Graham Nash - Reflections (2009)

Folk / Rock
Label: Rhino

1. The Hollies - On a Carousel (3:10)
  2. The Hollies - Carrie Anne (2:56)
  3. The Hollies - King Midas in Reverse (3:07)
  4. Crosby, Stills & Nash - Marrakesh Express (2:34)
  5. Crosby, Stills & Nash - Pre-Road Downs (2:57)
  6. Crosby, Stills & Nash - Lady of the Island (2:37)
  7. Crosby, Stills, Nash & Young - Our Hourse (3:00)
  8. Crosby, Stills, Nash & Young - Teach Your Children [Alternate Mix] (2:53)
  9. Right Between the Eyes [Demo Version] (2:06)
  10. I Used to Be a King (4:39)
  11. Simple Man (2:17)
  12. Man in the Mirror [Alternate Stereo Mix] (2:36)
  13. Better Days (3:49)
  14. Military Madness (3:30)
  15. Sleep Song [Alternate Mix] (2:58)
  16. Chicago / We Can Change the World [Alternate Mix] (4:01)
  17. David Crosby & Graham Nash - Southbound Train (3:55)
  18. David Crosby & Graham Nash - Immigration Man (2:59)
  19. Wild Tales (2:13)
  20. Prison Song (3:14)
  21. Oh! Camil (The Winter Soldier) (2:55)
  22. On the Line (2:35)
  23. You'll Never Be the Same (2:52)
  24. Another Sleep Song (4:46)
  25. David Crosby & Graham Nash - To the Last Whale: Critical Mass / Wind on the Water (5:30)
  26. David Crosby & Graham Nash - Fieldworker (2:45)
  27. David Crosby & Graham Nash - Cowboy of Dreams (3:28)
  28. David Crosby & Graham Nash - Love Work Out (4:48)
  29. David Crosby & Graham Nash - Marguerita (4:11)
  30. Crosby, Stills & Nash - Taken at All [Alternate Mix] (2:53)
  31. David Crosby & Graham Nash - Mutiny (4:37)
  32. Crosby, Stills & Nash - Just a Song Before I Go (2:12)
  33. Cold Rain (2:34)
  34. Crosby, Stills & Nash - Cathedral (5:24)
  35. Barrel of Pain (Half-Life) (4:16)
  36. Magical Child (3:41)
  37. Crosby, Stills & Nash - Song for Susan (3:04)
  38. Crosby, Stills & Nash - Wasted on the Way (2:50)
  39. Love Is the Reason (3:32)
  40. Crosby, Stills & Nash - Raise a Voice [Alternate Mix] (2:32)
  41. Crosby, Stills & Nash - Clear Blue Skies (3:00)
  42. Crosby, Stills & Nash - Lonely Man (3:17)
  43. Sad Eyes (3:17)
  44. Water from the Moon (2:52)
  45. Crosby, Stills, Nash & Young - Soldiers of Peace (3:45)
  46. Crosby, Stills & Nash - If Anybody Had a Heart (4:23)
  47. Chippin' Away (4:02)
  48. Crosby, Stills & Nash - After the Dolphin (4:35)
  49. Crosby, Stills & Nash - House of Broken Dreams (3:18)
  50. Unequal Love [Live at Berkshire Performing Arts Center, August 1993] (4:50)
  51. Liar's Nightmaree [Live at Tampa Bay Performing Arts Center, Sept. 1993] (8:14)
  52. Crosby, Stills, Nash & Young - Heartland (4:27)
  53. Crosby, Stills & Nash - These Empty Days (2:26)
  54. Try to Find Me (4:08)
  55. Two Hearts (4:24)

met Carole King

56. Behind the Shades (4:02)
  57. Michael (Hedges Here) (2:34)
  58. David Crosby & Graham Nash - I Surrender (4:13)
  59. David Crosby & Graham Nash - Live On (The Wall) (3:20)
  60. Dirty Little Secret (4:20)
  61. We Breathe the Same Air (2:45)
  62. David Crosby & Graham Nash - Grace (0:45)
  63. David Crosby & Graham Nash - Jesus of Rio (4:11)
  64. In Your Name (3:50)
Doordat ik (tijdelijk) door ziekte een tijd thuis zit, heb de tijd om weer eens wat muziek "uit eigen keuken" te beluisteren. Na de box van Graham weer eens in zijn geheel beluisterd hebbend, kan ik concluderen dat dit een héél echt mooi "monument" is van één van de beste zanger/componisten is uit de pophistorie.
Eigenlijk is het wel aan te raden om weer eens muziek lekker rustig te beluisteren i.p.v. je constant op nieuwe muzieke te storten en al je oude "aanschaf" in de kast of rek stof te laten happen.

avatar van musician
Het wordt wel eens vergeten, maar albums (hoeveel er inmiddels ook al zijn uitgebracht) zijn kleine kunstwerkjes, schilderijtjes, waar wij allen reproducties van kopen. Moderne kunst.

En net als bij schilderijen in een museum dient er met enige regelmaat een blik op te worden geworpen, beluisterd, omdat het mooi is en de oude meesters op zijn minst enige eerbied kan worden bewezen, respect kan worden getoond.

Je hebt dus helemaal gelijk inzake het regelmatig afluisteren van 'oudere albums' en het aardige is, dat Graham Nash in feite hier aan het doen is wat jij zegt dat meer zou moeten gebeuren: hij toont z'n eigen Galerie van Moderne Kunst. Muzikaal uitgestreken over een zeer lange periode; vanaf het prille begin met de Hollies tot z'n laatste werkjes aan toe.

We bevinden ons in de gelukzalige omstandigheid dat wij de meester levend aan het werk hebben gehoord en gezien. Er komt een tijd dat het driehonderd jaar geleden was dat Graham Nash de snaren beroerde en dat zijn werk 'hangt', en te beluisteren valt, in het Crosby, Stills, Nash & Young museum in LA.

Het feit dat hij zich zelf gebogen heeft over de samenstelling van Reflections is daarom interessant omdat Nash daarmee volledig inzage geeft in wat hij zelf tot zijn belangrijkste werk vind horen. Dat maakt Reflections tot een zo boeiend document.

En het aardige is, ik kan mij er grotendeels nog in vinden ook.
Daarom, en eveneens met alle respect, een nieuw album zou op zich weer eens niet gek zijn, de samenstelling van de band maakt mij daarbij niet uit. Zitten we nog steeds niet te wachten op een nieuwe CSN cd?

Rick Rubin is de laan uitgestuurd, dus dat coveralbum kan nog wel even gaan duren.

Crosby & Nash hebben ook een akoestisch album belooft met nieuwe nummers. Ze gaan ook weer samen touren, en daarbij ook nieuwe nummers brengen.

Voor de volledige lijst met aangekondigde/beloofde releases zie mijn recente berichten bij de artiestenpagina van Crosby, Stills & Nash.

avatar van musician
Ah, dank je! Ik had CSN nog niet aangekruist als te volgen band op mume. Nu even gedaan.

Ik wacht maar af. De heren gaan niet over één nacht ijs en brengen pas iets uit als het goed is. Dat die Rubin de laan is uitgestuurd: prima. Ik zie hem al de hele tijd discussiëren met David Crosby, die liggen elkaar natuurlijk niet, qua aanpak van zaken.

avatar van harm1985
Ad, goed voorbeeld doet volgen, vandaag ook weer eens in de CD speler gehad (al gaat hij in de auto ook soms op) was vooral leuk om weer eens The Hollies te horen. Enige minpunt aan deze set zijn de synths die het jaren 80 werk ontsieren, want verder zijn het prima songs. Na Liar's Nightmare heb ik em afgezet, ben toen Full Metal Jacket gaan kijken (zit ook goede muziek in trouwens).