35007 - Liquid (2002)

Label: Stickman

1. Tsunami (11:06)
  2. Crystalline (7:50)
  3. Evaporate (5:53)
  4. Voyage Automatique (13:24)
JonnieBrasco
Prachtig 'stoner-rock' album zoals het schijnt te heten. Vier stevige ongerepte instrumentale ambient rocknummers, die bij mij regelmatig op de repeat staan zonder dat het snel gaat vervelen. Heerlijk psychedelisch verdwalen in het superieure Voyage Automatique. Dit album verdient minstens 4,0*. Volgende week verwachten we een nieuw album ze!

avatar van cornucopia
Heerlijke dromerige rockplaat. Veel psychedelischer en ook beter dan de vorige en eerste instrumentale plaat 'Sea of Tranquility'.

Goeie plaat inderdaad. Ook wel een tipje voor de postrockers onder de MuMe'rs.

avatar van Paap_Floyd
Erg vet dit. Het neemt in ieder geval een beetje van de scepsis weg die ik heb over muziek van eigen bodem. Natuurlijk wordt er goede muziek gemaakt, maar er is altijd een mannetje aanwezig in mijn hoofd die me probeert wijs te maken dat het over de grens toch wat oprechter is, beter geproduceerd, betere muzikanten, nou ja... noem het allemaal maar op. Er is vast wel een kern van waarheid: Nederland is vergeleken met de V.S., Groot-Brittannie, Duitsland etc.. ook maar een klein landje. Maar aan de andere kant: de Scandinavische landen doen het de laatste jaren toch ook bijzonder behoorlijk.

Maargoed, 35007 deelt een forse tik uit aan het mannetje in mijn hoofd met dit album. Van begin tot eind ben ik behoorlijk tot zeer behoorlijk geboeid geblevenen ik zal dit werk dan ook beoordelen met een dikke 4*.

avatar van Helicon
Wat een geweldige muziek is dit zeg! En van eigen bodem kijk aan! Donders goeie psychedelische instrumentale spacerock!

Evaporate: KATSJING!

avatar van Helicon
Mensen, ik ben net terug aan land gezet door de heren van 35007!

Dit is euforie ten top! Meegevoerd worden op de psychedelisch golven van gitaar, groovende bas en keyboards. De afsluiter Voyage Automatique is een KNEITER TOT DE MACHT 3!!

avatar van freakey
Eindhoven ROCK City!!!

avatar van JelmerHolwerda
Wat een heerlijke plaat is dit zeg. Kan je jezelf even helemaal bijna drie kwartier in verliezen. Heerlijke dromerige psychedelische stoner-achtige rock. Heb deze jongens ontdekt toen ze bij de Oostertpoort 'Voyage Automatique' draaiden voor een concert van Orgel Vreten begon. Mooi hoe je soms artiesten ontdekt.

avatar van jurado
Mooi dat je 35007 hebt ontdekt, vergane glorie en hebben een hele reeks bands beïnvloed.
Zelf heb ik ze ontdekt in jouw geboortejaar JelmerHolwerda op Lowlands

avatar van JelmerHolwerda
jurado schreef:
Zelf heb ik ze ontdekt in jouw geboortejaar JelmerHolwerda op Lowlands

Haha, dat is dan alweer een bizarre tijd terug. Ik had echt nog nooit van ze gehoord om eerlijk te zijn. Wat zijn nog meer aanraders?

avatar van hoi123
Stoner/spacerock uit Nederland, het is blijkbaar een ding. Mijn vorige ervaring die in deze hoek lag was een vrij onaangename kennismaking met The Heads, dus ik kan niet ontkennen dat ik een paar maanden geleden een beetje huiverig mijn eerste luisterbeurt in ging. En nog steeds, spacerock en ik zullen nooit beste vriendjes worden op het gebied van de soundeffecten die zo populair zijn in dit genre. Opener Tsunami mag dan wel het sterkste nummer op de plaat zijn, de gedateerde piepjes die het nummer inluiden zijn wat mij betreft niet gewoon spacey, maar doen eerder denken aan mijn lokale low-budget lasergame-aanbieder. Gelukkig staat daar tegenover dat deze band nogal groovegericht is, en daar best wel goed in slaagt: al snel transformeert het nummer in een kolkende stroom aan noisy gitaargeweld waar ik erg gelukkig van word.

Ook de drie andere nummers wisselt de band gedateerde semi-psychedelische geluidjes (niet zo fijn) af met beheerste jamsessies (best wel fijn) en ongecontroleerde uitbarstingen (erg fijn). Op muzikaal vlak springt er weinig uit, mede door de focus op de groove en de bewust gruizige stonerrockproductie. Dit heeft voordelen en nadelen: aan de ene kant is het me na een paar maanden nog steeds niet gelukt om erg veel verschil tussen de nummers aan te wijzen, aan de andere kant maakt het deze plaat wel een consistente luisterervaring die relatief best voorbij vliegt. Een beetje een middenmoter dus, maar zeker geen onaangename.

avatar van bennerd

avatar van Jazper
hoi123 schreef:

Misschien ligt de titelloze vorige je dan wat beter. Die is met zang en heeft ook een iets minder eenvormig geluid wmb.

En 7Zuma7 - Deep Inside... (1999) - MusicMeter.nl is ook prima Nederlandse stoner, vind ik. Wat meer songgericht.

Dit vind ik ook wel een prima plaatje, maar ik deel wel de conclusie dat het niet direct heel goed blijft hangen.

avatar van jurado
hoi123 schreef:

Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen; Monster Magnet - Spine of God!! Ultieme psychedelische rockplaat.

En anders SLIFT - Ummon . Heel dik vet.

avatar van jeltel
35007 of 'Loose' voor de ingewijden. Een bijzondere band. Vooral instrumentaal is het geweldig. En het hoogtepunt daarvan ligt in dit album.

Tsunami is ook echt een tsunami van muziek. Het komt en gaat, tot het zich helemaal terugtrekt en je denkt dat het nummer is afgelopen. Om je vervolgens rot te laten schrikken met de Tsunami die overkomt.

De piepjes dragen wat mij betreft juist bij aan de geweldige sfeer van dit album.

Hoogtepunt voor mij? Zo'n beetje alle baslijnen. Hoe vet zijn die? Ook live kwamen die goed over. Met Michel Boekhoudt en een prachtige Thunderbird IV basgitaar.

Eeuwig jammer dat deze band niet meer live optreedt. Wordt ook lastig zonder de piepjes meneer Mark Sponselee. Monomyth komt in de buurt, maar is het toch niet.

35007 is wel de band die ervoor zorgt dat als een album iets met The Void en Pieter Kloos te maken heeft ik gelijk geïnteresseerd ben.

avatar van spoiler
Ik heb deze plaat deze week toch maar eens op vinyl besteld.
Ik hou wel van deze lang uitgesponnen psychedelische stoner rock

De laatste plaat Phase V heb ik al even in huis en deze moest ook in de collectie.

De eerste twee platen van 35007 vind ik wat minder interessant. Met zang en minder mysterieus.

avatar van philtuper
hoi123 schreef:
OMG! Dit is een van de allerbeste psychedelische platen ooit gemaakt! Zo zie je maar weer, smaken kunnen verschillen. Voor mij persoonlijk een verslavend album waarin ik volledig word meegezogen door de verschroeiende riffs. Gitaargeweld in optima forma!

avatar van hoi123
Ik had bij de albumpagina daar al doorgekregen dat je geen fan van m'n mening over die plaat was, nee.