Empire of the Sun - Walking on a Dream (2008)

Australië
Label: EMI

1. Standing on the Shore (4:23)
  2. Walking on a Dream (3:16)
  3. Half Mast (3:54)
  4. We Are the People (4:27)
  5. Delta Bay (3:12)
  6. Country (5:04)
  7. The World (4:36)
  8. Swordfish Hotkiss Night (3:55)
  9. Tiger by My Side (5:47)
  10. Without You (5:00)
  11. Breakdown * (2:37)
  12. Romance to Me * (3:25)
  13. Walking on a Dream [Van She Tech Remix] * (3:47)
  14. We Are the People [The Shapeshifters Vocal Mix] * (4:16)
  15. Walking on a Dream [Sam la More 12" Remix] * (7:52)
  16. Standing on the Shore [Losers Remix] * (6:39)
  17. Without You [New Version] * (3:32)
  18. Swordfish Hotkiss Night [Eron Mezza Remix] * (2:22)
  19. Standing on the Shore [Hey Today! Remix] * (4:46)
  20. Walking on a Dream [Ben Watt Remix] * (7:28)
  21. We Are the People [Shazam Remix] * (5:44)
  22. Girl * (3:58)
  23. Etude * (2:27)
metronomy
doet me wel heel erg denken aan MGMT, maar toch staan er enkele leuke nummers op, vooral Walking On A Dream blijft hangen.

Heerlijke cd Erg MGMT achtig, maar klinkt ook wel rustgevend en vrolijk daarnaast. Veel nummers blijven hangen, vooral de eerste aantal nummers, mar ik heb hem nog niet helemaal goed beluisterd.

JustaRascal
Al een aantal keer gezegd hier, maar dit heeft inderdaad wat weg van MGMT. Empire of the Sun doet het alleen een stukje minder goed en klinkt wat geforceerder dan MGMT. Walking on a Dream is wel een heel erg lekker nummer.

avatar van Zwammer
Walking On A Dream en We Are The People steken jammer genoeg ver boven de rest uit. Ik kan hier dus niet meer dan 2* voor geven.

En voor de liefhebbers, in het bandje Pnau zitten bijna dezelfde mensen dus check ook dat debuutalbum

Walking On A Dream heerlijk, de rest

avatar van japser121
inderdaad zeer MGMTachtig maar bijlange na zo goed niet,
Standing on the Shore, Walking on a Dream, en We Are the People zijn goed, maar dan...

avatar van Peter88
Tja, als je van MGMT houdt, vind je Empire Of The Sun ook goed. Heerlijke plaat. Mag van mij zeker een grote naam worden in 2009.

Laurora
Dat eeuwig vergelijken met MGMT, ze komen niet eens in de buurt van MGMT. Slecht is het zeker niet, Half Mast lees ik nergens hier boven, terwijl ik dat toch een van de betere nummers vind (naast We are the people, mijn favoriet!).

Alle nummers gaan er bij mij goed in, alleen met Swordfish Hotkiss Night weet ik niet zo goed wat ik ermee moet, ik moet er steeds bij aan artiesten denken als Justin Timberlake.

Toch een dikke 3.5 en staat al dagen op.

avatar van JelleHamstra
Veel mensen zeggen inderdaad dat: Walking On A Dream, We Are The People en Standing On The Shore iets hebben. Dat is ook zeker zo. Maar zo vind ik Half Mast, Country en The World ook zeker iets hebben. goede plaat!

Laurora
En om een cliché zin te mogen toevoegen: Ook deze plaat wordt steeds beter en zelfs Swordfish draai ik nu graag.

avatar van T91
T91
De single 'Walking on a Dream' is veelbelovend!

avatar van TerryA
Empire of The Sun zullen in 2009 op dezelfde manier doorbreken als MGMT vorig jaar.
musicaal gezien valt er wat te vergelijken alleen omdat ze een beetje van dezelfde invloeden gebruik hebben gemaakt voor hun nieuwe albums!

Dit is wat ik (in engels) had geschreven over hun in December ...

The debut album from Australian duo EMPIRE OF THE SUN made it into their national Album Top 10, and as 2009 unfolds we should see this duo (Luke Steele & Nick Littlemore) make an impact in Europe. They have been described as being influenced by the early eighties new romantic and synth-pop scenes. Their album "Walking On A Dream" (Virgin) is set to be released in the UK on Monday 16th February, which includes the single 'We Are The People'.

in de zomer zullen ze vast op alle grote festivals staan ... en in december durf ik te wedden dat ze in veel top 10 album lijstjes staan (net zoals White Lies) ... je hoeft niet een genius te zijn om dat door te hebben

avatar van yeahyeahyeah
Walking on a Dream is een leuke single, daarna wordt het een beetje saai. Vooral de zangstem wordt irritant zeurderig als je hem te lang hoort.

Deze muziek lijkt op nevenproject Pnau, maar helaas mist dit album de pit van eerdergenoemde act. Het niveau van With You Forever, waarin Luke Steele ook al de vocalen verzorgde, wordt niet gehaald. Sowieso voegt het weinig toe aan het muzikale aanbod van de laatste tijd.

Trouwens grappig dat je uitgerekend ook White Lies noemt. Precies hetzelfde probleem

avatar van blur8
Inderdaad, een beperkt aantal aardige songs (Standing on the Shore, Walking on a Dream & We Are the People) Daarnaast veel kopiewerk van M.Jackson en Prince. Ook irriteert de commerciele computerdrum en de eentonige falsetstem.

1,0
Nee, dit klinkt net te vlak, net te makkelijk.

avatar van T.O.
Ik dacht net als een aantal anderen hierboven dat ik met MGMT te maken had na het horen van die single, en na het zien van de videoclip dacht ik dat nog steeds

Met het imago van beide bands kan ik niet zo heel veel, maar toch behoorlijk geslaagde pop.

(verwijderd)
Ik moet zeggen dat ik hier toch wel content mee ben. Voor mij het beter broertje van de overschatte crap die MGMT heet. Erg leuk en vrolijk!

Excuse me?
Pure genius, dat zeker, maar niks beter dan de door jouw genoemde "overschatte crap die MGMT heet". Overschat kan best, maar crap is het niet, dan is dit geen haar beter.

(verwijderd)
Sorry, MGMT vind ik overschatte crap. Het is ongestructruureerd, slecht gezongen, slecht gecomponeerd, maar behangen met leuke bliepjes en blapjes.

Hier hoor ik veel meer een band in. Veel meer talent. Veel betere liedjes.

MGMT crap? helemaal terecht 1 van de meest gehypte bands in 2008. behoorlijk verfrissend geluid was dat. ja en dit niet, want die single is precies MGMT:-)
iedereen moet maar eens luisteren naar metanoia (wat niet op het album staat). als je dat crap noemt..geniaal nummer.

avatar van YoG
YoG
Geslaagde muziek.. klinkt veel als Ladyhawke maar waar zij richting dance gaat is het hier meer poppy ambient... ik hoor af en toe ook een randje Scissor Sisters?

Markante stem heeft die gozer.. bij de eerste keer beluisteren ging ie na een tijdje irriteren.. nu bij tweede keer niet

Wat een heerlijk beatje in Half Mast.. en Country is een geslaagd ambient nummer, zonder suf te worden

Ik vind de laatste drie nummers wat minder toevoegen

Ik ken MGMT maar van een paar nummers, maar das toch echt meer psychedelische rock enzo
Ladyhawke en Pnau sluiten wat beter aan..
'aussiepop'

Gekkenhuis
Op Walking on a Dream (en in iets mindere mate We Are The People) na, bestaat de plaat uit goedbedoelde niemandsdalletjes. Nergens slecht, maar ook allesbehalve leuk om nog eens op te zetten.

avatar van De Daniël
Walkin on a Dream is echt zo'n nummer die nu en aankomende zomer kapot gedraaid gaat worden, en terecht als je het mij vraagt.

avatar van KidChino8
ik snap de vergelijkingen met mgmt wel, maar deze mannen zijn toch al langer bezig hoor..

vind dit toch een erg aangename plaat
standing on the shore, walking on a dream(kan niet anders ) we are the people en delta bay zijn de beste nummers voor mij..

avatar van De Daniël
Had mijn mp3 spelert laatst op shuffle en ik dacht een paar keer, 'hé wat is dit voor een lekker nummer'. Hierna keek ik dus op het schermpje en verrek; het was elke keer een nummer van Empire Of The Sun

avatar van De Daniël
Verhoog mijn stem naar 4,0. Erg goed dit op zijn tijd, ik vind vooral de algehele sound origineel. Ik heb dit nooit echt eerder gehoord in deze vorm. Veel zeggen dat het allemaal op MGMT lijkt, maar dat vind ik erg meevallen,

avatar van oruiz
ben het met DE (!) Daniel eens. gewoon een lekker en verfrissend popplaatje

avatar van king_pin
Oke, ik heb alleen hun hit (Walking on a Dream) gehoord maar dat is toch wel het meest suffe nummer dat ik in 2009 voorbij heb zien komen... en dan die clip!!! Waarom dit zo geprezen wordt op MuMe is me een raadsel.

avatar van blur8
Het instrumentale thema uit Country lijkt gestolen van de soundtrack van Twin Peaks; de TV-serie uit 1990 met filmmuziek van Angelo Badalamenti,

avatar van Yamato
Wat is Walking on a Dream een magisch nummer, het voelt heel episch aan maar het zou me absoluut niet verbazen als ik over twee maanden ben vergeten dat dit hele album bestaat. De tijd zal het leren maar ik ben wel van plan om het hele album eens te beluisteren.