Heart - Dreamboat Annie (1975)

Rock / Pop
Label: Mushroom

1. Magic Man (5:35)
  2. Dreamboat Annie (Fantasy Child) (1:55)
  3. Crazy on You (3:54)
  4. Soul of the Sea (6:35)
  5. Dreamboat Annie (2:02)
  6. White Lightning & Wine (3:53)
  7. (Love Me Like Music) I'll Be Your Song (3:20)
  8. Sing Child (4:55)
  9. How Deep It Goes (3:49)
  10. Dreamboat Annie [Reprise] (3:48)
avatar van EmDee
halve ster, hoezo?

avatar van blabla
0,5
Omdat ik 'm zo goed vind.

avatar van EmDee
Oke, het enige wat ik minder vind is de meerdere keren Dreamboat Annie.
Maar Crazy on you, How deep it goes en vooral Magic Man vind ik prachtige nummers.

Helemaal mee eens Emdee! Magic Man is hun beste!

Magic Man maar Crazy on you is voor mij de ultieme plaat!

avatar van Hans Brouwer
"Magic Man" werd in 1976 gepromoot door, ja wie anders, Alfred Lagarde bij de Vara tussen 16.00 en 18.00 uur op (toen nog) Hilversum 3. Naar aanleiding van deze promo destijds het album Dreamboat Annie aangeschaft. Heb 'm toen heel veel gedraaid, 'k zal eens zoeken of ik 'm nog ergens kan vinden!
Vorig jaar Heart nog live aan het werk gezien tijdens het Arrow Rock festival, wat een feest!

Prachtig album, jammer van het lage gemiddelde

avatar van lebowski
Tja, vele prachtige albums hebben als ze koud op de site staan al een 0,5* te pakken van een hooggewaardeerd crewlid, dat zijn nick helaas niet waarmaakt en ons zonder motivering achterlaat

avatar van the viking
Even omhoogstemmen dan !

Gewoon een goed album !
'Magic man' en 'Crazy on you " blijven gewoon Topnummers !

avatar van PUbu
Goede album, na al die jaren staat ie nog overeind met mooie ballads en rocknummers.
In 76 hoorde je Magic Man inderdaad veel op de radio, bij de vara uiteraard. Crazy On You kwam erna uit toen was ik verkocht.

Hans Brouwer schreef:
bij de Vara tussen 16.00 en 18.00 uur

Foutje, moet zijn tussen 17.00 en 18.00. Ik was vanaf 1975 tot het einde (1980 geloof ik) trouw luisteraar. Wegens succes werd het aanvangstijdstip een paar jaar later vervroegd naar 17.30. Voor Lagarde zat Frits Spits er, ook de moeite waard. In de vakanties luisterde ik op dinsdag Vara-radiodag vanaf 's ochtends vroeg.
Magic Man en Crazy on You zijn beide uitstekende nummers. De rustige nummers kunnen mij minder bekoren. Ik heb dan ook alleen een verzamelalbum.

M.Nieuweboer schreef:
Foutje, moet zijn tussen 17.00 en 18.00.

Ach....., het is ook al weer zo lang geleden dat "good old" Alfred Lagarde (hij rust in vrede) met zo'n goed programma iedere dinsdagmiddag op de radio kwam. Naast "Magic Man" van Heart werd ook een nummer als "Unbeschreiblich ♀" van de Nina Hagen Band door Alfred in het zonlicht gezet. Zulke programma's mogen van mij 24 uur per dag op de radio worden uitgezonden .

EVANSHEWSON
Dit is de enige Heart plaat die ik heb. En er zal er geen meer bijkomen.
Deze vind ik top. Wat ze op de uitstekende nummers Magic Man en Crazy on You doen, is van een haast bovenaardse schoonheid. Een rijk instrumentarium, machtige songs, prima composities. Trouwens ook de titelsong is hemels mooi.
Maar het is voor mij hun enige echt goede plaat.

Nà deze plaat werd hun sound zo ontzettend Amerikaans-FM-AOR-achtig... bweurk, zo gladjes en zo smaakloos en verzuipend in overproductie...

Mààr deze plaat is nog niet door die ziekte aangetast en zal ik altijd blijven koesteren.

Ik vind Magic Man nog steeds een dijk van een wereldnummer dat nooit in top 100's allertijden staat, men is dat blijkbaar altijd vergeten, zeer onterecht.

Dit is een héérlijke plaat!

4 sterren
****

avatar van Flipper
EVANSHEWSON schreef:

Ben ik niet met je eens. Opvolgers 'Little Queen' en 'Dog & Butterfly' kunnen het heel goed meten met dit debuut. Ze hebben net zoals dit album een mengeling van van rock en folk.

Daarna ging het met de zusjes minder, op alle fronten.

EVANSHEWSON
Dog & Butterfly heb ik wel eens gehoord en dat album ligt inderdaad wel in het verlengde van Dreamboat Annie. Had ik even over het hoofd gezien. Dàt andere album ken ik niet.

avatar van Flipper
Zeker eens het beluisteren waard !! Vind hem eigenlijk nog beter dan dit debuut.

EVANSHEWSON schreef:
Dit is een héérlijke plaat!

Daar ben ik het mee eens, daarom heb ik een verzamelaar aangeschaft, waarop staan:
Barracuda
Crazy on You
Magic Man
Mistral Wind (live)
Die eerste en de laatste zou ik niet meer willen missen.

Ik had die verzamelaar aan de collectie van deze site willen toevoegen, maar ik heb geen idee hoe ik een hoesicoontje moet maken. Dus heb ik het maar opgegeven.

Hans Brouwer schreef:

En Rainbow, Man on the Silver Mountain en Rush, de single van Cygnus en Ram Jam, Black Betty. Als je zo'n trouw luisteraar was: in de aller-allerlaatste uitzending van Betonuur verzorgde ik de top-3.
Lagarde was ook gek van Ted Nugent, maar daar vond en vind ik geen barst aan.
Nadat Lagarde er bij de VARA uitgeknikkerd was, had dat twee gevolgen: geen hardrock meer op Hilversum 3 en Lagarde ging stompzinnige dingen doen (bij de TROS geloof ik).
Nou ja, met Heart heeft dit allemaal weinig meer te maken.

Empyrium
Alfred Lagarde deed vanaf 1984 t/m 1997 Countdown Café samen met Kees Baars bij Veronica. Hier kwam ook heeeeeeeeeeeel veel hardrock en Heavy Metal langs.

Hilversum zelf had nog een jaar of 6 Vara's Vuurwerk met Henk Westbroek. Nauwelijks meer voor te stellen dat Carcass, Wehrmacht, etc... op Radio 3 te horen was en ook nog eens rond een uur of 20.00.

De laatste keer dat er nog wat hardrock te bespeuren was op Radio 3 was met Ummagumma, maar ja, das ook al weer 10 jaar geleden.

knight3
Eind 2006 is er een integrale liveversie verschenen, aangevuld met 2 covers van Led Zep, 1 van de Who en 1 van Pink Floyd en Mistral Wind! Prachtige cd!

avatar van Snakeskin
vele droegen deze debuutplaat een warm hart toe, niet onterecht overigens. Naast het overwegend sterke materiaal was ook het naar voren schuiven van de dames een punt dat het succes van de band naar een hoger plan getild heeft vanwege de ondeugende, hier en daar, wat krolse opstelling van hen. Lekkere plaat.

Misterfool
lekker rock met erg goede gitaarsolo's. een erg goede vrouwelijke zanger met een lekker rockstem. 4 sterren lijkt me een prima beoordeling

avatar van Madjack71
Ik leerde Heart kennen tijdens Alone en het typische jaren tachtig rocknummer; All i wanna do.. Een draak van een nummer, waarvan de dames dit achteraf ook grif toegaven en op hun akoestisch album dit even recht hebben gebreid, met een hele mooie uitvoering daarvan.

Maar Heart heeft mooiere nummers gemaakt en draaiden dus blijkbaar al een tijdje mee. Bij mijn maat dit album op Lp geluisterd en was er wel weg van. Het heeft een warme klank, doch stevig, degelijke zang en prima composities.
Magic man is een mooi episch nummer en een klassieker waardig. Dreamboat Annie vind ik zelf ook heel genietbaar en kan er graag naar luisteren. Met Crazy on you, heeft het weer een dijk van een nummer, met een prima gitaar en wederom die stem heh.

Verder heeft dit album een heel lekkere jaren zeventig sfeer, dromerige rock. Transparant en met prima nummers.
Dreamboat Annie heeft voor mij een zo'n zelfde uitstraling als Everybody's talking van Nilsson.
Tja ik houd er wel van, die jaren zeventig sfeer. Dus dit album heeft bij mij wel een streepje voor.
4* is idd. een prima beoordeling, maar ik doe er toch een halfje bij.

Kingsnake
Heerlijke fijne plaat met wat proginvloeden.
De meiden zingen fijn en zijn nog niet moddervet en oud.

Dit lijkt in verre niet op wat ze eind jaren tachtig maken.
Ook de follow-up is een klasse plaat.

avatar van musician
Inderdaad prima cd van de zusjes Wilson.

Stevige rock maar ook hier eindelijk eens ballad-achtige nummers die dan niet misstaan en zelfs kwalitatief niet onder doen voor de meer luidruchtige broertjes en zusjes.

Heb in dat kader altijd een zwak gehad voor Soul of the sea en How deep it goes. Maar de cd is compleet en af, smaakvol gedaan, sterke composities en de dames zijn prima bij stem.

De groep viel na opvolger Little queen ver weg, om eind jaren '80, begin jaren '90 met een aantal interessante singles (en cd's) een tijdelijke comeback te maken.

Heb alleen de verzamelaar die hoort bij die tijd maar het haalt het allemaal toch niet bij dit knusse Dreamboat Annie.

beaster1256
fantastisch debuut van de zusjes wilson met magic man als schitterende hit , maar de rest van deze cd mocht er zeker ook zijn !!!

rock, ballads , wat prog , en prachtige zang , wat moet een mens nog meer ?

beaster1256 schreef:
rock, ballads, wat prog en prachtige zang, wat moet een mens nog meer ?
De cd/dvd "Dreamboat Annie live" kopen!!

avatar van vielip
Ik heb de oude Heart pas later leren kennen. Ik heb dus qua gevoel meer met de Heart uit de jaren 80. Dit album (maar ook de twee opvolgers!) kunnen mij echter zéér bekoren!! Een heel andere band natuurlijk. Vooral qua muziek dan. Krachtige rockers worden afgewisseld met folk-achtige ballads waarbij je heerlijk kan wegdromen
Crazy on you en Magic man zijn inmiddels echte klassiekers natuurlijk!!

avatar van novalepidoptera
Sfeervolle album zonder irritante nummers. Crazy on you is een lekkere rockplaat,
maar magic man is mijn favoriete nummer. Dit album is een klassieker dus geef ik 5 sterren