Placebo - Once More with Feeling (2004)

Alternatieve titel: Singles 1996-2004

Label: Virgin

1. 36 Degrees (3:08)
  2. Teenage Angst (2:41)
  3. Nancy Boy (3:20)
  4. Bruise Pristine (3:36)
  5. Pure Morning (4:00)
  6. You Don't Care About Us (4:01)
  7. Every You Every Me (3:34)
  8. Without You I'm Nothing (4:14)

met David Bowie

9. Taste in Men (4:00)
  10. Slave to the Wage (3:46)
  11. Special K (3:50)
  12. Black-Eyed (3:44)
  13. The Bitter End (3:12)
  14. This Picture (3:36)
  15. Special Needs (3:29)
  16. English Summer Rain (3:10)
  17. Protege Moi (3:15)
  18. I Do (2:28)
  19. Twenty Years (4:19)
avatar van ariedirk
ook leuk voor als je alle albums al had, de bonus cd met remixen, niet echt weggelegd voor degene die echt van rock a la placebo houden, maar voor de liefhebbers van electronic music erg leuk en het zijn niet de minste namen, placebo heeft ze goed uitgezocht mij gedacht: timo maas zat er dik in na het album pictures waarop brian meezingt, ook een frans gezelschap zat erin om protege moi aan te pakken.
hier de tracklist:

"Special K (Timo Maas remix)"
"Without you I'm Nothing (Unkle remix)"
"Every You Every Me (Infected by the Sourge of the Earth mix)"
"Protège-Moi (M83 remix)"
"Slave to the Wage (I can't believe it's a remix)"
"Pure Morning (Les Rythmes Digitales remix)"
"Taste in Men (Alpinestars Kamikaze skimix)"
"Black-Eyed (Placebo vs. Le Vibrator mix)"
"English Summer Rain (Freelance Hellraiser remix)"
"This Picture (Junior Sanchez remix)"

Die Les Rythmes Digitales remix was volgens mij mijn eerste kennismaking met Stuart Price (later begenadigd remixer - dit was nog niet zo heel bijzonder - en producer van o.a. The Killers, Madonna, Juliet, etc.) in 1998.

protege moi vind ik mooier in het frans want in een andere taal is weer eens wat orgineler

aERodynamIC schreef:

De juiste hoes is inmiddels doorgegeven .
En die is dus wel weer erg mooi (vind ik althans).

Wel weer erg 'Brian Molko', maarja, dat weet je.
Bij de achterkant moet ik altijd aan een koe denken...

Ruby1966 schreef:
Ik heb hem met de bonus cd met remixes, erg gaaf !
En eindelijk Without You I'm Nothing met David Bowie in mijn bezit...prachtig

Die rythmes digitales mix van Pure Morning is vooral om te smullen!

De cd zelf is trouwens helemaal top, maar soms lijken nummertjes te zijn geremixed.

4,5.

Joy4ever schreef:
Echte geldklopperij is deze verzamelaar niet. Neem het duet van Brian Molko en David Bowie. Ze hadden net zo makkelijk het origineel kunnen nemen. Daarnaast betreft Nancy Boy een andere versie, wat rustiger gezongen. Erg mooi. Volgens mij zijn meerdere nummers opnieuw ingezongen. Op Slave to the Wage is het niet langer "she's a bitch with broken arms" maar "she's a witch with broken arms". Een detail, maar toch. En je krijgt ook nog eens twee nummers erbij die niet op de eerste vier albums staan, ofwel de laatste twee tracks. Toch heb ik een halfje eraf gedaan. Vier sterren vind ik voldoende voor deze prima verzamelaar.

Nee, dit is een verzamelaar zoals verzamelaars horen te zijn: Nuttig en volledig.

Kevin-Raphaëll
inderdaad. de gewone albums van placebo zijnredelijk goed te noemen maar deze krijgt terecht de volle 5 van me

avatar van Carolaah
Kijk, dit was voor mij nou echt een uitkomst.
Nooit z'on groot Placebo-fan geweest, zodat ik de albums liet staan omdat het geheel me niet boeide,
maar een collectie van hun beste nummers,
dat vind ik dan wel weer mooi. Deze cd is nagenoeg perfect.

Moet zeggen dat ik overdonderd was door het nummer 'Twenty years' nog nooit eerder gehoord, maar wat een schitterend nummer.

avatar van ariedirk
Ik hoop dat je misschien nog eens overweegt om toch eens een album te kopen. Zeker de moeite waard en zo duur zijn ze niet meer

avatar van sdr
sdr
Mee eens, het mooiste staat hier niet op, en dat zeg ik niet alleen omdat ik Placebo fan ben .

EVANSHEWSON
Ik kende de band enkel van "naam" maar ik ken hun muziek niet; Ik heb de gok gewaagd en hem in een pakketje meegenomen, bij Free Record Shop (2 voor 15 €), het proberen waard, lijkt me... Hij staat nu op, het begin is in elk geval erg energiek!

Arrie
Ik ben benieuwd watt je ervan vindt, Evans.

Placebo is een van m'n favoriete bands! En deze verzamelaar is gewoon een goede verzamelaar van de singles, ik mis alleen Burger Queen eigenlijk, die is ook als single uitgebracht, maar dan een Franse versie, en die vond ik erg mooi.

Zo plaatje helemaal gehoord;

Ik vreesde al dat ik een echt ouwe zak aan het worden was, omdat ik weinig jonge bandjes kon smaken (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs vallen me allen ONTZETTEND tegen, vandaar...) maar kijk, dit bandje klinkt energiek, fris, er zit spirit in, dit smaakt echt naar meer;
Ik kan nog moeilijk favorieten aanduiden, maar de lijn van heel deze verzamelaar staat me echt aan, misschien ben ik toch nog geen stokoude zak!

****

Arrie
Je bent zo jong als je je voelt.

Hmm, je hebt The Ideal Crash ook in je top 10, en Crowded House in je rotatielijst, misschien moet ik de rest van je top 10 ook eens proberen.

EVANSHEWSON
@ Arrie; je hebt ook een leuke toptien, Gorillaz moet ik toch eens ontdekken, denk ik.
Ja, deze best of bevalt me best, kijk, zo leert een mens toch nog nieuwe muziek kennen!

Lost Highway
Ik vind Placebo toch stilaan een oud gediende onder de Britse bands, en zeker niet in het rijtje passend van Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs of Franz Ferdinand. Als je voor reguliere albums opteert zou ik gaan voor Without You I'm nothing en Meds, dat zijn hun twee beste denk ik. Van Meds staat ook nog geen enkel nummer op deze verzamelaar, dus dat is zowiezo een interessante toevoeging.

EVANSHEWSON
Bedankt voor de info, Lost Highway, ik zal eraan denken!

avatar van ariedirk
ik heb gisteren de dvd met de clips van dit verzamelaartje eens zitten kijken, maar de clips stellen niet veel voor, 't is wel erg leuk om de band te zien veranderen, zowel in muziek als brian molko's - sexsymbool - gedaanteverwisselingen.
Wat me vooral opviel bij het bekijken van deze dvd (dus ook cd) is dat placebo een heel commercieel bandje lijkt en veelal 'pop'-muziek maakt. Dat gevoel heb ik bij het beluisteren van de albums nooit zo gehad.
Daarom nogmaals: Koop de albums!!! (iets wat je volgens mij bij elke artiest moet doen)
Al met al een leuk verzamelaartje, zowel voor beginners als de fans, voor de fans raad ik wel de dubbelaar of dvd/dubbelcd aan

@ Lost Highway : Ach, zo heeft ieder z'n favorieten. Bij mij gaan Black Market Music en Sleeping With Ghosts er het beste in, en de laatste tijd dient het debuut zich ook wat meer aan.

Dit vind ik een hele toffe verzamelaar. Placebo maakt prachtige albums maar beluisterd zich ook erg goed als singles-band, vind ik, en dat geeft deze collectie meerwaarde, samen met een paar geslaagde nieuwe nummers (Twenty Years is een geweldig nummer!)

De bonus-cd is toch heel aardig. Deze band leent zich wel voor wat remixen, vind ik.

avatar van vin13
Joy4ever schreef:

Als je nog niks hebt van deze band is dit de ideale plaat met eigenlijk allemaal goede nrs. en geen opvullers. Bowie sluit echt goed aan bij Placebo zelfs de androgyne look van beiden. Het hoesje vind ik niet zo, erg homo-erotisch maar wel passend.
Het hoesje van Gentlemen is 1 van de mooiste van allen, Afghan Whigs misschien ook wel een aanrader voor Placeboliefhebbers.

avatar van Carolaah
ariedirk schreef:

Denk niet dat het daar van komt, zoals ik zei, ik vind de albums in het geheel niet boeiend genoeg. Heb ze wel eens beluisterd, maar Placebo is gewoon niet mijn band. Alleen deze cd treft me.

avatar van LucM
Placebo onder leiding van de androgyne Brian Molko vind ik een prima Britse band vanwege hun sterke en pakkende songs, David Bowie zag dadelijk het talent van deze band in en terecht. Sterke verzamelaar met alleen goede tot uitstekende songs die niet allemaal op hun reguliere albums staan (die zijn beslist ook de moeite waard).

avatar van Guinness1980
kaztor schreef:

Als single verzamelaar inderdaad volledig. Als het een best of zou zijn geweest hadden er wel een paar andere nummers bij gemogen.

4,5 *

Ik zag Placebo op Pinkpop een geweldig live optreden doen. Wat een superstrak geluid zeg! Vervolgens deze cd weer 'ns opgezet. 16 vd 19 songs zijn zo goed: daarom verhoog ik 'm naar 5,0*.

avatar van barrett
Mooie verzameling hits jammer alleen dat ze sommige andere versies van songs hebben gebruikt. Geef mij maar de originele songs.

Arrie
Ikzelf vind Protege-Moi wel mooier dan Protect Me From What I Want.

avatar van barrett
Dat is voor mij dan msh ook de enige die als verbetering geldt. Maar als je dan Without You I'm Nothing en English Summerrain hoort dat is voor mij helemaal naast de kwestie en heel wat minder dan het origineel.

Vooral de versie met David Bowie kan ik mij over ergeren. Het is enkel 2 stemmig voor mijn part deden ze het helemaal in een nieuw jasje als je iemand als Bowie strikt om een duet te doen dan doe je toch heel wat meer dan deze povere poging.

PriestMaiden
Beste songs English Summer Rain, Special K, Special Needs en natuurlijk The Bitter End .

avatar van Johnny Marr
Dit is één van de leukste compilatie-albums in mijn collectie. Ik vind hem een heerlijke flow hebben, dit komt voornamelijk doordat de meeste nummers op dit album wel een gelijkaardige opbouw kennen, maar dit stoort me niet.

Favorieten zijn eigenlijk teveel om op te noemen maar ik ga toch voor:
- Nancy Boy
- Pure Morning
- You Don't Care About Us
- Without You I'm Nothing
- Black-Eyed
- The Bitter End
- Twenty Years

avatar van Johnny Marr
Tjongejonge, en hun absolute meesterwerk (voor mij dan) "Meds" was hier nog niet eens uit. Wat een verzamelaar blijft dit toch, wat een band.