Nas - It Was Written (1996)

Label: Columbia

1. Album Intro (2:24)
  2. The Message (3:54)
  3. Street Dreams (4:39)
  4. I Gave You Power (3:52)
  5. Watch dem Niggas (4:04)

met Foxy Brown

6. Take It in Blood (4:48)
  7. Nas Is Coming (5:41)

met Dr. Dre

8. Affirmative Action (4:19)

met AZ, Foxy Brown en Cormega

9. The Set Up (4:01)

met Havoc

10. Black Girl Lost (4:22)

met Jojo

11. Suspect (4:12)
  12. Shootouts (3:46)
  13. Live Nigga Rap (3:45)

met Mobb Deep

14. If I Ruled the World (Imagine That) (4:42)

met Lauryn Hill

15. Silent Murder * (3:25)
  16. Affirmative Action St-Denis-Style [Remix] * (3:24)

met AZ, Foxy Brown en NTM

avatar van nopro
Erg dope cd, niet de opvolger van Illmatic waar de meeste op hoopte maar ook zeker hoogstaande Hip-Hop. Illmatic staat ook op eenzame hoogte, word voor mij denk ik nooit meer overtroffen.

avatar van Kill_illuminati
Voor mij hoeft het album niet eens te worden overtroffen. Maakt trouwens het album meer dan Legendarisch, in ieder geval een album status waardig. Dit album valt daarom een beetje in het niets wat natuurlijk niet nodig is, kwaliteit genoeg bevat dit album.

avatar van nopro
Kill_illuminati schreef:

Ben ik het 100% mee eens. Ik ben nog altijd heel bij met Illmatic.

avatar van Kill_illuminati
Wie kent deze versie al?

Street Dreams Remix

Ik vind 'em persoonlijk veel beter.

avatar van JLjuju
Inderdaad erg lekker nummer.

P-DawG
Kende deze nog niet maar ik vind hem beter dan de versie die op het album staat. Er is eigenlijk niet veel overgebleven van de originele versie, het is echt een totaal ander nummer geworden.

avatar van P Jay
Vind de remix ook beter dan de West-Coast beat met dat vreselijke refrein van de originele refrein.

avatar van FunkyMonk
Deze vind ik nóg een betere remix:
Nas - Street Dreams (Vinyl ...

De oldschool rap kwaliteit van Illmatic vermengd met catchy riedeltjes. Was hij de eerste ermee? Dan wel een van de vroegste vaandeldragers.
In mijn metaltijd was dit het enige andersluidende album dat ik acceptabel vond
Prachtige plaat, mooie sferen, goede rhymes, maar z'n oldschool Illmatic acht ik net wat hoger qua historische significantie. Toch heb ik deze aanzienlijk vaker gedraaid.

avatar van hiphopisntdead
Ik vind dit toch wel een erg goed album, tracks als Affirmative Action, I Gave You Power, Live Nigga Rap en Eigenlijk Black Girl Lost ook wel zijn een paar van Nas'beste tracks. Net iets minder dan Illmatic.

4.5*

avatar van Jurrien
Ik vind toch wel een goede opvolger van Illmatic. Nas klinkt minder hongerig, maar blijft lekker flowen en de producties liggen me heel erg goed.
Tracks als The Message, Silent Murder en Take it in Blood zijn gewoon genieten.

avatar van Golden_Bird
Take it in blood is mijn absolute favoriet van deze track. Misschien zelfs de beste track van Nas ooit, voor mij. Het verschil met deze en Illmatic is dat hij hier zo verschrikkelijk serieus overkomt (voor mijn gevoel) en het minder een geheel is dan Illmatic.

Alsnog een geweldige plaat.

avatar van Kill_illuminati
Dit is het tweede album waarop Nas wordt overheersd door een vers van AZ. Sterker over het nummer waar ik het over heb vind ik Nas maar zwak en niet boeiend komen.

P-DawG
Mwah, ik vind AZ niet echt sterker komen dan Nas op Affirmative Action, hij overheerst in ieder geval niet.

AZ dropt inderdaad een legendarische verse op Life's a Bitch, misschien wel beter dan die van Nas. Het verschil is alleen dat Nas op Illmatic een heel album lang legendarisch komt en dat is AZ nooit gelukt.

P-DawG
De sample waaruit The Message is gemaakt komt trouwens van Sting, Shape Of My Heart. Een van de mooiste nummers die ik ken

Ik kende dit nummer al vrijwel mijn hele leven voordat ik The Message voor het eerst hoorde, maar ik kwam er pas na een tijdje achter waar die sample nou vandaan kwam.

avatar van Kill_illuminati
Dat nummer van Sting is voor mij een nostalgie.

P-DawG
Voor mij ook, ben er mee opgegroeid zeg maar

avatar van JLjuju
Dat nummer ken ik wel Mijn moeder luisterde die veel. Iedereen kent dat nummer wel denk ik.
Ik dacht altijd al bij het lusiteren van The Message waar ik die sample nou van kon.

avatar van Jurrien
Ik vind dit album toch lichtelijk underrated, maar ja Illmatic was ook gewoon niet te toppen.

avatar van PJC
PJC
Zeker underrated. Heb deze weer eens vanonder het stof gehaald en ik kan niet anders dan besluiten dat dit echt wel een topplaat is. Altijd dat gezeur dat illmatic beter is slaat nergens op....natuurlijk is illmatic beter, het is het allerbeste hiphopalbum ooit gemaakt. Alle albums die ik heb zijn minder goed dan illmatic...

struckbylighting
Jurrien schreef:

inderdaad

maar ik vind deze toch zeker ook een lekker album, met als favoriet 'I Gave You Power'

X-man
Mezelf schreef:
Ik weet dat ik waarschijnlijk hiermee weer discussies oprakel, maar ik vind dit album even goed als Illmatic en misschien wel niet iets beter.

Dit is iets gevariëerder, iets beter uitgewerkt qua tektsen en ook de producties zijn iets "fresher" dan op Illmatic. Beiden zijn overigens gewoon steengoed, maar dat staat hierbuiten.

Nog steeds mee eens met wat ik toen zei. Illmatic heeft het voordeel dat het bijna 20 minuten korter is, wat het 'kort-maar-krachtig-gehalte' ten goede komt. Dit album duurt langer en alleen daarom is het al moeilijker om hetzelfde niveau neer te zetten. Petje af voor Nas!

avatar van 'State Of Mind'
''I Gave You Power''

avatar van Soulistic
"Black Girl Lost" geweldig hoe die sample van Stephanie Mill's "Starlight" gebruikt word en Jo-Jo van Jodeci het refrein zingt.

Misterfool
en dit album is zowaar nog slechter dan het debuut

avatar van Rhythm & Poetry
Maar dat wist je natuurlijk al voordat je aan dit album begon. Nas is gewoon niets voor jou, heb daar toch vrede mee en beluister muziek die je wel meer de moeite waard vindt. Verdiep je bijvoorbeeld nog wat meer in Atmosphere aangezien je die nog wel eens een voldoende hebt gegeven kan ik me herrineren. En verder kun je voor tips nog altijd bij mij terecht via de pm.

avatar van 'State Of Mind'
Wat een FOOL!

Misterfool
overgens is atmosphere niet de enigste (hiphop) artiest/band die ik een voldoende geef. nee ook kid cudi en k-os hebben een lichte voldoende.

maar dat is offtopic

is dat uw state of mind