Empire of the Sun - Walking on a Dream (2008)

Australiƫ
Label: EMI

1. Standing on the Shore (4:23)
  2. Walking on a Dream (3:16)
  3. Half Mast (3:54)
  4. We Are the People (4:27)
  5. Delta Bay (3:12)
  6. Country (5:04)
  7. The World (4:36)
  8. Swordfish Hotkiss Night (3:55)
  9. Tiger by My Side (5:47)
  10. Without You (5:00)
  11. Breakdown * (2:37)
  12. Romance to Me * (3:25)
  13. Walking on a Dream [Van She Tech Remix] * (3:47)
  14. We Are the People [The Shapeshifters Vocal Mix] * (4:16)
  15. Walking on a Dream [Sam la More 12" Remix] * (7:52)
  16. Standing on the Shore [Losers Remix] * (6:39)
  17. Without You [New Version] * (3:32)
  18. Swordfish Hotkiss Night [Eron Mezza Remix] * (2:22)
  19. Standing on the Shore [Hey Today! Remix] * (4:46)
  20. Walking on a Dream [Ben Watt Remix] * (7:28)
  21. We Are the People [Shazam Remix] * (5:44)
  22. Girl * (3:58)
  23. Etude * (2:27)
avatar van Justinx
Dit blijft voor mij een erg lekkere plaat en heb maar een fysiek exemplaar besteld van de speciale editie. Daarop veel fijne remixen en nieuwe nummers. Aanvankelijk zorgde het imago van deze band (kleding, de gehele verschijning, een gimmick welteverstaan) dat ik geintresseerd raakte in Walking on a Dream. Vooral de prachtige videoclips zorgden ervoor dat ik de nummers vaker en vaker opzette. Na ruim drie jaar blijft de muziek echter nog steeds sterk, los van de gimmick en de clips. Ik heb de laatste tijd een voorkeur gekregen voor elektronisch gedreven popmuziek, dus ik val zeker voor de wellicht ietwat 'cheesy' drums en mysterieuze teksten. Ik kijk erg uit naar de nieuwe plaat, die volgend jaar toch echt moet verschijnen.

Voor wie niet kan wachten, kan zich nog steeds wagen aan PNAU. Het nieuwe album, Soft Universe, wordt nu al bestempeld als de fictieve opvolger van Walking on a Dream.