The Gathering - The West Pole (2009)

Label: Psychonaut

1. When Trust Becomes Sound (3:53)
  2. Treasure (4:06)
  3. All You Are (4:34)
  4. The West Pole (6:35)
  5. No Bird Call (5:38)
  6. Capital of Nowhere (6:35)
  7. You Promised Me a Symphony (2:54)
  8. Pale Traces (7:46)
  9. No One Spoke (4:32)
  10. A Constant Run (7:43)
  11. Treasure [Radio Edit] * (3:16)
  12. All You Are [Radio Edit] * (3:22)
  13. Miniature * (6:21)
  14. Pale Traces [Alt. Spanish Version] * (4:46)
  15. City from Above (Modern Dance Project) * (12:53)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Hij deed het als concertopener anders wel prima. Verder kan ik me geloof ik wel vinden in bovenstaande opsomming.

Tuurlijk, het zet goed de toon voor een hele mooie avond, en het schudt het publiek meteen wakker. Als concertopener of opener van dit album, en met de bedoeling om het publiek eens flink wakker te maken hadden ze weinig beters kunnen maken. Maar in termen van schoonheid en dergelijke heeft The Gathering alleen al een hoop betere en mooiere openingsnummers, laat staan hoe het op de rest van die albums zit...

(Ik moet er wel bij opmerken dat ik als enorm fanatieke Gathering-fan niet helemaal zonder vooroordelen ben... )

@ saturtijn

Waar zijn die andere 2 openers The mirror waters (always...) en On a wave (almost a dance).

Of ken je The gathering van Anneke's periode?

Ik ben wel benieuwd wanneer de nieuwe album van the gathering komt.

Ken alleen The Gathering van Anneke's periode. Ben niet zo van de doom / deathmetal...

Ik ben ook benieuwd wanneer de nieuwe komt! Vanaf eind mei toeren ze in Nederland (op 29/5 in Weert ben ik erbij!) en vanaf eind juni in Zuid-Amerika. En volgens mij kunnen ze het eigenlijk al helemáál niet maken om in Zuid-Amerika te gaan toeren zonder nieuwe plaat...

Heb op Twitter ook gelezen over dat ze in de studio zaten, en ook foto's daarvan gezien. Maar da's inmiddels ook alweer een maandje of twee geleden, sindsdien is het stil...

avatar van the crook
Toen ik The West Pole in 2009 voor het eerst hoorde viel het album me eigenlijk een beetje tegen. Deze week ben ik het weer wat intensiever gaan luisteren en jawel, dit blijkt een groeier beste mensen!

Ik durf zelfs zo ver te gaan dat The Gathering er met de komst van zangeres Silje weer iets beter op is geworden. Waar ik bij Anneke altijd het idee had dat ze erg op het randje van haar kunnen zong, heb ik dat bij deze "nieuwe" zangeres helemaal niet. Heerlijke stem en toch ook muzikaal weer een stapje verder dan het laatste album "Home".

Op de website van de band staat het nieuwe bijna elf minuten lange "Heroes for Ghosts" inclusief een erg mooie clip. Prachtig nummer met een zéér spannende opbouw en een Silje die nog net even een tikkeltje beter zingt dan op The West Pole. Beloofd veel goeds voor het nieuwe album!

avatar van Hanszel
Waarom weet ik niet maar was the Gathering nogal behoorlijk uit het oog verloren na 'Souvenirs'. Denk iets met afstuderen en andere levensfase enzo.
Onlangs kwam ik deze op het spoor en toen bleek dat ik totaal gemist had dat ze zonder Anneke verder zijn gegaan en zelfs meerdere cd's gemaakt hebben.
Deze is gisteren in de bus gevallen en meteen een zeer plezante luisterervaring! Op het eerste oor klinkt het herkenbaar maar toch anders. Melodieuzer ofzo? Ik weet het nog niet maar ik zet vast 4* neer na de eerste paar luisterbeurten. Silje bedankt!

avatar van horizon
Wel goed dat je soms meer dan tien jaar wacht om een album te luisteren. Lijkt het helemaal nieuw en helemaal goed.

Fijne sound wederom van the Gathering.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
In aanloop naar het concert volgende maand deze ook weer eens opgezet. Het nieuwe album overtuigt nog niet bovenmatig en als dat dan de oogst na een pauze van negen jaar (na het ook al niet enorm boeiende Afterwords) is, dan dringt de indruk zich op dat het heiligste er bij The Gathering ook wel een beetje van af is.

Dit eerste album met Silje Wergeland had ook al een tijd stof gevangen. Het was eigenlijk best een prettige hernieuwde kennismaking. De spetterende opener is altijd wel in beeld geweest, maar ook de rest bleek eigenlijk tamelijk onverdeeld prima. Waar ik Wergeland maar wat moeizaam trek in de trip-prog/alt-rock setting die ze ook op hun laatsteling weer uitproberen, klinkt ze hier, als eenvoudige hardrockzangeres toch wel vrij prima.

Ik had hem op 3½* staan, maar doe daar nu een halfje bij.