Yeah Yeah Yeahs - It's Blitz! (2009)

Rock / Electronic
Label: Polydor

1. Zero (4:25)
  2. Heads Will Roll (3:41)
  3. Soft Shock (3:53)
  4. Skeletons (5:02)
  5. Dull Life (4:08)
  6. Shame and Fortune (3:31)
  7. Runaway (5:13)
  8. Dragon Queen (4:02)
  9. Hysteric (3:50)
  10. Little Shadow (3:57)
  11. Soft Shock [Acoustic] * (3:26)
  12. Skeletons [Acoustic] * (3:30)
  13. Hysteric [Acoustic] * (3:52)
  14. Little Shadow [Acoustic] * (2:55)
  15. Faces * (3:33)
  16. Clap Song * (3:26)
hij is gelekt en het is een lekker plaatje

Hmm It's Blitz is inderdaad een lekker plaatje en het klinkt allemaal prima. Alleen mis ik de power van de eerste cds, het klinkt af en toe ook een beetje gezapig. Wel opvallend dat ook de YYY het over de synths boeg gooien.

avatar van itchy
Meer electronica en disco (Dave Sitek produceerde). Op het eerste gehoor vind ik hem sterker, en evenwichtiger, dan Show Your Bones. Ik zet in op 3.5*.

Doc
Nu een paar keer geluisterd, en vooralsnog kan ie wat mij betreft nog niet tippen aan "fever to tell" of die hele leuke EP "Is Is". Hier lijkt het rauwe randje wat Yeah Yeah Yeahs zo leuk maakte er een beetje af. Maar wellicht ben ik wat te vroeg met dit soort conclusies. Eerst maar een 3,5

avatar van Kaaasgaaf
Yeah Yeah Yeah! Ik zit al lange tijd op MuMe maar dit is de eerste keer dat ik een album heb toegevoegd en zo te zien is het gelukt.

Ik ben nooit een heel groot fan van deze band geweest, wel van een paar van hun nummers (Turn Into is mijn favoriet). De 'smoothe' kant van deze groep sprak mij altijd meer aan dan hun 'schreeuwerige' kant. Het is dus te begrijpen dat dit album als geheel mijn favoriete Yeah Yeah Yeahs-plaat is. Ik vind het een zeer smakelijk album met een heel mooi geluid. Binnenkort schrijf ik misschien meer, eerst nog een paar keer beluisteren.

handsome_devil
het spijt me het te zeggen, maar jij hebt em niet toegevoegd waarschijnlijk meerdere mensen die dit album tegelijk hebben proberen toe te voegen of zo

handsome_devil schreef:

Waarschijnlijk wel, want toen ik hem er vanmiddag op wilde zetten stond-ie er nog niet. Maar maakt mij niet uit hoor. Hoe weet je alleen door wie een album toegevoegd is? Waar kan je dat zien?

Tabje "statistieken". Yeahyeahyeahs hebben hem zelf toegevoegd

itchy schreef:
Tabje "statistieken". Yeahyeahyeahs hebben hem zelf toegevoegd

Oh, ik zie het!
Ik zie dat hij hem gister heeft toegevoegd. Maar het kan dus kloppen dat hij er vanmiddag nog niet stond?

avatar van Koenr
Ja, hij stond voor 15:55 nog niet op de site.

Bovendien heb jij in 2007 al een album toegevoegd, smiecht!

avatar van yeahyeahyeah
Ja, het is eindelijk gelukt, ik was al sinds dinsdag aan het klooien, iets met een onduidelijke releasedatum

On topic: een heel verrassend nieuw album! Maar gelukkig niet à la Killers of White Lies, waar ik na het horen van de eerste geruchten rondom het album even bang voor was. Het begint lekker met de eerste single Zero en Heads Will Roll. Ook Dull Life en Dragon Queen vallen meteen positief op. Later meer.

Haha ik had gister nog geprobeerd hem toe te voegen, maar helaas, ere wie ere toekomt.

Dull Life is tot nu toe mn favoriet.

Koenr schreef:
Bovendien heb jij in 2007 al een album toegevoegd, smiecht!

Echt?! Daar weet ik niets meer van.
Welk album was dat dan en hoe weet jij dat? Waar kan je dat zien?
(Sorry dat ik van die stomme vragen blijf stellen.)

Goede afwijking van hun standaart geluid maar ik weet het nog niet zeker als ik dit echt beter vindt dan hun eerste album.

avatar van Ward
Hier ben ik erg benieuwd naar, want ik vond de vorige twee albums erg vermakelijk. Ik hoorde dat er op dit album veel synthesizers worden gebruikt. Kan iemand zeggen of de gitaar helemaal uit het geluid is verdwenen? Dit zou ik namelijk wel heel erg jammer vinden, want ik vond dat ze altijd een uitstekende gitarist hadden, die hun geluid voor een heel groot deel bepaalde. Dat het rauwe randje eraf is vind ik ook geen goed bericht, want dat hysterische van met name het eerste album kon mij altijd wel bekoren. Maar ik wacht rustig af en ga hier volgende week denk ik eens aan beginnen.

avatar van itchy
Nee, er is nog steeds gitaar. Rauwheidsfactor is op het nivo van Show Your Bones, maar zeker niet (meer) op dat van Fever To Tell.

avatar van Lukas
En toch knallen de eerste twee nummers wel heel lekker uit de speakers!

Bij mij knalt vooral Dull Life uit de speakers, de meest oude stijl YYY track op dit album. Ik begin hem al meer te waarderen ondertussen!

Lukas schreef:
En toch knallen de eerste twee nummers wel heel lekker uit de speakers!

Ja zeker, maar daarna is het toch wel even schrikken zeg

itchy schreef:

Ja inderdaad. Ik had eigenlijk gehoopt dat deze plaat de rauwheid zou hebben van "Fever To Tell", met het niveau van de EP "Is Is". (niveau wat betreft de afzonderlijke nummers) Maar in plaats daarvan is het in mijn ogen een soort tussenweg geworden die het net niet haalt ten opzichte van vorige albums. Kan niet zeggen dat ik em slecht vind overigens, maar ik had er misschien toch iets meer van verwacht.

avatar van TerryA
Zero wordt als single uitgebracht, en dan volgt deze album in April ... ze spelen ook 3 gigs in GB in April (1 in Manchester, 2 in London)

YYYs
Their new album, the follow-up to 2006’s Show Your Bones is due for release on 13th April 2009, preceded by the single Zero which is out on various formats. It was produced by Nick Launay and TV On The Radio’s Dave Sitek.

avatar van yeahyeahyeah
Off off off with your head
dance dance dance 'til you're dead
heads will roll
on the floor

Wat een KNALLER!

avatar van bver
Heb het album net een eerste keer beluisterd en ben een beetje teleurgesteld.
De eerste 3 nummers zijn niet slecht, maar een beetje middelmatig. Vanaf Skeletons wordt mijn aandacht voor de eerste keer echt gegrepen en dat blijft duren tot en met Dragon Queen. Daarna verslapt het album weer een beetje en dus ook de aandacht.
Na "Isis" waren mijn verwachtingen hoog gespannen, misschien onterecht vermits die ep bestond uit nummers geschreven tussen "FTT" en "SYB", maar toch... .
Ik zal dit album zeker de nodige kansen geven, maar voorlopig kom ik uit op -slechts- 2,5 ster....

avatar van hectometersnor
Aangezien de YYY's tot nu bij elk album een andere stijl en invloeden hanteren had ik dan ook wel een verassing verwacht van dit album. Na 1 nummer had ik ook gelijk gekregen. Het album luistert eigenlijk heerlijk weg en heeft iets 'pop' achttig. Dull Life is een zeer strak nummer en de laatste 3 nummers zijn vooral erg mooi. Wel mis ik een beetje de vocale kracht van Karen'o. In de voorgaande albums, met namen Isis en Fever to Tell, laat ze toch wel haar vocale kracht horen en dat mis ik hier wel een beetje, ze valt soms beetje weg in alle synthesizers. Al met al een erg leuk en lekker album maar telkens als ik luister weet ik ook gelijk wat dit album mist, adrenaline.

avatar van Lexicon Devil
Erg gezapig en over-produced. Een beetje disco-pop wat helemaal in lijkt te zijn met als grote voorbeeld The Killers. Ik mis hier juist wat deze band zo strak maakte, de ruige gitaar-riffs, de schreeuw van Karen 'O' en het rauwe geluid. Het blijft toch erg jammer dat dit meestal gebeurt na een cd of 2 bij strakke underground/rock bandjes zoals The Yeah Yeah Yeah's, Chili Peppers, Green Day, Offspring, Smashing Pumpkins, Placebo en The Killers. De eerste paar albums waren strak en rauw en nu moeten we allemaal bij Top of the Pop's onze kunsten vertonen.
Erg jammer dat een van mijn favoriete bandjes nu ook die kant op is gegaan.

avatar van TaraB
Moest even wennen, maar vind 'm zo langzamerhand toch wel heel goed. Dull Life is een geniaal nummer, maar voor de rest soms een beetje tam. Had gehoopt op een mix van Fever en Bones, zoals Is Is... helaas, maar alsnog prima. Lekkere synths en Runaway is toch eigenlijk ook wel heel mooi.

Doc
Voor mij gaat ie langzamerhand juist de andere kant op. Vind em steeds flauwer worden. Jammer, maar een halfje eraf.

avatar van midnight boom
ga hen ook luisterten: trouwens originele voorkant.

Wat een goed album weer!! Yeah yeah yeahs gaat bij mij altijd hetzelfde. Eerst hun album echt compleet grijs draaien en daarna het een tijd helemaal vergeten dat ik er nooit meer aan denk het te draaien en dan komen ze ineens weer met een ijzersterk album zodat je het weer grijs moet draaien:P Ik zit nu weer in mijn grijsdraai periode. Wat een gaaf album! En ik vind het juist wel leuk dat ze het wat poppier en hipper hebben gemaakt. Hun eerste album was ook geweldig maar ik heb liever dat ze elke keer wat nieuws maken (als het goed is, zoals in dit geval) dan dat je elke keer die gitaren en dat geschreeuw krijgt. Vernieuwing heet dat! En eerlijk gezegd heb ik met al die gitaarbandjes die je nu hebt een beetje genoeg gekregen van dat geluid. Het was tijd voor iets nieuws en gelukkig komt dat nu ook.