Kings of Leon - Aha Shake Heartbreak (2004)

Label: RCA

1. Slow Night, So Long / Too Good to Tango (3:54)
  2. King of the Rodeo (2:25)
  3. Taper Jean Girl * (3:05)
  4. Pistol of Fire (2:20)
  9. Day Old Blues (3:32)
  10. Four Kicks (2:09)
  11. Velvet Snow (2:11)
  12. Rememo (5:52)
  13. Where Nobody Knows * (2:23)
Helaas: hij pakt me niet zoals het debuut dat wel deed. Ik heb geen idee waar hem dat aan ligt. Het lijkt wel of het meer een brei is met songs die leuk zijn, maar net niet puntig genoeg.
Misschien vraagt het om nog heel veel draaibeurten, maar tot nu toe stelt het me licht teleur.

avatar van John Doe
Ik ben juist vrij uitgelaten na dit album 1 keer gehoord te hebben. Er kwamen toch weer heel wat stukken langs waarvan ik intens heb genoten, terwijl dit toch niet direct muziek is die me hoort te liggen, weten deze jongens het zo spetterend te brengen dat ik verkocht ben. Ik begin maar voorzichtig met 3,5*

Ik kreeg vandaag Razz te horen onder het mom van 'dit is echt geweldig!'. En inderdaad! Verder een beetje door de CD heen geskipt en het lijkt erop dat dit een heerlijk gitaarbandje is dat wat heeft van de Strokes, de Hives, Franz Ferdinand, maar dan toch met een eigen geluid, al was het maar vanwege de karakteristieke stem van de zanger. Ik moet dit album nodig 's op mijn gemak gaan horen.

Na een aantal luisterbeurten valt het kwartje pas. In tegenstelling tot hun vorige album trouwens, wat me direct pakte. Daarom denk ik dat dit album op de lange termijn beter bevalt, we zullen zien!
Ik zag laatst overigens een live optreden bij Jonathan Ross en dat was erg goed! Had niet verwacht dat die kerel zo gemakkelijk zou zingen.

avatar van Ward
Heet dat nummer niet Four Kicks ipv For kicks?

Ik vind van wat ik tot nu toe gehoord heb, Milk, een vree schoon nummerke!

avatar van De Geu$
Erg prettig, vrolijk album, stukje beter dan hun debuut; 4*

avatar van John Doe
Ik vind het debuut juist stukken beter

debuut is idd beter, maar hier staan ook een paar goede nummers op (zoals Four Kicks)

Toch blijft het nummer Molly's Chamber de beste van deze band

(naamgenoten trouwens)

lee-john schreef:

Toch blijft het nummer Molly's Chamber de beste van deze band
Dat vind ik ook wel hun beste, wel erg kort hé (2.15). Nummer dat wel direct met drive, snel van start gaat en goed opbouwt. Hét enige nummer dat ik als clip heb gezien van ze. Meteen dichtbij de tv gaan zitten om de naam te noteren destijds.

avatar van Petterson
Stuk voor stuk erg sterke rocksongs, 4/5.

Davez
Four kicks was het nummer waarmee ik KOL leerde kennen. Bijgevolg vind ik dat ook het sterkste nummer op de cd. Milk vind ik ook enorm geslaagd en sfeervol maar de rest zegt me (nog) niks.

2.5*

avatar van Reint
Oh, ik dacht dat dit het debuut was. Erg gave plaat dit. Maar wat een lelijke hoes!

Mojo Pin
De minste van de Kings maar nog steeds zeer de moeite waard. Verhoogd naar 4*.

Mojo Pin
Die witte hoes is trouwens mooier.

tondeman
Ik heb nooit een minder nummer kunnen vinden, maar er zijn wel duidelijke uitshieters voor mij: de eerste 3 liedjes, milk, the bucket en four kicks. De rest is ook leuk, maar wel minder leuk. daarom van 4,5* naar 4*

avatar van Lennonlover
Dit album pakt mij niet echt. Toch zeker veel minder dan hun debuutalbum. Hun eerste plaat fascineerde me echt. Ik wou meer. En dat al na de eerste luisterbeurt Maar deze overtuigde me niet echt. Er staan nochtans hele goeie nummers op. (mijn favo is four kicks).

Ik begin met een voorzichtige 3*. Misschien (hopelijk) stijgt deze beoordeling nog.

avatar van Arno
Vanwaar toch dat lage stemgemiddelde bij dit album. Ik vind dat Aha Shake Heartbreak allerminst moet onderdoen voor zijn voorganger en opvolger. Ieder nummer swingt gewoon de pan uit, dit is 'rock n' roll' zoals die moet zijn.
Dikke 4 krijgt-ie van mij, verhoging naar 4,5 is zeker niet uitgesloten.

Mojo Pin
Het is ook gewoon een prima plaat van de Kings, klaar.

tondeman
Ik vind hem zelfs ietsje beter dan het debuut! Maar ik durfde het tot nu nooit te zeggen!

Razz mag er wezen

avatar van PatriciaKuiper
Ik vind dit echt een geweldig album, moest aan sommige liedjes wel wennen toen ik hieraan werd "voorgesteld", maar nu echt niet meer uit m'n CDcollectie weg te strepen.

Ik ken het debuut niet, alleen deze plaat en de nieuwste. En ik vind ze beide echt van hoogstaand niveau en helemaal niet op Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand lijkend.
Ze creeëren een erg aangenaam sfeertje, alsof je op het terras zit in temidden van de woestijn. Je hoort dorst te hebben, maar zij lessen die dorst door over de details in het leven te spelen!

avatar van Jonasds
Heerlijke plaat, inspirerend.
En wat zijn ze sterk live

Sreppep! schreef:

De eerste is veel beter dan deze plaat. De laatste is ook beter dan deze.

avatar van Jonasds
Lennonlover schreef:

De eerste is veel beter dan deze plaat. De laatste is ook beter dan deze.

Vind ik juist helemaal niet. Ik vind dit album het beste van de drie !

nee, man!

De eerste (red morning) en de laatste (charmer)!

avatar van OldRottenhat
Leuk ceedeetje! Op mijn versie staat ook nog een nummer 13; het bonusnummer 'Where Nobody Knows'

avatar van Lennonlover
Goeie rock'n roll plaat. 4*. Kings of leon bevestigen nog maar eens dat ze voor mij de beste rockband zijn van vandaag. Twee topalbums en dan deze goeie.

Father McKenzie
Lennonlover schreef:

Ik heb voorlopig buiten enkele artikels in muziekbladen nog niet veel vernomen van deze band, en helaas nog niets gehoord, maar als Lennonlover, in mijn ogen toch een muziekkenner - iets aanbeveelt, dan leg je dat niet zomaar naast je neer;
Zodra ik kan ga ik er eens achteraan, maar ik betaal geen volle pot meer voor cd's dus zal het vaak effe wachten worden, en ik behoor niet tot de downloadgeneration, zo is het nu ook maar weer!