Scott Matthew - There Is an Ocean That Divides and with My Longing I Can Charge It with a Voltage That's So Violent to Cross It Could Mean Death (2009)

Folk
Label: Glitterhouse

1. Every Traveled Road (5:13)
  2. For Dick (4:12)
  3. Ornament (4:13)
  4. White Horse (4:51)
  5. Dog (4:12)

met Holly Miranda

6. Community (3:53)
  7. There Is an Ocean That Divides (2:55)
  8. German (4:25)
  9. Thistle (3:14)
  10. Wolverine (2:59)
  11. Friends and Foes (2:48)
avatar van Shangri-la
Eerlijk gezegd vond ik de voorganger beter. Maar ja, dat is slechts mijn mening.

avatar van AOVV
Die voorganger ken ik niet. Maar je maakt me nieuwsgierig!

Die is net zo sterk als deze vind ik dan weer (en hoe sterk!)

avatar van Jottem
Deze CD toch maar gaan beluisteren dankzij aERo's enthousiasme (wederom).
Natuurlijk valt de lange naam op (en daarmee enigzins toch ook in de smaak).

Ik ben nu bezig aan de eerste luisterbeurt en ik moet zeggen: prachtig georchestreerde muziek, fragiele stem, spanningsbogen die je meevoeren. Heel mooi.
Daarnet op youtube even gezocht en ik zag een filmpje met de zanger in beeld, de stem past absoluut niet bij het uiterlijk!
Het valt mij wel zwaar om deze muziek te linken aan "bekendere" namen....er komen een aantal bands bij me op: Sigur Rós, Marc Almond, beetje Bon Iver (weet niet wat precies, mss het idee wat in mijn hoofd geschetst wordt bij deze muziek), Fleet Foxes? ... maar toch is het het allemaal net ook weer niet.

Stem blijft nog even uit, maar zeker de moeite waard om me wat verder in te verdiepen.

Bekende naam? David Bowie (de vocalen dan)

David Bowie?
Als ik het begin luister van Every Traveled Road zou ik zweren dat ik Marc Almond hoor, maar idd naar mate het nummer vordert wordt het iets meer David Bowie achtig.
Al ken ik laatst genoemde niet zo heel goed (veel verder dan The Rise And Fall ... Ziggy Stardust kom ik niet)

Marc Almond hoor ik hier eigenlijk helemaal niet in terug.... sowieso vind ik die twee nogal verschillend.
Ik zal er de volgende keer eens met andere oren naar luisteren

avatar van AOVV
Van Marc Almond heb ik tot nu toe enkel 'Varieté' al meerdere malen beluisterd, en beoordeeld, en ik moet zeggen dat nummers als 'Ornament' en 'Community' toch wel een beetje in hetzelfde straatje liggen qua sfeer, al is dat mijn persoonlijke ervaring natuurlijk.

Grappig dat jij dat dan ook ervaart. Ik ben met beide artiesten meer dan gemiddeld bekend en toch ervaar ik ze beiden heel anders. Maar zoals ik al zei zal ik eens met andere oren gaan luisteren.
Het zou ook helemaal niet zo vreemd zijn natuurlijk

avatar van AOVV
Nou ja, jij kent wel veel meer van Almond's muziek natuurlijk, ik ken enkel 'Varieté'. Ik heb al gelezen dat die man een divers oeuvre heeft. Om het over deze plaat te hebben; 'Every Traveled Road' en 'German' worden hier zowat de hemel ingeprezen door mij. Ongelooflijk mooi!

avatar van Jottem
Haha... ja natuurlijk is aERo's kennis wat Marc Almond betreft niet te overtreffen.
Maar inderdaad wat zijn het mooie nummers.

Waar komt deze man ineens vandaan? Wat brengt hem er toe zulke muziek te maken? Weet iemand iets meer over deze man?

Wat wil je weten dan? Een eventueel antwoord kan dan eventueel op zijn artiestenpagina geplaatst worden.

avatar van Jottem
Nou ja wat wil ik weten...
Mss wat mij nog wel het meeste verbaasd: als je deze man namelijk bekijkt, zijn uiterlijk doet meer voor als het uiterlijk van een rocker of een alternatievere muziekstyl.
Is het iemand die voorheen zulke muziek bedreef en nu dacht...gooi het eens op een andere tour.
(zoals de zanger van SOAD, The Bronx met mariachi muziek etc.)

Het is een beetje een 'nomadenlook'. Een Devendra Banhart heeft dat ook wel of William Fitzsimmons. Eigenlijk is er niet zo heel veel over zijn verleden bekend, buiten het feit dat hij met ex-Morrissey bandlid Spencer Cobrin het duo Elva Snow gevormd heeft en zijn bijdragen aan films en anime serie. Ook had hij een rol als zichzelf in de film Shortbus.
Hij vertoefde in de kunstenaarsscene in New York, maar komt oorspronkelijk uit Australië.

Zulke artiesten komen uit het niets lijkt het wel. Net als Antony bijvoorbeeld.

avatar van Jottem
Antony? Van antony and the johnsons?
Ik wist niet dat die zomaar uit het niets was komen opzetten. Sterke binnenkomer dan wel.

avatar van AOVV
Deze plaat leerde ik in 2009 reeds kennen. Ik liet ze toen links liggen, vreemd genoeg. Waar dat aan gelegen heeft, ik zal het nooit weten. Het was een enorme vergissing. Dankzij aERo, die me liet weten dat hij 'White Horses' al voor het tweede jaar op rij in de MuMeLadder had gebracht (het eerste jaar was ie niet in de top 2000 geraakt, denk ik), heb ik deze plaat terug leren kennen. En het was een uiterst gesmaakte wederkennismaking (of hoe zeg je dat dan?). Prachtige nummers, met de opener en 'German' als onbetwiste hoogtepunten voor mij. Een meer uitgebreide mening zal ongetwijfeld nog wel volgen, een cijfer kan ik al uitdelen.

4,5 sterren

avatar van muziekobsessie
We are pleased to announce that recordings for the new Album GALLANTRY`S FAVORITE SON are finished. Date of release is scheduled for 10th June 2011

joepi!!!

Stond al op de artiestenpagina

Desalnietemin wel één van de releases waar ik dit jaar het meest naar uitkijk.

Dit album (There is an ocean) staat nog steeds als een huis en verveelt nooit.

avatar van Broem
Live uitvoering van White Horse maakt me erg nieuwsgierig naar dit album. Als de rest net zo goed is

Het is mijn favoriete album toch wel

avatar van Broem
Zag de komst van een nieuwe Scott. Ben in zijn oudere werk gedoken en daarbij dit fantastische album weer eens de revue laten passeren. Wat heeft de man toch een prachtige stem. Hopelijk komt hij de release van zijn album opluisteren met een mooi optreden in NL.

Broem schreef:

Maandag 13 april, kleine zaal Paradiso.

Ik wil wel maar vind maandag wel een vreselijke dag dus ik twijfel nog even. Zijn optredens zijn telkens wel weer erg plezierig om mee te maken.

avatar van Broem
Aha dank je aERodynamIC. Inderdaad een lastige avond en niet naast de deur. Zijn vorige concert was naast de deur in de intieme Kapel in Eindhoven. Erg plezierig. Ik houd z'n tourguide in de gaten. Ben razend benieuwd naar z'n nieuwe album.

Broem schreef:

Weet ik, ik was er immers ook met een groep vrienden die er allemaal voor het eerst bij waren. Ik heb hem ook al eens eerder in de kleine zaal van Paradiso gezien en in Bitterzoet.

avatar van muziekobsessie
[quote=4847071Ik vind het ook te ver voor een maandag en ook omdat ik hem dus al vaker gezien heb. [/quote]

ik laat t nog ff van het nieuwe album afhangen, mogt tie nou heel erg mooi zijn dan ga ik

aERodynamIC schreef:

ik laat t nog ff van het nieuwe album afhangen, mogt deze erg mooi zijn dan ga ik