Busta Rhymes - Back on My B.S. (2009)

Alternatieve titel: B.O.M.B.

met Big Tigger

16. How You Really Want It *

met Jesse West

avatar van Game
Nee, ik weet het al wel. Teleurstellend. Een gemiste kans voor Busta. Het past niet bij hem. Hij probeert hip te zijn en een jonge fans voor zich te winnen. Het album begint dan nog wel goed met een hilarisch opera intro en een sterke track geproduceerd door DJ Scratch, Wheel Of Fortune. Daarna komen er 3 tracks die nog wel oké zijn maar daarna word het dramatisch. Autotune refreinen, Busta waar ben je mee bezig? We Want In heeft nog een aardige beat maar het refrein verkloot het helemaal. De heren van Flipmode Squad zijn ook afgezakt en kunnen niet meer boeien.

Gelukkig staat er verder dan wel wat mooie dingen op zoals Decision en Don't Believe Them. World Go Round is dan ook niet verkeerd, alhoewel ik de vorige versie beter vond.

Ik vraag me af hoe dit album had geklonken als Busta nog bij Aftermath zat. Vorig jaar zag ik een tracklist die er veelbelovend uit zag met o.a. wat Dr. Dre tracks. Die zijn blijkbaar geschrapt, terwijl Busta nog zei dat hij en de dokter nog steeds in samenwerking waren maar helaas heeft Dre alleen 2 tracks co-geproduceerd. Jammer dat Busta nu bij Motown zit, maar hopelijk ziet hij door dit album in dat het volgende album anders moet. Geen autotune a.u.b. Dirty South beats mag wel, maar niet té veel. En daar is Busta juist bij Back On My B.S. de fout in gegaan. Want humor, flow en energie heeft hij nog wel. Alleen moet hij niet proberen mee te gaan met de populaire dingen.

2,5* , omdat het begin en einde van de plaat best goed is. De rest is bagger.