Zwart Licht - Bliksemschicht (2009)

Label: Top Notch

1. Bliksemschicht (3:18)
  2. Back Up Staat Klaar (3:21)
  3. Vanaf Nu / Rauwe Hop (4:19)
  4. Links / Rechts / Midden (3:41)
  5. Guillotine (2:52)
  6. Wat's de Naam (4:09)

met MC Fit, Juiceisdunaam en J.A.E.

7. Fair Play (4:04)
  8. Blind (3:43)
  9. Ter Plekke (3:15)
  10. Wat Sorry / Nereid (4:30)
  11. Onderschat Niks / Overschat Niks (2:56)
  12. Aan de Overkant (3:11)
  13. Dubtrip * (2:55)
  14. Fair Play [Transformers Air Mix 1] * (4:17)
Rene1979
Toch maar een halfje hoger

MurryMusic schreef:

Salah edin irriteert me mateloos

word up

RedLightCityBoy schreef:
Woow ik luister Blind de laatste dagen echt non-stop. Heerlijk nummertje, alleen wel jammer dat 1 woord niet goed Nederlands is, dat verpest een hoop:

''het enigste wat ik kan doen ik spreken''

Best een ironische zin. Top Notch plukt de vruchten er wel van af. Dit album was al af voor ze een deal hadden met het label. Een release party was zelfs al gepland voor ze hen tekende. Toen kwam kees de koning effen om de hoek kijken en klaar is kees. Wederzijds profiteren zij natuurlijk ook van de deal. Misschien ook de reden dat het voor sommige van ons de plaat nogal amateuristisch klinkt.

avatar van MAS
MAS
Qua promotie en distributie is Top-Notch denk ik het beste wat je kan hebben als je Nederlandstalige hiphop uitbrengt.

RedLightCityBoy
Kill_illuminati schreef:
nogal amateuristisch klinkt.

Snap echt niet dat sommige mensen dat kunnen denken. Het is juist heel precies geproduceerd en ook de raps met de bijbehorende effecten klinken als ''professioneel'' afgemixt.

Eens.

RedLightCityBoy schreef:

Ik neem aan dat je snapt dat ik verwijs naar het geen wat raffael77 zei? Ik heb er zelf geen verstand van.

avatar van Game
Voor ventjes van 20 jaar die alles zelf in elkaar hebben gezet zonder de hulp van een ervaren begeleider klinkt dit wel erg professioneel.

avatar van thgryda
Lol grappige commentaar van game, aangezien hij zelf 19 is hehehe. Maar inderdaad erg goed gedaan dit album, vooral de producties zijn supervet, erg goeie producer. Album is ook perfect afgemixt (misschien wel met de hulp van het label), erg genietbaar album. Ik vind de rapper wel oké al hou ik niet zo van die schreeuwerige stijl maar wat hij rapt is vaak wel gevat en zoals hier al vaak gezegd is, het zijn nog jonge gasten. Dus als die flow wat gelikter wordt dan zullen we nog heel wat horen van deze jongens, hun producer is sowieso goud waard. Een welverdiende 4

avatar van thgryda
Wat rlcb dus al zei over de producties en het mixen

avatar van Kill_illuminati
De intro van de clip van Back Up Staat Klaar . Waarom wordt er in het engels gepraat. Het kan aan mij liggen maar ik vind het echt nep. Verder wel een dope nummer. Teemong kan overigens prachtige clips in elkaar bouwen.

RedLightCityBoy
Kill_illuminati schreef:

Met sommige bedoelde ik jouw niet.

avatar van Arrie
Welke beats zijn eigenlijk van iemand anders dan Hayzee?

avatar van MurryMusic
Back Up Staat Klaar (FS Green) en Guillotine (Sir OJ) en over Wat's de Naam twijfel ik.

avatar van Stapler
Fair Play is toch van Reverse?

avatar van MAS
MAS
Back-up staar klaar: FS Green
Guillotine: Sir OJ
Fair Play: Reverse
Ter Plekke: FS Green
Aan De Overkant: JLS

De rest allemaal Hayzee volgens discogs.

Dit album afgemixt door Killing Skills dus niet door de groep zelf

YouTube - Zwart Licht: Akwasi & Hayzee over o.a. Bliksemschicht (vanaf 23-01 in de winkel)

ELdonkey schreef:

Dit album afgemixt door Killing Skills dus niet door de groep zelf

Grappig hoe "akwasi" (Hayzee dus) de echte Akwasi nakt met z'n zogenaamde Reverse liefde haha

avatar van Arrie
MAS schreef:
Back-up staar klaar: FS Green
Guillotine: Sir OJ
Fair Play: Reverse
Ter Plekke: FS Green
Aan De Overkant: JLS

De rest allemaal Hayzee volgens discogs.

Dankje!

snap niet dat wat's de naam zo laag staat, naar mijn mening toch 1 van de betere tracks

Samovar schreef:
Meer dan 2 of 2.5 sterren is dit echt niet waard. Elke lyric is wack.

Ik viel voor een chick met een stropdas, ik leek blind maar ik kon weten dat ze pot was mmmm sorry bi wat ze ook was, maar het stoorde niet tot ik er klemde met een ander viessssss

avatar van deagleking
Wenkbrauwen down fronsend, lees lippen die zeggen 'Nou Ja'
Ik liplees want spam wordt geblokt door me aura
Ik hoor wat me goed doet, ik breek bekken open met een koevoet
Niemand wil dus inhaleer in als bij een soetoe!

avatar van Rosco
Wonderbaarlijke Wapenfeit, wij waaghalzen wirwarren wagenwijd
Welaan! waarom werelds, de weldoener, wel welbespraakt in elke weldaad.
Snoooooozzee de wekker, want weiger de wil om op te staan, alsof ik waggelend, walg van zonsondergang of de opkomst daarvan, ik kon wacht, wachten man..
Maar wacht, maar wacht maar dan. Wat, watte watser man,
Aaanvalluh met me adrenaline dit is a-status, a-klasse, A-Vitamine’s
Aaahh..
Roerbak rappers opgerot met die ratjetoe, rumble je raak uit de roulatie.
Toelating tot taaleigen tactvolle technocratie, tank en go, trap kicks als taekwondo
Tabee!

avatar van Stapler
Das er eentje voor deze: Overigen >> Algemeen >> Alliteratie
Welk nummer rapt ie dat?

avatar van MurryMusic
Bij Wat Sorry, en als je goed luistert hoor je dat hij het woord zwart spelt met de met de beginletters waarmee hij allitereert ( ?)

De hele nieuwe generatie is praatziek.
Ik praat ziektes, Bronchitis, uch, Bronchitis, uch
Ik besmet als ik blaas en me blaas pompt zeikend, pis goud dus je komt kijken, beter nog je on-ontwijkt me,

avatar van Psycholamp
Samovar schreef:
Meer dan 2 of 2.5 sterren is dit echt niet waard. Elke lyric is wack.

Kan je best vinden, maar de sound is wel vet. Nederland heeft tegenwoordig een hoger hiphopniveau dan die nieuwe generatie rappers uit de VS met hun kale, bas- en sampleloze beats.

Social_Mask
De beats zou ik haast een verademing willen noemen. De raps zijn ook oké, maar Akwasi moet in het vervolg (en ik hoop hier meer van te horen!) dat engels achterwege laten. Ik krijg er elke keer weer de slappe lach van.

Onderschat Niks / Overschat Niks vind ik overigens het beste nummer. Zeer onderschat (!) helaas..

Edit: de verwijzingen naar hun zwart zijn (en de daarmee gepaarde struggles) vind ik ergens wel leuk. Gaf me soms een beetje dat P.E. gevoel..

Sorry dat ik zwart ben - maakt niet uit!

Improvision
De beats zijn grotendeels wel in orde en dragen dan ook grotendeels het album. Akwasi klinkt een beetje als een soort overenthousiaste oermens. Dat is leuk voor even, maar na een tijd wordt het vooral vermoeiend en ergerlijk. Ook tekstueel stelt hij niet zo veel voor, en soms weet ik niet of ik iets nu grappig moet vinden, of dat hij het serieus bedoelt. De refreintjes zijn meestal ondermaats, dat vind ik het grootste minpunt van het album. En ook enkele gastrappers vielen me tegen. Die Juiceisdunaam komt echt niet over.