnaast hou ik van de manier waarop hij arrogantie met een korrel zout neemt. Zoals die intro op RLD. Vind ik geweldig.\
Het komt erop neer dat hij vaak een glimlach op mijn gezicht tovert en dat daarnaast zijn flow mij wEl aanstaat.
Of ik daadwerkelijk uitkijk naar de nieuwe Luda?
Nee. Wel naar het feit dat er op tv weer een paar clipjes verschijnen die mij de haren niet recht overeind doen staan..

Off topic discussie over tracklistings (die hier inmiddels klopt) verwijderd.

avatar van De_Repper
helft al gehoord
vond track met lil wayne best wel goed:p

avatar van MJ_DA_MAN
I Do It for Hip Hop is ook gelekt, vind er erg weinig aan. En wil dimztar zijn stem even verwijderen?

avatar van 'State Of Mind'
Echt irritant dat die DJ heletijd door Nas z'n verse zit!

NAT
De releasedate klopt volgens mij niet. Op wikipedia staat dat hij op 25 november uitkomt.

24 november komt ie uit.

avatar van Capo Regime
Wat ik tot nu toe heb gehoord is best redelijk voor ludacris...