Kelly Clarkson - All I Ever Wanted (2009)

Label: RCA

1. My Life Would Suck Without You (3:33)
  2. I Do Not Hook Up (3:22)
  3. Cry (3:36)
  4. Don't Let Me Stop You (3:22)
  5. All I Ever Wanted (4:01)
  6. Already Gone (4:43)
  7. If I Can't Have You (3:41)
  8. Save You (4:04)
  9. Whyyawannabringmedown (2:44)
  10. Long Shot (3:39)
  11. Impossible (3:25)
  12. Ready (3:06)
  13. I Want You (3:32)
  14. If No One Will Listen (4:05)
  15. Tip of My Tongue * (4:18)
  16. The Day We Fell Apart * (4:03)
  17. Can We Go Back * (2:53)
Nja, ik word liever met het juiste geslacht aangesproken, weet niet hoe dat bij jou zit, maar soit.

Maar je kan wel gelijk hebben over dat gedoe met 'ieder album is anders', ik wil maar gewoon zeggen dat door het gedoe rond de verkoopcijfers van My December, dat veel mensen een tweede Breakaway gaan verwachten omdat toen met groot lawaai werd aangekondigd dat Kelly terug de pop-tour op zou gaan. Mij maakt het op zich niet uit welke kant ze op gaat, er zijn genoeg artiesten op deze planeet om naar te luisteren, maar ik zou het gewoon jammer vinden als een zanger(es) een andere genre zou gaan zingen omdat haar management etc. het niet genoeg vinden opbrengen.

Maar straks ofzo zet ik m'n def. mening online en die zal wel wat positiever zijn.

Oké dan, definitieve bespreking.

1) 'My Life Would Suck Without You' is een degelijke popplaat met alle ingrediënten om een superhit te worden, iets waar hij in verschillende landen op weg naar lijkt te zijn. 4*

2) 'I Do Not Hook Up' is een beetje te eentonig naar mijn mening en zal daardoor ook niet lang meegaan in m'n iTunes lijst. 2,5*

3) 'Cry' is de eerste ballad van het album en kan gezien worden als de 'Because of You' van dit plaatje. Alleen een tikkeltje minder goed. 4*

4) 'Don't Let Me Stop You' is net zoals nummer 1 een goed nummertje, alleen zie ik het geen potten breken. 3*

5) 'All I Ever Wanted' heeft een geweldige beat en is op één na het beste nummer van het album. Sterk refrein. 4,5*

6) 'Already Gone' heeft duidelijk die OneRepublic sfeer en de songs van die groep hielden het voor mij niet lang uit, waarschijnlijk idem voor dit nummer. Te zweverige zang en melodietje is één in een dozijn. 2,5*

7) 'If I Can't Have You' heeft wat dance-invloeden en is een geslaagd experiment met het genre. 3,5*

8 ) Dankzij de geweldige vocals ben ik erin geslagen om die drums over het hoofd te zien en toe te geven dat dit nummer toch wel een pareltje is. 4*

9) 'Whyyawannabringmedown' is hét rocknummer van het album en alhoewel er al interessantere de revûe hebben gepasseerd bij Kelly, toch degelijk. 3,5*

10) 'Long Shot' heeft bij nader inzien toch een refrein dat je na een aantal keer de keel gaat uithangen en voor de rest is er ook niet zoveel aan. 2,5*

11) 'Impossible': ook weer een nummer dat voortkabbelt, maar nergens naartoe lijkt te gaan. Dieptepunt van het album. 2*

12) 'Ready': luchtig nummertje, maar duurt te lang om interessant te blijven. Demo was beter. 3*

13) 'I Want You' is een onnozel, licht nummertje dat goed ingeleid werd door 'Ready'. Kan het wel appreciëren. 3*

14) 'If No One Will Listen' is het beste nummer van het album en een mooie afsluiter. Kelly blijft het beste bij ballads en daar hadden van mij best een paar meer van op dit album mogen gestaan hebben. 5*

Totaal: +/- 3,5* (3,35*)

Een album dat verschillende leuke nummers heeft, maar met een helaas maar korte houdbaarheid. Buiten 'If No One Will Listen', 'My Life Would Suck Without You' en misschien 'All I Ever Wanted' zie ik geen nummer dat ik mij binnen een jaartje nog zal kunnen herinneren, in tegenstelling tot verschillende nummers uit haar vorige albums.

Jammer, maar helaas.

Top 3:
1) If No One Will Listen
2) All I Ever Wanted
3) My Life Would Suck Without You

avatar van Tha)Sven
Ongelofelijk dat Kelly hier zo goed beoordeeld wordt.

Nou.. Kelly...
ik vind het wel jammer dat album nu weer een hele ander album heeft gemaakt.. ik vind Breakaway echt mooi, en my december vonk gaaf omdat ik dacht dat dat haar style was.. maar nu gooit ze alles door elkaar! Ik vind rock en Ballad het beste bij Kelly Passen, daar moet ze in verder gaan!! wel duidelijk het mindere album.. er staan gelukkig wel sterke nummers op.

"Cry" "If No one will listen" "Don't let me stop" zijn voor mij de uitschieters.. prachtige ballads + een rock nummer die ik Kelly Clarkson vind..

"I Want you" "Ready" vind ik dus helemaal niks.. lijkt zo slecht in elkaar gezet en doet Kelly echt geen goed!

"Already Gone" vind ik nog wel okay, alleen lijkt het heel veel op one republic style en dat vind ik niet Kelly haar style.

"Save you" vind ik juist wel wat hebben... mooi piano spel, lekker mysterieus alleen het save you kan wel wat minder!
cry en if no one will listen is beter

"I do not hook up" en Long Shot (katy perry) vind ik helemaal nog zo slecht niet, de nummers zijn best leuk.. leuke beat en kun je lekker op dansen.. alleen vind ik het niet bij Kelly Passen helaas.

"My live would suck without you" vind ik een goede eerste single en zeker geen slecht nummer... heerlijke beat en vind ik toch beter bij kelly passen dan de Katy Perry nummers.

"All i ever wanted" vind ik weer te poppy.. all i ever wanted word te veel gezongen en vink niet zo sterk in elkaar gezet.. al kan ik wel begrijpen dat mensen hem leuk vinden

"if i can't have you" "Impossible" zijn niet slecht maar ook niet echt goed.. de middenmood dan maar! de beats doen me denken aan andere bekende nummers en erg simpel

*`whyyawannabrimgmedown is een beetje my december style.. al vind ik er betere nummers rock nummers op die cd staan! maar wel kelly style en dat maakt hem worthwhile

Ik hoop dat Kelly's volgende album weer rock en ballad word, want zo'n mix vink niet zo geweldig!

avatar van blueritmo
Marnix schreef:
Sorry hoor maar (....) dit gaat over alles behalve de nieuwe nummers!

Oke. Eerst wil ik even zeggen dat ik niet concentratieloos ben, ik ben aan elk nummer met volle aandacht begonnen maar ben daarna mijn aandacht voor het nummer verloren omdat ik het nogal saai is. Iets wat bij de overgrote meerderheid van de mensen gebeurt, dus een erg kinderachtige opmerking van je.
En ik luister veel muziek, alleen muziek die mij niet boeit luister ik niet veel, lijkt mij erg logisch.
Trouwens, onderbouw jij even waarom jij die vijf hebt gegeven? Ik heb in iedergeval al meer gedaan dan jij. Het enige wat ik hier uit kan halen is dat je nogal infantiel bent, vooral omdat je de waarde van een cijfer geven niet snapt, maar dit zeg ik toch ook niet :S
enne... Hoe meer ik jou tijd verpest heb, hoe meer vreugde dat bij mij bezorgt.
Kunnen we dan nu weer ontopic blijven?

Over het album: Bij alle nummers van dit album hoor ik teveel producer/songwriter, ik vind het inspiratieloos, Ik mis het "unieke". ik hoor een standaard riedeltje, en de melodie van elk refrein lijkt teveel opelkaar, dit kun je er bij elk nummer bij zetten. Dit is vooral een -naar mij mening- een slappe 13-in-een-dozijn cd, en ik weet zeker dat meer mensen het met mij eens zullen zijn.

Nog maals, dit is mijn mening en ik hoop dat jullie die kunnen respecteren. Ik respecteer ook die van jullie

avatar van Lovekellycl
Een van mijn favoriete nummers op het album is toch wel Impossible, ik vind het raar dat de meeste hem zien als een van de mindere liedjes! Dat toont dan ook dat het met smaak te maken heeft, aangezien al de liedjes heel anders zijn tov mekaar.
Liedjes die het bij mij niet doen zijn: I want you, If I can't have you en Whyyawannabringmedown, al de rest vind ik pareltjes.

avatar van Fieke_28
Drie zwakke nummers en dan toch vijf sterren?

Die username geeft al aan dat de komende 5 Kelly Clarkson albums ook 5* krijgen. Doe je niks aan.

avatar van Lovekellycl
Nou Patro88, nummers van Clarkson zijn nooit "zwak" het zijn de mindere van dit een album naar mijn smaak. Ik denk dat fan of geen fan elk album van welke artiest dan ook wel een paar mindere nummers heeft, het album op zijn geheel krijgt van mij 5sterren.

avatar van Lovekellycl
Bovendien heeft Clarkson met dit album gevarieerd gewerkt en met verschillende genres en ik denk niet dat er veel mensen alle genres even goed vinden wel dan? Kelly heeft het toch maar gedaan en in zijn geheel is het album zeker geslaagd. Wat voor een album jij patro88 5 sterren geeft zal ik maar niet vragen

avatar van Lovekellycl
Op youtube krijgt het album erg goede commentaar, heel veel mensen vinden het hele album geweldig.

avatar van Lovekellycl
Correctie: I want you vind ik na paar keer luisteren al veel beter, er zijn dus in totaal 2 nummers die ik minder zal luisteren van de 15.

Aan patro's top 10 te zien is zijn die 5sterren albums van hem ook weer niet zo slecht.

En op Youtube komen de mensen die de video's opzoeken. Eens de echte critici zich ermee gaan bemoeien, zal het wel minder positief zijn. Al is het natuurlijk geen slecht album.

Ondertussen vind ik dat 'Cry' en 'If No One Will Listen' twee van de beste nummers zijn die Kelly ooit voorgeschoteld heeft. Dus vooral een pluim voor 'Cry', dat ze zelf geschreven heeft. Iets wat niet alle artiesten kunnen zeggen van hun beste nummers.

Voor de duidelijkheid: ik heb maar 1 album de volle mep gegeven, en dat is waarschijnlijk mijn persoonlijke favoriet tot mijn dood.

Het probleem vind ik is dat je te bevooroordeeld bent omdat het Kelly Clarkson is. Vijf sterren zou dus betekenen dat het album perfect is. Elk nummer moet muzikaal gezien geniaal zijn, de songtekst van elk nummer moet een geweldig staaltje schrijftechniek zijn, elke keer als je het album opzet, moet je het gevoel hebben dat je naar iets magisch zit te luisteren, en...het belangrijkste, je luistert elke keer het album met volle genot.

Deze criteria hanteer ik als het gaat om het uitbrengen van stemmen. Maargoed, als jij 5 stemmen wilt geven, ga gerust je gang, ik gaf alleen een reactie op de post van Fieke.

Over het album zelf:

Redelijke plaat, maar waarom zo divers? Wat is er mis met het aanhouden van één lijn, zoals bij het vorige album? Onzekerheid?
Of weer een slechte platenmaatschappij?

Ik hoor nummers waarvan ik denk van, die past beter bij Rihanna of bij Paramore. En dacht ik dat ze serieus is geworden met het vorige album, komt ze met het nummer 'I Want You'.
Ik kraak het album niet af, integendeel. Maar vergeleken met het vorige album vind ik dit album minder volwassen, getuige de songteksten en de melodiëen. Mijn mening, en ik heb nog netjes een 3,5* gegeven.

Op YouTube krijgt dit album inderdaad goed commentaar, maar dat zijn van de fans, die weten dat het album gelekt is. Na 20 maart zal je het gemiddelde snel zien dalen.

avatar van Lovekellycl
Eigenlijk zijn de goede commentaren op youtube niet alleen de fans maar soit.
Wat je zegt van het album waarom niet aanhouden van één lijn zoals bij het vorige album, wel ik heb het al een paar keer gezegd maar al Kelly haar albums zijn verschillend. Ik vind al haar albums wel fantastisch en dat is waarom ik haar ook liever hoor dan wie dan ook. Dat is niet bevooroordeeld zijn omdat het "Kelly" is, dat is gewoon 95% van wat ze uitbrengt super vinden. Ik vind dat haar stem prachtig uitkomt op deze cd en als Kelly haar volgende cd uit 1 genre bestaat (Waar veel mensen hier blijkbaar toch wel wat naar verlangen) en de liedjes klinken allemaal zoals If I can't have you of Whyyawannabringmedown, geloof me dan maar dat ik het album niet koop en wel degelijk teleurgesteld zou zijn.
Dus bevooroordeeld ben ik allesbehalve. Ik vind dat Kelly erin geslaagd is om variatie in het album te brengen, en daarom geef ik het album 5sterren. Ik vind niet zoals sommigen dat het album uit hetzelfde genre moet bestaan.. Dit is mijn mening, maar ik heb het album zeker geen 5sterren gegeven omdat het "Kelly Clarkson" is voor alle duidelijkheid.

avatar van Lovekellycl
Je zegt trouwens dat het album slechte commentaar gaat krijgen Musicer, maar dat kreeg My December ook..
Wees er trouwens maar zeker van dat Kelly haar 5de album weer iets totaal anders zal zijn dan haar 4vorige.

avatar van Lovekellycl
Mag ik er trouwens aan toevoegen dat of het album al dan wel of niet populair zal zijn, de verkoopcijfers al dan niet goed zijn, ik het album zeker niet minder zal luisteren.
Jij spreekt over My december dat het een volwassen album is, maar ik vind dat album niet volwassener dan Breakaway hoor.. Ik vind het een donker, gevoelig album dat niet commercieel was en dus niet de aandacht kreeg dat het verdiende. Maar ik ben wel blij dat ze geen 2de My December uitgebracht heeft, niet omdat ik de plaat niet goed vind (Integendeel!) wel omdat ik ervan hou dat ze iets totaal nieuws uitbrengt.

blueritmo schreef:

enne... Hoe meer ik jou tijd verpest heb, hoe meer vreugde dat bij mij bezorgt.
Kunnen we dan nu weer ontopic blijven?

Ten eerste maak ik pas een review van een album als ik alle nummers goed en meerdere keren heb gehoord, je kunt niet na 1 keer al een volledige mening over het hele album hebben...
(ik heb 5 sterren gegeven omdat ik zeker weet dat ik dit album te gek vind, ik vond haar vorige 3 albums ook geweldig en het werd alleen maar beter, vandaar alvast die 5 sterren, stel dat ik van gedachte verander dan verander ik het cijfer maar dat zal niet gebeuren)

Over wat je zegt dat de ''meerderheid'' jou mening zal delen en het niet leuk zal vinden slaat (alweer) nergens op, jij kunt zeker in de toekomst kijken aangezien je er kennelijk nog al overtuigt van bent, terwijl het grootste deel van de mensen het album nog niet gehoord heeft :S

De reden dat ik zei dat je nogal concentratieloos bent in die review is omdat je geen verdere uitleg geeft waarom je je concentratie verloor ofzo... en over infantiel gesproken, dingen roepen en vervolgens niet beargumenteren vind ik nogal zwak.

btw ga maar weer lachen aangezien ik weer tijd ben verloren aan mensen die het eigenlijk niet waard zijn. Trouwens hoe kun je zeggen dat de nummers veel op elkaar lijken terwijl ze totaal verschillend zijn? Dit album is één van de albums van Kelly Clarkson waar zoveel mogelijk verschillende nummers opstaan.. En heb je trouwens wel naar de teksten geluisterd van de nummers? Dan zul je namelijk zien dat ze een verhaal vertellen en totaal niet inspiratieloos zijn ...

Na de cd een aantal keren te hebben beluisterd ben ik tot de conclusie gekomen dat dit album zeer zwak is. net zoals blueritmo al had aangegeven hoor je teveel producer/songwriter .
Breakaway was opzich een mooi album en sowieso beter dan deze. My december viel me helaas meer tegen en deze heeft echt een dieptepunt bereikt. van een deprimerende kelly clarkson van my december na een poppy zwakke titel: my life would suck without you? met als een doel: hoog in de commerciele hitlijsten.. helaas heeft dat wel gevolgen voor de artistieke eigenschappen van dit album ( die er nauwelijks zijn).. Jammer, ondanks kelly clarkson een geweldige stem heeft. 1,5

avatar van Ni3lz
Heb net naar dit album geluisterd en twee nummers kwamen mij toen wel erg bekend voor. "All I Ever Wanted" en "Whyyawannabringmedown" had ik al eerder gehoord van de band Aranda. Op zich best goed gecovered maar de Aranda-versie klinkt toch wel net wat lekkerder.

avatar van ewoutje17
echt een prachtige cd, met veel variaties in
Impossible is zeker mijn favo track, dan Don't Let Me Stop You en als derde If I Can Have You
maar al de andere behalve Whyyouwannebringmedown en Ready zijn stuk voor stuk zeker de moeite waard om gehoord te worden.

als ik deze CD opzet tijdens werk gaan de uurtjes vlotter en vrolijke voorbij ^^

avatar van NewYorkCityLight
Met My Life Would Suck.. heb ik een soort haat/liefde verhouding. Het exploderende refrein is prachtig maar het is zo'n irritant nummer!

Lacrymosa
Sjonge, wat is "Tip of My Tongue" een lelijk nummer. Het is r&b, totaal niet mijn stijl van muziek.

avatar van Reint
blueritmo schreef:
Mijn eerste indruk:

My Life Would Suck Without You
Niet echt speciaal, vrij standaard. het deuntje van het refrein komt me ergens bekend voor, al kan ik niet opkomen waar op welk liedje het lijkt. 2*

Lily Allen - The Fear, daar doet het mij wel veel aan denken namelijk.

[Wat doe ik bij dit album?:p]

Volledig de grond ingeboord in de Vlaamse kranten. Enkel Whyyawannabringmedown en Long Shot zouden de moeite waard zijn.

Maar normaal gezien hebben deze recensies toch geen invloed op de verkoopcijfers, dus we zullen wel zien.

Blijft trouwens toch wel goed volhouden in m'n iTunes-lijst. Beter dan verwacht...

avatar van Lovekellycl
Tiens, ik heb nochtans enkel nog maar goede reacties gehoord en gelezen over het nieuwe album? Raar..

avatar van Mctijn
Lovekellycl schreef:

Dit is niet nieuw hoor, het is zelfs een algemeen fenomeen

Dit soort albums ('eenvoudig, uitermate catchy en commercieel' - met alle respect) zullen alleen mensen aanzetten tot luisteren die er al direct in geïnteresseerd zijn. Dit zijn meestal mensen (nogmaals met alle respect) die veelal enkel de muziek die ze wordt voorgeschoteld (tv,radio) luisteren en/of willen luisteren. Alleen deze mensen zullen dus een mening kunnen hebben, die meestal positief zal zijn.

Niets nieuws dus

Wanneer er meer mensen met uiteenlopende smaken die echt veel abums per week opspeuren en luisteren via internet dit album gaan downloaden en luisteren zal het gemiddelde waarschijnlijk sterk terug lopen. Ikzelf betrap me er ook op dat ik dit album de moeite niet waard zal vinden om te downloaden en dus ook geen oordeel zal geven. En ben dus zelf ook schuldige van een 'oneerlijke' beoordeling van dit album. Maar dit is min of meer bij elk album zo. (Wel in mindere mate bij de minder commerciële/bekende albums uiteraard.)

Nogmaals, bovenstaande reactie is met alle respect bedoeld. Muziek is uiteraard een kwestie van smaak en er zullen echt mensen zijn die dit (en soortgelijke) albums meesterwerken vinden (want daar staan 5* voor), maar ook deze mensen moeten zich kunnen inleven dat veel andere mensen (meestal mensen die zich iets dieper in de materie "muziek" hebben gestort) daar totaal anders over denken.

avatar van Lovekellycl
Nou ja, ieder zijn mening, ik vind gewoon niet dat je een album moet afbreken als je het niet goed vindt door zo bijvoorbeeld te zeggen dat alle kranten slechte reviews schrijven wat al helemaal niet waar is! + Het album staat op 7 in de ultratop 50 van best verkochte albums! Het album is inderdaad heel commercieel, maar ik vond haar vorig album ook super maar misschien wat depressief? In alle geval, ik vind dit echt een vrolijk album comercieel of niet maar het is helemaal niet omdat het gespeeld wordt op radio of dergelijke!

Ik zei dat ook niet om dit album af te breken. Misschien vind jij 3,5* een slechte score, ik niet bepaald. Ik vind gewoon dat het beter kan. Voor mijn part duik je in de archieven van Het Belang Van Limburg of de Gazet van Antwerpen, maar in de vorige weekend-editie stonden wel degelijk negatieve recensies.

Nu ga ik niet zeggen dat deze recensenten van nature al lieverdjes zijn, maar ik kan wel begrijpen dat er mensen zijn die dit regelrechte brol vinden. Zoals McTijn al zei, het is allemaal een kwestie van smaak en je kunt niet iedereen er op een positieve manier over laten denken. Alleen jammer dat diegenen die slecht gezind zijn over commerciële pop-albums meestal ook recensenten zijn...

Daarbij teert Kelly op haar populariteit sinds Breakaway, waardoor het nogal logisch is dat dit album op het begin de hoogte in schiet in de hitlijsten. Dit zie je duidelijk: haar album scoort, de single staat nog maar op 33 (weliswaar aan het stijgen), maar hierdoor kun je duidelijk zien dat de die-hard Kelly fans op koopjesjacht zijn en de nieuwe fans zijn in de minderheid.

En nog even bijvoegen (NIET om dit album af te breken): de Ultratop is nu niet bepaald een maatstaaf voor goeie muziek: jeezes, zelfs Laura Lynn heeft op 1 gestaan! Om over die andere schlagergevallen en ééndagsvliegen al maar te zwijgen...

avatar van Lovekellycl
Nee, maar het gaat wel om de best verkochte albums
U2 staat momenteel op 1, wel degelijk belangrijke albumlijst !
Maar omdat Kelly haar album het goed doet, zal jij dit natuurlijk niet vinden djeezes