Lamb of God - Wrath (2009)

Label: Epic

5. Fake Messiah (4:34)
  6. Grace (3:55)
  7. Broken Hands (3:53)
  8. Dead Seeds (3:41)
  9. Everything to Nothing (3:50)
  10. Choke Sermon (3:20)
  11. Reclamation (7:07)
  12. We Die Alone * (4:39)
  13. Shoulder of Your God * (5:55)
avatar van nega
dope cover

avatar van andnino
Iemand eigenlijk een idee wat die cover afbeeld?

avatar van Devoo
Bah, vind de drums in ieder geval al afschuwelijk klinken. En het begin van Fake Messiah is ook verschrikkelijk slecht.

avatar van Joy4ever
andnino schreef:
Iemand eigenlijk een idee wat die cover afbeeld?
Ik herken er een L een O en G in. Lamb Of God.

Joy4ever schreef:
Ik herken er een L een O en G in. Lamb Of God.

Dat ik dat zelf niet zag en ik maar denken dat het nog iets te betekenen had

avatar van Devoo
Mjah, vind het toch een matig album. En met mijn stem zal ik het gemiddelde waarschijnlijk een stuk doen dalen. Maar Lamb of God heb ik nooit echt een schitterende band gevonden. Toen dit album lovende kritieken kreeg, werd ik wel benieuwd, maar het blijft gewoon geen band voor mij. Ik weet niet hoe het komt.

Gewoon een gemiddeld album, met echt een irritant drumgeluid. De zang vind ik niet echt speciaal, en de composities op zich zijn ook niet echt uniek of grenverleggend. Maar over het algemeen zetten ze wel een goed geluid neer, en spelen ze zeker niet slecht.

redelijk

avatar van Devoo
Valt best mee.. Niet zo extreem hard ofzo.

leander?
Devoo schreef:

En wat mij betreft hoeven ze dat ook nooit te proberen. Deze mannen behorern gewoon tot de absolute top van de established (trash)metal. Er is inderdaad niks grensverleggends aan, het is niets meer dan "gewoon keiharde metal". Maar ze doen dat zo ongelofelijk goed en strak, dat ze daardoor toch bijzonder worden. Ookal is het trucje al bekend, als je het zo goed kunt uitvoeren, is dat wat mij betreft ook heel wat waard.

avatar van Devoo
Mja, ik ben blij dat er zoveel mensen kunnen genieten van dit album, maar mijn band zal het nooit worden.

leander? schreef:
(trash)metal.

Pardon?

avatar van Devoo
Eerder Metalcore/Hardcore met hier en daar Thrash invloeden. Maar inderdaad geen pure Thrash hoor Leander.

avatar van bennerd
Ze worden nochtans veelal gezien als de laatste echte "volbloed metalbands" in Amerika, vandaar hun populariteit over de grens. Hun sound is inderdaad wel metalcore-gericht, maar dat is met zo goed als alle nieuwe bands daar. Zelf weet ik ook niet in welk hokje ik Lamb of God moet proppen (het is een afwijking, ik weet het), maar dan zou ik toch ook voor thrash gaan.

avatar van horned_reaper
bennerd schreef:

Een mengelmoes van metalcore, thrash metal, death metal en groove metal.

Devoo schreef:

LEZEN MENSEN! Ik doelde niet op het genre. Noem het gerust thrash hoor, maar noem het potjandubbeldrieverdorie geen TRASH zonder H.

avatar van Aghora
Haha wat een gezeik allemaal. Ik zou het zelf ook geen tHrash(dat spelfoutje blijft idd leuk) noemen, maar het boeit me ook niet als iemand anders dat wel vindt.

En weer even ontopic: ik heb Lamb of God altijd al een middelmatige band gevonden en daar heeft deze plaat tot nog toe geen verandering in gebracht. Slecht zal ik het niet noemen maar nergens blinken ze uit, het wordt nergens spannend.

avatar van Devoo
Aghora en ik delen blijkbaar compleet dezelfde mening!

avatar van andnino
Ik vind In Your Words toch redelijk spannend. Mooie climax.
Maar ik kan wel begrijpen dat jullie niets in Lamb of God zien. Er zijn voor mijzelf ook tal van bands die ik in doen en laten wel waardeer, maar wiens muziek me gewoon niet boeit.
Dream Theater om maar een voorbeeld erbij te grijpen. Ik vind Lamb of God een prima band, ook al kom ik tot nu toe niet verder dan een 3,5*.

Off topic berichten verwijderd.

Aghora schreef:

Ze blinken nergens in uit, gast hebbie dit album überhaupt wel geluisterd? Daarbovenop is de samenloop van alles ontzettend strak, alla Pantera.

Tot slot vind dat de productie van dit album ook een pluim verdient. want in tegenstelling to de crap die metallica heeft uit gepoept is dit album wel goed gemasterd en is er naar mijn mening een perfect balance gevonden tussen drums, guitar, bass en Randy.

PS: LoG noemt zichzelf speedmetal

avatar van Devoo
Metal is Metal? Het is allemaal hetzelfde?

Noem jij Sonata Arctica dan maar Death Metal, of bestempel Lamb of God dan maar als Gothic Metal. Het is weldegelijk een groot verschil.. Maargoed. En het gebeurt zo af en toe, dat de benaming die de band aan hun zelf geeft, niet altijd klopt.

avatar van sgapie
Ik heb er gewoon een hekel aan wanneer dingen in hokjes geplaatst worden. Want het is en blijft een mening en wanneer je het gaat bestempelen doen mensen net alsof het een feit is, terwijl het vaak puur de mening van de massa is.

sgapie schreef:

Heb je door dat je hier nu zélf een discussie van maakt? Als je even goed de berichten gelezen had, had je misschien gezien dat er hier niemand was die er problemen mee had hoe Lamb of God genoemd word.

Goed

avatar van knoltor
Ook na enige tijd blijft hij nog prima overeind, deze 'Wrath'. Ik vind alleen dat het intro (The Passing) op zich een geslaagd intro is, maar dat het helemaal niet past bij het nummer dat er na komt (In Your Words), wat zorgt voor een nogal vreemd aanvoeldende overgang.
Ben ik nou een zeikerd of hebben meer mensen hier last van?

Ravenous
Eens, bij het intro van Grace heb ik hetzelfde. Totaal overbodig imo.

leander?
Ik merkte precies hetzelfde. De akoestische stukjes die hier en daar voorbijkomen vind ik persoonlijk best geslaagd, maar de overgang van de intro naar IYW klinkt inderdaad een beetje alsof er nog iets tussen had moeten zitten wat het logischer had laten klinken.
Superstrak album verder, hoor. Broken Hands is echt geweldig

Edit - dat was dus @knoltror. Overbodig vind ik die stukken dus zeker niet.

avatar van andnino
Ik vind de overgang naar In Your Words juist heel goed. Legt heel mooi de nadruk op de groove in het begin van dat nummer. Die akoestische intro van Grace vind ik niet passen, totaal niet zelfs.

Ravenous
leander? schreef:
. Overbodig vind ik die stukken dus zeker niet.

Niet passend, dús overbodig imo.