Jedi Mind Tricks - A History of Violence (2008)

Label: Babygrande

1. Intro (1:06)
  2. Deathbed Doctrine (4:23)
  3. Deadly Melody (4:33)

met Block McCloud en Demoz

4. Monolith (3:38)
  5. Those with No Eyes (Interlude) (1:21)
  6. Trail of Lies (4:27)
  7. Heavy Artillery (3:41)
  8. Seance of Shamans (4:09)

met Outerspace en Doap Nixon

9. Geometry in Static (Interlude) (0:51)
  10. Godflesh (4:08)

met Block McCloud en King Magnetic

11. Terror (4:02)

met Demoz

12. Butcher Knife Bloodbath (3:55)
  13. The Sixth Gate Shines No More (Interlude) (0:48)
  14. Death Messiah (4:14)
Rene1979
Is niet helemaal wat ik had verwacht van Jedi....
Ben toch echt zwaar fan.. Maar dit is voor mij de minste tot nu toe...
Dus wordt een 3.5 maar kan zeker groeien...

Rene1979
Ok nog een paar keer geluisterd...
Maar is toch weer iets gegroeid...
een 4...

Hypnotick
Ten eerste mensen die een soort van Violent By Design V2 verwachten komen bedrogen uit. ja Vinnie Paz en Jus Allah zijn weer bij elkaar, maar helaas is het duo niet meer zo sterk als in 1999. de enige die standaard consistent en kwalitief is, is Stoupe. Dit is dan ook het minste album van Jedi Mind Tricks. History Of Violence is zeker een sterk album, de productie valt wat mij betreft perfect te noemen maarja dat valt te verwachten van mijn goede vriend Stoupe. de raps zijn goed tot sterk maar wordt nergens echt heel bijzonder zoals in VBD. Vinnie Paz zorgt voor de meeste en meestal ook de beste verses. maar ook Jus Allah is toch wel een fijne afwisseling zo nu en dan. Jus Allah krijgt veel kritiek op z,n nieuwe stijl. dat is imo deels terecht. natuurlijk is ie niet meer zo sterk als vroeger. maar ik vind hem een harde ietwat geforceerde stem hebben, met een imo hongerige delivery die toch wat in mij losmaakt. Vinnie Paz is gewoon ja Vinnie Paz erg eentonig, weinig variatie maar mensen wat kan deze man rappen hij zorgt voor een aantal harde verses op dit album. de beste track is imo Deadly Melody en Godflesh dankzij Block Mcloud want het moet gezegd worden die man is perfect voor de refreinen.

avatar van Ecsample
Allereerst, wederom erg dope beats van Stoupe met het bekende geluid maar toch weer erg next level.. leuk om te zien dat hij altijd in z'n eigen straatje blijft
Verder komt Vinnie Paz weer erg dope met zijn zware stemgeluid, ik ben persoonlijk iets minder gecharmeerd van Jus Allah, die weer eens aan de zijde staat van Vinnie na een tijd van afwezigheid.

Al bij al een goed Jedi Mind Tricks album zoals je die van ze kan verwachten, maar niet erg speciaal. 3.5

avatar van Kos
Kos
Bwa, meer van hetzelfde en weinig hoogtepunten. Telkens hetzelfde repeterende soort sampletje. Ik zal hem nog wat vaker luisteren maar ik kan me niet voorstellen dat hij boven de 3* komt.

Lijkt wel een soort tussendoortje.

Relax schreef:
I LIVE COCK LESS, THE LOCHNESS
I EAT OMLETTES, THE PROPHET!!
I AM PURE HATRED, THE GAYEST
DRINKING BLOOD, TO SPRAY IT, ON THE SACRED
I AM IRONY, MY PANTS...NEED IRONING

Hahahaha.

welk nr?

avatar van MJ_DA_MAN
Dat stukje is verzonnen lijkt me.

Gekkenhuis
Dit nieuwe album van JMT is niets nieuws onder de zon. Het klinkt allemaal hetzelfde als de voorgaande platen alleen vind ik de producties een heel stuk minder. Ik mis ook een flow of tekst die je wegblaast, iets wat ik bij voorgaande JMT albums wél aantrof.

Verder vind ik Jus Allah helemaal niet zo irritant als sommige hier beweren. Een top MC is hij immers nooit geweest. Ook lees ik hier dat Block McCloud een goede beurt maakt. Ik vind die refreinen van hem absoluut niet van toegevoegde waarde. Ze doen heel wat af aan het sfeertje dat rond een JMT album hangt.

Kortom; een tegenvaller en dat is jammer.

Ik wil ook nog even op dit reageren:
MJ_DA_MAN schreef:
Sean P's vers op de voorganger van deze vond ik (sowieso van de gastrappers) de zwakste van het album.

Ik ben het niet met de stelling eens, maar ben wel blij dat op deze plaat geen Sean Price is te horen. Alhoewel hij bij mij hoog in aanzien staat, past hij absoluut niet op een JMT plaat. Humor heeft naar mijn mening helemaal niets te zoeken op een album van JMT.

MurryMusic schreef:

welk nr?

Modder-Eter zei die lines om een typische Jus Allah style kwa lyrics te maken.

avatar van Nahuel
omg wat een slecht album, dit jaar waren bijna alle jmt/aotp related albums niet boeiend. Zoals canibus zegt: "tyson ain't the champ no more, them dayz is gone". Is this the end of jmt? ;__;

avatar van MJ_DA_MAN
Typerend voor 2008 dat ik de nieuwe JMT een 3,5* moet geven. Recensie volgt z.s.m.

Hoezo typerend MJ?

avatar van Stapler
Omdat hij dit jaar al heel veel 3,5jes heeft gegeven.

avatar van MJ_DA_MAN
Juist, omdat ik daarmee strooi dit jaar, en ik haat dat cijfer gewoon gezien het vaak en gevoel geeft dat er meer in had gezeten. Ook hier is dat weer het geval gezien Stoupe veel beter kan dan dit en met beats als Deathbed Doctrine, Butcher Knife Bloodbath en Trail of Lies (verruit het beste nummer, Paz maakt het nummer nog mooier) gewoon bewijst nog steeds de koning te zijn. Maar het zegt ook veel dat ik voor het eerst in mijn leven tracks van JMT hoor die ik niet zo goed vind en dat de minste nummers (imo) van de groep allen op dit album staan. Rest van mijn mening zal ik dus droppen in de recensie voor HHL.

avatar van Nieekk
net binnen, ga hem zo uitgebreid checken. sowieso die-hard jmt fan hiero

avatar van Nahuel
zijn die beats wel van stoupe? op hun site staat een filmpje heeft ie het over dj kweztion. Uitleg plz?

avatar van MJ_DA_MAN
DJ Kwestion doet alle scratches (Paz zegt dan ook: DJ Kwestion on the cuts).

Relax
Block McCloud verneukt die hele track.. gezang past er totaal niet op, sowieso vind ik zijn zang niet om aan te horen.

Harco
Welke track heb je het over, Relax? Op Godflesh klinkt McCloud wel lekker, maar op Deadly Melody is het weer niet om aan te horen.

Zijn zang op Mess You Made van onze vriend Sean Price vond ik ook dope.

avatar van J.M.
Nu 1x geluisterd en Jus Allah verneukt het hier. Hij klinkt gewoon echt zwaar kut en die teksten slaan al helemaal nergens heb. Het lijken wel kinderrijmpjes. Jammer.

avatar van Makaveli 9
MJ_DA_MAN schreef:

3,5* is naar mijn mening nog veel te hoog. Dit is gewoon een enorm ondermaats album, de producties zijn veel te zwak, die irritante stemmen er door heen zorgen er voor dat de beats een goedkope sound krijgen. Wat is er toch met Stoupe gebeurd?

Nog nooit hebben de mannen van Jedi Mind Tricks my zo weten teleur te stellen. Heb het album nog te weinig beluisterd om er een écht goed oordeel over te veel, maar na deze eerste luisterbeurten lijkt het er op dat de mannen van Jedi Mind een waardeloos album hebben gedropt.

Harco schreef:

Zijn zang op Mess You Made van onze vriend Sean Price vond ik ook dope.

Op ironische tracks past zijn stem perfect.

Maar bij een JMT album is hij totaal niet toepassed.. het klinkt dan te melig en te onserieus.

Relax
Ik vind die stem van Jus Allah trouwens wel mooi geworden.
Het klinkt zo heerlijk kwaad, die lyrics erbij ook.

avatar van Conway Twitty
Inderdaad, op tracks als Godflesh en Heavy Artillery vind ik hem een aangename aanwezigheid.

avatar van Makaveli 9
Relax schreef:
Ik vind die stem van Jus Allah trouwens wel mooi geworden.
Het klinkt zo heerlijk kwaad, die lyrics erbij ook.

Toch komt zijn sound niet natuurlijk over, wat het minder plezierig maakt om naar te luisteren. Het lijkt er nu gewoon op dat Allar gewoon Vinnie Paz wil immiteren, immers was het ook Vinnie wiens stem van rustig in rauw veranderde. Bij Vinnie was het alleen zo dat dit natuurlijk is, je hoort nu ook als hij gewoon spreekt. Bij Allar is het gewoon meer om rauwer over te komen, waarin hij naar mijn mening niet slecht, ook door zijn wacke raps nu.

Kreeg spontaan tranen in de ogen toen ik Deadly Melody hoorde. Man, kan je nog wacker overkomen?

avatar van thomzi50
Nog geen vijfduizend exemplaren verkocht in de eerste week! Wat ongelofelijk weinig.

avatar van MurryMusic
naja als ik de comments hier lees; Terecht?

aire.
Ai, dat is wel pijnlijk weinig hoor. JMT is toch wel een 'grote' act binnen de underground scène, zo niet één van de grootste. Nu ik er over nadenk, ben ik daar eigenlijk best wel benieuwt naar.

avatar van thomzi50
MurryMusic schreef:
naja als ik de comments hier lees; Terecht?

Achja, als je de comments leest bij Tha Carter 3 en nagaat dat die meer dan 500 keer zoveel verkoopt

aire.
Dan heb je mijn comments klaarblijkelijk niet gelezen