Johnny Cash - At Folsom Prison (1968)

Alternatieve titel: At Folsom Prison Live

Country
Label: Columbia

1. Folsom Prison Blues (2:41)
  2. Busted * (1:25)
  3. Dark as the Dungeon (2:48)
  4. I Still Miss Someone (1:55)
  5. Cocaine Blues (2:44)
  6. 25 Minutes to Go (3:15)
  7. Orange Blossom Special (3:36)
  8. The Long Black Veil (2:27)
  9. Send a Picture of Mother (3:42)
  10. The Wall (1:36)
  11. Dirty Old Egg-Sucking Dog (1:34)
  12. Flushed from the Bathroom of Your Heart (2:17)
  13. Joe Bean * (3:05)
  14. Jackson (3:13)

met June Carter

15. Give My Love to Rose (2:46)

met June Carter

16. I Got Stripes (1:43)
  17. The Legend of John Henry's Hammer * (7:08)
  18. Green Green Grass of Home (2:25)
  19. Greystone Chapel (6:02)
avatar van EmDee
Dat deze en San Quentin er nog niet opstonden.

avatar van oruiz
heelijk album, zelfs voor een 16jarige als ik

avatar van Hans Brouwer
Ik heb onlangs Ring of Fire, the legend of Johnny Cash gekocht. Ik ga helemaal plat voor die man. Alle Johnny albums staan op mijn lijstje "nog te kopen" Zo ook deze cd. En of je nou 16 bent of 47, wat maakt het uit, Johnny is TOP!

avatar van Conway Twitty
daar heb je gelijk in.

Heerlijk album. Johnny Cash heb ik gelukkig ontdekt via die film daar met Witherspoon.

Je krijgt een goed beeld, vind ik, van Johnny bij deze cd.

Heerlijk hoe hij inspeeld op het o zo enthousiaste publiek.

Paar heerlijke momenten zijn als hij zegt dat dit een live album is "where u can't say shit or hell", of de vele keren dat hij zich moet inhouden met lachen, of als hij achter zijn glas water vraagt...

Ook de duets met june carter zijn heerlijk! Wat een mooie stem!

Zoals al gezegd, Johny cash IS top( en dat moet je ontdekken na zijn dood)

gak
Alleen door t horen van het nummer Cocaine blues ben ik meer van johnny cash gaan luisteren, Een Heerlijk album is dit album van johnny cash en goeie live opnames

avatar van Toon1
Dit is gewoon het essentiële album voor iedere johnhy cash ontdekker!

EVANSHEWSON
Essentieel Liveplaat van de meester van de Country. En hij heeft er nog één ; Live at San Quentin, minstens even overtuigend. Must have voor de Cash fan !

avatar van timhardt
Inderdaad. The man in black zal steeds leven! 5*

avatar van kaztor
Iron_man, vergeet niet het oproepen van gevangenen. Dat geeft het geheel een extra randje.

avatar van korenbloem
een dikke 5 voor deze ultime live plaat.

OOk dat hij niet mag vloeken op de plaat schitterend.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik heb hem zowel op LP als cd. En de LP is inderdaad het woord shit weggelaten in de regel I can't say hell or shit or anything like that. Een harde piep is het gevolg

avatar van George
Ja , Johnny Cash , wat kan ik in enkele zinnen kwijt over deze unieke en inmens grote artiest met een stem en met zo'n eigen stijl , dat je die onmiddelijk uit duizenden herkent ?
Kopen die plaat (samen met San Quentin ) en je haalt een van de allermooiste en gedenkwaardigste live DOCUMENTEN in huis van een artiest die onvervangbaar blijft .

beaster1256
fantastische plaat van de heer cash , ik heb hem altijd onderschat en een beetje als halfzacht beschouwd omdat ik niet van country maar meer van deep purple vond 30 jaar geleden , maar na de fantastische rick rubin platen , heb ik me bekeerd want deze heer cash hoort bij de 10 beste artiesten aller tijden , een genie

Davez
Zeer relaxed, grappig concert van Cash met een passende tracklist. De man heeft een zware aangename stem dat door merg en been kan snijden als hij trage gevoelige nummers gaat zingen. Naar het einde toe zakt de plaat wat in elkaar want het is met momenten wat veel van het goede. Maar topnummers als flushed from the bathroom of your heart en give my love to rose heeft niet elke artiest op zijn palmares staan. Heerlijke niet storende interactie met het publiek, geregeld zit ik met een glimlach op de mond in de bus (lang leve mp3-spelers)

avatar van kaztor
Maartenn schreef:
Een harde piep is het gevolg

PIIIIEEEEPPP!!!

'Can I get some more water?'

Sir Spamalot (crew)
Tot mijn scha en schade gezien dat ik hier nog geen stem had geplaatst!

De volle vijf (wat anders?)! Heerlijk album.

avatar van oruiz
oruiz schreef:
heelijk album, zelfs voor een 16jarige als ik

wow dit is raar zeg. als je dit naleest terwijl je 18 bent....

avatar van timhardt
je wordt oud, man!

Zigstar
25 minutes to go! Beste live-album dat ik tot nu toe heb gehoord.

Sir Spamalot (crew)
Wat is het kenmerk van een goed live-album? Voor mij is dit het gevoel dat het jammer was dat ik er zelf niet bij was. Ik was toen nog niet geboren en ook niet "behind bars", maar ik was er graag bij geweest.
Magnifiek en verplicht luistervoer!

avatar van LucM
Zeker een must voor iedere country-liefhebber, deze live-CD. Johnny Cash op zijn best, heerlijke sfeer en prachtige songs.

avatar van ðe waan
Ook voor de niet country-liefhebber.

avatar van misja82
Johnny Cash, wat een held. Een van de weinige country sterren (samen met Hank Williams, Townes Van Zandt en misschien nog een paar cowboys die ik vergeten ben) waar ik t.a.t. van genieten kan. Vind deze plaat net wat beter dan de latere "At San Quentin". Ik kan er de vinger niet goed opleggen, maar het klinkt allemaal net iets beter. Het publiek is ook laaiend, prachtig om te horen.

Sir Spamalot (crew)
Momenteel 4,27 als gemiddelde en hiervan is geen honderste gestolen. Voor mij waarschijnlijk het beste live-album allertijden en ... it always puts a smile on my face. Bedankt, Mr. Cash.

Vandaag gekocht, samen met San Quentin, en dat klinkt zeer mooi, hoor. Vooral The Long Black Veil (waarvan ik de versie van The Band al kende) wist een hele grote glimlach op mijn gezicht te brengen: "Did I hear someone applaude there?"

avatar van CTK
CTK
Legendarisch album en eigenlijk ook wel een soort van mijlpaal.

Father McKenzie
Ik scoorde vandaag de Legacy Edition van deze klassieker, zijnde een dubbel-cd + een documentary op dvd!

De dvd is voor dit weekend, maar de cd's - met ook nog oa. Carl Perkins, is uiteraard smullen van begin tot eind;

Ik gaf de normale versie al de maximale score, deze verdient er zeker ******, maar dat kan niet, helaas!!!

Father McKenzie
beaster1256 schreef:

Wijze praat, een heer van standing waard!

Ik hou OOK van Deep Purple, maar met ouder worden ontdekt een mens méér dan enkel Deep Purple en verruimt zijn blik enorm.
Johnny Cash is méér dan Cool.

Je kent toch ook de uitspraak :

"Compared to Johnny Cash, every man looks like a sissy!"

Father McKenzie schreef:
"Compared to Johnny Cash, every man looks like a sissy!"

Wijze woorden