Jedi Mind Tricks - A History of Violence (2008)

Label: Babygrande

1. Intro (1:06)
  2. Deathbed Doctrine (4:23)
  3. Deadly Melody (4:33)

met Block McCloud en Demoz

4. Monolith (3:38)
  5. Those with No Eyes (Interlude) (1:21)
  6. Trail of Lies (4:27)
  7. Heavy Artillery (3:41)
  8. Seance of Shamans (4:09)

met Outerspace en Doap Nixon

9. Geometry in Static (Interlude) (0:51)
  10. Godflesh (4:08)

met Block McCloud en King Magnetic

11. Terror (4:02)

met Demoz

12. Butcher Knife Bloodbath (3:55)
  13. The Sixth Gate Shines No More (Interlude) (0:48)
  14. Death Messiah (4:14)
avatar van MJ_DA_MAN
Al te beluisteren op hun MySpace dus, zal morgen of zo wel lekken. Heb het heel snel wat doorgeluisterd, en vanaf het eerste nummer stoort Jus Allah me al. Ik vrees dat er nog veel nare berichten van mij over hem gaan verschijnen (en dan heb ik het nog niet eens over de recensie die ik ga schrijven voor HiphopLeeft). Wellicht valt het mee, maar ik vrees voor het ergste.

Webrip is gelekt...
Ik hoop het beste....

avatar van Modder-Eter
De beats zijn gewoon weer goed, zoals altijd. Stoupe is gewoon een meesterlijke producer en ik kijk nog steeds uit naar zijn solo-project, als die ooit nog komt.

Josh Allar is inderdaad te vervelend voor woorden. Het lijkt wel alsof hij z'n boodschappenlijstjes aan het voorlezen is. Vinnie Paz is weer typisch Vinnie Paz, met altijd dezelfde flow en dezelfde harde stem. Maar soms kan je daar ook wel weer van genieten.

Voornamelijk check ik de JMT releases om de beats van Stoupe en die zijn weer heerlijk.

Rene1979
Wat ik tot nu toe hoor is vette beats zoals je mag verwachten bij een jmt release.... Ook vinnie komt hard...Weet nog niet wat ik ervan moet vnden

Relax
Ik wacht wel af.

avatar van Seedorf
Als ik ergens een hekel aan heb zijn het webrips.

De plaat zal idd een dezer dagen wel lekken, ik ben benieuwd.

avatar van P.O.W.
Luister de webrip nu, deze gaat zeker weer in m'n CDrek belanden.

avatar van Sjoerd_
Modder-Eter schreef:

lol

avatar van Rhythm & Poetry
Heb nu al een aantal keer de webrip gecheckt en kan er maar geen genoeg van krijgen. De producties zijn enorm sterk, Stoupe presteert boven mijn verwachtingen, wat een heerlijke sfeer kan hij de plaat meegeven. Vinnie Paz komt met veel kracht en heeft de juiste emotie in zijn stem. Jus Allah is daar een welkome afwisseling van en is in mijn ogen zeker niet de mindere.

A History of Violence, ik wacht nog op het origineel, maar ik ben er nu al erg enthuisiast over. Een topplaat

Modder-Eter schreef:
Inderdaad, buiten zijn nieuwe neppe stem zijn ook zijn rhymes om te huilen. Het lijkt wel alsof ie elk woord vijf keer wil laten rijmen voordat ie verder rapt. Josh Allar is een terechte nieuwe bijnaam.

Na meerdere malen te beluisterd te hebben, vindt ik het niet meer dan een 3 waard. Het is een grote telleurstelling, zowel de beats, Jus Allah, de gastartiesten en de lengte van het album.

Tracks als Monolith, Deadly Melody en Death Messiah klinken wel ouderwets goed.

SinX
De beats zijn gewoon weer geweldig. Stoupe .
Vinnie Paz doet wat hij moet doen.

Maar dan is er Jus Allah, ik snap echt niet waar hij mee bezig is. Het lijkt wel of hij gewoon wil laten zien hoeveel woorden hij wel niet op eentje kan laten rijmen. Hele zinnen uit zijn mond zijn een zeldzaamheid op dit album. Erg jammer.

Ik stem nog als de retail gelekt is, maar het gaat door Jus Allah niet hoger dan 4* worden.

Typische Josh Allar verse:

I AM IRONY, TYRANNY, THERES MORE FIGHT IN ME
LIES ARE SWEET , I NEED TO KILL GUYS TO SLEEP
DEMONIC, I DRINK TONIC, IM TOXIC
I LIVE COCK LESS, THE LOCHNESS
I EAT OMLETTES, THE PROPHET!!
I AM PURE HATRED, THE GAYEST
DRINKING BLOOD, TO SPRAY IT, ON THE SACRED
I AM IRONY, MY PANTS...NEED IRONING
I SAY WHAT I AM ON EVER SONG, ITS SO TIRING

Maar anyway... voor mij zijn momenteel Trail Of Lies en Death Messiah de beste tracks, toevallig zonder Jus Allah en met een Paz die een message brengt, waarmee ie imo op zn best is.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind het eerlijk gezegd wel leuk gedaan van Jus Allah. Zoveel mogelijk woorden laten rijmen vind ik een leuk trucje. Een kwaliteit op zich die Jus goed beheerst. Nog niet veel eerder gehoord en zo proberen de heren van JMT zich weer te onderscheiden. Ik snap dat je er niks aan kunt vinden maar ik vind het tof gedaan. Mag er graag naar luisteren en vind het nogmaals een sterke afwisseling met Vinnie Paz.

avatar van N811
Ok, hij staat erop

Rhythm & Poetry schreef:
Goed beheerst? Er is geen kunst aan om wat willekeurige woorden te laten rijmen. Als ze nog iets met elkaar te maken hadden was het wel creatief, maar zoals Jus Allah het nu doet is gewoon kinderlijk. En dat in die combinatie met die flow en stem, bah. Ik begin een Jus Allah (Josh Allar)-hater te worden denk ik.

Ben het eens met r&p...
Eerst wist ik niet wat ik er van moest vinden paar keer geluisterd en ja idd wat ik verwachte gewoon errug dope allemaal...
Word denk ik een 4 maar w8 even op de goede versie..

avatar van Rhythm & Poetry
Ga deze ook maar eens op undergroundhiphop.com bestellen. Ben helemaal verkocht, de nieuwe Jus Allah klinkt anders, moest er aan wennen maar vind het nu helemaal geweldig. Op Deadly Melody en Monlith bijvoorbeeld steelt hij mijn inziens de show. En dan die refreinen door Block McCloud , damn, wat zijn die goed. Ideale gastartiest voor Jedi Mind Tricks en zo mis ik Sean Price en Reef bijv. helemaal niet. Stoupe is perfect in vorm met zijn ijzersterke producties, niet verwacht dat hij zo'n hoog niveau kon halen. En Vinnie Paz komt met de ideale JMT-verses. Krachtig en met de nodige emotie. Er staat zoveel moois op, maar mijn absolute favoriete tracks zijn als ik moet kiezen: Deadly Melody, Monolith en Godflesh.

4,5*, maar ik wacht nog op de goede versie.

avatar van Modder-Eter
Geen Trail Of Lies en Death Messiah?

Harco
Tegenwoordig stemmen we ook al op webrips?

Nastee_Madface
Ik dacht dat deze pas op 11 november uitkwam....

avatar van Conway Twitty
Trail of Lies

Relax
I LIVE COCK LESS, THE LOCHNESS
I EAT OMLETTES, THE PROPHET!!
I AM PURE HATRED, THE GAYEST
DRINKING BLOOD, TO SPRAY IT, ON THE SACRED
I AM IRONY, MY PANTS...NEED IRONING

Hahahaha.

avatar van MJ_DA_MAN
Minste album van JMT zoals het er nu naar uit ziet.

avatar van Seedorf
Zo op het eerste gehoor klinkt het wel aardig, maar zeker niet geweldig. Vind het een tamelijk onevenwichtig album.
Zelfs Stoupe vind ik niet op alle tracks sterk. De beats van Deathbed Doctrine en Seance of Shamans vind ik ronduit zwak.

Rhythm & Poetry schreef:

4,5*, maar ik wacht nog op de goede versie.

McCloud past goed thuis op de beats van Stoupe. Dat liet hij eerder ook al zien op Servants in Heaven. Sean Price en Reef mis ik echter wel. Die twee weten met één verse een album al naar een hoger niveau te tillen.

avatar van MJ_DA_MAN
Sean P's vers op de voorganger van deze vond ik (sowieso van de gastrappers) de zwakste van het album.

avatar van JustiFicatioN
Hij is gelekt in goede kwaliteit, klinkt heerlijk!

MJ_DA_MAN schreef:

Ruck's flow is like "Fuck you, God"
I don't wanna rhyme, I need a construction job
Listen, backpack rap, JanSporter crew

tuktak
gewoon een saaie plaat...