Silversun Pickups - Swoon (2009)

Label: Dangerbird

1. There's No Secrets This Year (5:33)
  2. The Royal We (4:47)
  3. Growing Old Is Getting Old (5:54)
  4. It's Nice to Know You Work Alone (4:46)
  5. Panic Switch (5:44)
  6. Draining (4:55)
  7. Sort Of (5:28)
  8. Substitution (4:41)
  9. Catch and Release (4:40)
  10. Surrounded (Or Spiraling) (4:45)
  11. Currency of Love * (5:30)
Bik
de vergelijking met de Pumpkins is nooit ver weg, maar ik vind ze toch een eigen geluid hebben dat me echt kan boeien. "Sort of" en "Currency of love" zijn mijn favorieten. Zou ze ook wel een s live aan het werk willen zien...

avatar van Lennonlover
Ik weet dat ik hier redelijk onrespectvol uit de hoek kom tegenover de fans van dit album. Hiervoor, bij voorbaat, mijn excuses.

Catch & Release is een goed nummer. Maar de eerste 4 of 5 waar iedereen zo opgetogen over doet vind ik walgelijk. Voer voor Tokio Hotel. Gewoon veel geluid maken met simpele muziek. Nietszeggend. En de zanger, inderdaad Dudeness, is een ongelofelijke etter. Stemmetje die op de zware maar erg makkelijke gitaarriffs er erg zwakjes uitkomt. Hij doet me denken aan een tienersletjesidool.

enfin. Ik zal nog een keertje naar de hel gaan en terug maar ik vrees dat ik dezelfde reactie ga hebben. Verveelt niet maar ik haal er mijn schouders voor op evenals mijn neus. Dan veel liever de catchy popsongs van The Duckworth Lewis Method, een ander album dat ik net heb ontdekt.