The Boxer Rebellion - Union (2009)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Flashing Red Light Means Go (5:24)
  2. Move On (4:17)
  3. Evacuate (3:31)
  4. Soviets (4:08)
  5. Spitting Fire (2:50)
  6. Misplaced (6:14)
  7. The Gospel of Goro Adachi (3:38)
  8. These Walls Are Thin (2:32)
  9. Forces (4:03)
  10. Semi-Automatic (3:22)
  11. Silent Movie (5:10)
  12. Broken Glass * (4:47)
  13. Murder Ballad * (4:16)
  14. Evacuate [Instrumental] * (3:29)
  15. Silent Movie [Instrumental] * (5:10)
avatar van starsailor
Zo vroeg in het jaar en die kan voor mij al niet meer qua muziek overtroffen worden. 4 jaar na hun ijzersterk debuut (in mijn top 10) presteren ze het om iets gelijkswaardig uit te brengen.
Een geweldige mix van shoegaze, rock, indie & britpop . Wat een topband en....wat zijn ze onbekend.....

avatar van Mark DJ
klinkt op het eerste gehoor zeer aangenaam

avatar van Freggel
Klinkt fijn, zo op het eerste gehoor:)

Ik heb al een paar mooi CD's uit die rotatielijst gehaald zeg..hulde

Hey tof, deze heb ik gezien als voorprogramma een keer en toen waren ze erg goed. Even kijken hoe hun cd is.

nijme255@adsl
Valt me tegen en doet me niets...

Eerste indruk: een nogal dikke geluidsmuur. Niet bijster origineel. Maar ik luister nog even door.

kuyffie schreef:

even doorheen prikken jongen...dan hoor je de kwaliteit. Probeer ook hun debuut eens!

Ik heb nu hetzelfde gevoel als toen ik ze net ontdekt had. Goede en leuke band, alleen zet ik het nooit op.

Misplaced, wat een fantastisch nummer! Weer een hele fijne plaat van The Boxer Rebellion, bijna net zo fijn als hun debuut!

Ik had nog nooit van deze band gehoord, maar door het enthousiasme van Starsailor toch maar 's dit album opgezocht. En ik moet zeggen dat ik er wel aardig in mee kan gaan. Doet me een beetje denken aan bands als Delays/JJ72, maar het is net wat melodieuzer en ik hoor ook de invloeden van begin jaren '90 shoegazebands wel. Voorlopig een 4*, maar wellicht zit er nog meer in het vat.

herman schreef:

Fijn om te horen dat ik je van dienst kan zijn Herman. Probeer hun debuut ook eens. Nog een tikkie beter.

avatar van lennon
Wat een lekker plaat is dit!

Zeer de moeite waard!

avatar van Mctijn
Aardig album met een lekkere ' flow' in de nummers. Nergens echt geweldig, maar ook nergens slecht.
de 5* die Starsailor geeft voor beide album zijn opmerkelijk te noemen. Ik vind het een typisch 3,5* album. Morgen op de weg naar het werk nog maar eens draaien....

avatar van indie-nerd
snel achteraan! ook achter het eerste album:)

avatar van indie-nerd
oei wat is het openingsnummer lekker zeg! en lekker lang..

avatar van Lennonlover
Dit is weer de zoveelste postrockers band. Nogal wat God is An Astronaut of This Will Destroy You.

Niets nieuws onder de zon en niet eens top, die nummers.

avatar van Lennonlover
bakkertje schreef:

Een erg irritant riffje zit daar in, vind ik.

Lennonlover schreef:

Dit heeft niets met postrock te maken.

Misschien nog een keertje luisteren?

1,0
Een zanger afkomstig uit de Verenigde Staten; een gitarist uit Australië en een drummer en bassist uit Engeland. De vier heren die samen The Boxer Rebellion vormen, zijn een lekker internationaal zooitje. Met alleen een managementbureau achter zich timmert de band al sinds 2001 aan de weg. Met een zelf uitgebrachte eerste EP in 2003 genaamd The Boxer Rebellion en een volledig album genaamd Exits in 2005. Dat laatste album kwam echter wel uit bij een platenlabel maar die liet de band vallen. Nu is er dan het tweede officiële album: Union. Een lichte mix van Keane, Coldplay, Killers, Editors en Interpol. Met veel breed uitgesponnen rock nummers en een enkel up-tempo nummertje is het hele album een smakelijk geheel. Helaas wordt het nergens echt spannend en zal het album na enige luisterbeurten toch plaats maken voor eerder ter vergelijking genoemde bands. Want deze zijn wel verkrijgbaar in een fysiek schijfje…

JoopKonraad schreef:

Sinds wanneer doet het er toe waar bandleden vandaan komen??
Voor mij part komen ze uit Swaziland, Oezbekistan en Andorra.

JoopKonraad schreef:

Het feit dat je deze band vergelijkt met bovengenoemde bands zegt mij al genoeg. Ik beschouw mijzelf als een goede kenner van deze bands en van sommige ben ik zelfs groot fan maar geen van alle hoor ik terug in TBR. Je spreekt jezelf ook tegen...breed uitgesponnen rock nummers is niet echt iets wat Keane, Killers of Coldplay uitbrengen. TBR grijpt in mijn ogen terug naar de Shoegaze periode (jou waarschijnlijk onbekend) en gooit daar een heerlijk rocksausje overheen. Verder verbaasd het me dat je 2* geeft aan 'een smakelijk geheel' maar omdat het niet 'spannend' is dan toch maar 2*...
Ook lekker belangrijk dat er, anno 2009 waar digitale muziek hoogtij viert, geen fysiek schijfje uitgebracht wordt. Maar ter info...ook dit album is inmiddels fysiek verkrijgbaar hoor:

[i][i]"Dear members of the rebellion,

Our second album Union is here and we would all like to thank you, our fans, for sticking with us along this journey and making this CD release a reality. You have made it possible for us to continue writing and recording the music we love and we are forever in your debt.

We would also especially like to thank the people at both HMV and iTunes for sharing the same dedication and love for our music that you do.

Advance copies of Union will be made available at the HMV Oxford Circus store in London today, where we will be performing at 1pm and signing copies for you. We're also appearing at a number of other stores this week and looking forward to seeing you on tour in September an October."
[/i][/i]

Waarde Starsailor;

Het is inderdaad een recensie geschreven ten tijden dat er nog geen fysiek schijfje te verkrijgen was. Het feit dat ik aangeef waar een band of afzonderlijke leden vandaan komen is gewoon ter meerdere informatie... Meer niet... Blijkbaar nog niet vaak recensies gelezen? Het gebeurd namelijk wel vaker dat er daadwerkelijk wat informatie wordt gegeven.
En natuurlijk heb ik nog nooit van shoegaze gehoord.. Zucht... Een recensie is een mening; gebaseerd op subjectieve denkbeelden. Je hoeft het niet zo persoonlijk op te vatten. Ik val JOU niet aan of andere fans van de band.
Mij deed het gewoon niet zo veel. Daarom die twee sterren; dat staat bij mij voor een album dat je kunt waarderen maar waarschijnlijk al snel in de kast zal staan te verstoffen...
Ik spreek me overigens helemaal niet tegen. Een mix van die vijftal bands komt goed overeen met de daadwerkelijke inhoud van de band en dat volgens jou Keane, Killers en Colfplay geen breed uigesponnen rocknummers schrijven is inderdaad jouw mening. Daarbij vergeet je overigens Editors en Interpol te noemen; die stonden er toch ook bij?

Maar goed; dank voor je reactie op mijn mening... Altijd leuk!

ps. Ik zou overigens graag jouw recensie eens lezen... Hoe lang ben je btw al fan van ze?

JoopKonraad schreef:
Het is inderdaad een recensie geschreven ten tijden dat er nog geen fysiek schijfje te verkrijgen was. Blijkbaar nog niet vaak recensies gelezen? Een mix van die vijftal bands komt goed overeen met de daadwerkelijke inhoud van de band en dat volgens jou Keane, Killers en Colfplay geen breed uigesponnen rocknummers schrijven is inderdaad jouw mening. Daarbij vergeet je overigens Editors en Interpol te noemen; die stonden er toch ook bij?

Maar goed; dank voor je reactie op mijn mening... Altijd leuk!

Waarde Joop,

Jouw 'recensie' dateerd van 30 september...toen lag dit schijfje al lang en breed in de platenwinkels. Of lag die recensie al weken onder de laag stof waar je straks dit schijfje gaat parkeren?

Kijk, dat dit album het niet voor je doet, prima. Maar de commerciële inslag van bands als Coldplay, Keane en Killers is wat mij betreft onvergelijkbaar met wat TBR ten gehore brengt. Dit is toch veel rauwer met vette gitaarmuren. Daar waar op gebied van gitaar eerder genoemde bands leemen hutjes aan het bouwen zijn. Ik heb dan meer vrede als je een band als Muse aanhaalt. Editors en Interpol noemde ik bewust niet omdat die wel incidenteel breed uitgesponnen rocknummers maken.
Anyway...het blijven uiteraard meningen maar ook over jouw mening kan ik een mening hebben.

Recensies schrijf ik niet of zelden maar ben wel blij dat er mensen zijn die dit wel doen.

Bij het album Exits kun je zien hoe lang ik fan ben.

Beste Starsailor,

Het is inderdaad een recensie; die ergens eind maart van dit jaar is geschreven en al snel daarna ergens anders op het internet stond. Ik heb MusicMeter pas sinds enkele dagen/weken ontdekt en daarna een aantal van mijn recensies doorgeplaatst. Vandaar de datering. Al snel na het moment van schrijven heb ik niet meer naar de plaat geluisterd. Exits staat daarentegen nog wel eens af en toe op, vind ik duidelijk de betere van de twee. Met Muse zal ik ze nooit vergelijken daar ze niets van het maniakale hebben; dat Muse wel heeft. (Op misschien een nummer als Watermelon na.) Ik heb echt overigens het idee dat we naar totaal andere platen aan het luisteren zijn. De eerste twee nummers van Union kunnen zonder problemen naar Coldplay en Keane verhuizen. Dat deze bands meer platen verkopen, komt omdat ze misschien iets gelikter zijn en geluk hebben gehad. Ik hoor dat rauwe randje dat Boxer zou hebben in bijna geen enkel nummer van Union. Maar goed, we kunnen het er lang en breed over hebben. U bent een fan; ik niet. Dus door dat simpele feit worden we het nooit eens. Dat is ook helemaal niet nodig. Ik gok dat het tegenovergestelde ook vaak genoeg voor zal komen! Grijns! Even voor de duidelijkheid; het is geen slechte plaat. Ik geef hem toch ook 2 sterren!

Beste Starsailor,

Even ter info Joop....
2 van de 5 sterren = 2/5 deel
Als ik dat omreken naar de ouderwetse schoolcijfers is dat dus een 4!
Ik weet niet waar jij vroeger blij mee was op school, maar een 4 is een uitermate slecht cijfer.

Ben volgens mij afgelopen jaar nog niet onder de indruk van een plaat geweest, zoals van deze......
Misplaced is toch wel de topper.

1,0
Even ter info Starsailor...

Kon nergens vinden dat het hier gewoon om cijfers draaide... Waarom geef je dan sterren? En niet gewoon cijfers? Ik ging ervan uit dat het net als bij de andere media gaat om een 5,5 t/m 10... Waarom zou je immers een plaat bespreken als je hem ongemeen slecht vind? Oke; in het geval van grote gevestigde namen misschien. Maar zomaar een bandje dat zijn ziel en zaligheid in een plaat legt de grond in boren, heeft weinig nut. Dus wanneer je een plaat niet kunt waarderen gewoon niet bespreken is het adagium... Dus 1 ster is tussen de 5,5 en 6,5 voor mij; 2 ster is 6,6 t/m 7,6 +/- en ongeveer... etc...

avatar van titan
titan (crew)
JoopKonraad schreef:

Hoe kom je daar nou weer bij? In de media worden toch ook films en platen besproken die de recensent ruim onvoldoende vindt?

JoopKonraad schreef:

Oei Joop pas op dat je nu geen echte onzin uit gaat kramen. Ik weet dat je relatief nieuw op deze site bent maar dit is een vreemde visie op hoe albums hier gewaardeerd worden. In mijn ogen, en ben bang voor de grote meerderheid hier, is 2 sterren een uitermate slechte beoordeling. Dus 3* of 3.5* ster past beter bij jouw waardering, hoop ik.......

1,0
Ben een oude muppet die zich baseerd op hoe bepaalde tijdschriften het doen... Vind hun manier van waarderen beter. Dus zo vreemd is het niet... Maar goed; excuses als ik het verkeerd begrepen heb... Zal het niet meer doen.. Ye gods...

@titan... Tuurlijk wordt dat ook gedaan. Wil nog niet zeggen dat ik er de waarde van in zie. Die mennekes hebben dan hun alleruiterste best gedaan om een plaatje te maken; dat nergens op lijkt; en dan worden ze door allemaal muppets neergesabeld... Als Bruce Springsteen of Bob Dylan met een slechte plaat komt; dan moet het! Maar je kunt bij beginnende muppets beter wat opbouwende kritiek geven en een cijfer achterwege laten... Dat is weer MIJN mening, die er verder niet zo heel veel toe doet... (Naast die van een aantal tijdschriften) Dat is dus de reden dat ik na zal laten wanneer Boxer Rebellion met een slechte plaat komt om hem neer te sabelen. Ik zal ook geen cijfers geven als het slecht zou zijn. Maar goed dat is mijn insteek en blijkbaar niet die van MusicMeter. Mijn fout... Excuses... (Over films heb ik het hier niet...)