Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
avatar van The Scientist
Om nou te zeggen dat ik dit niks vind gaat me een beetje ver. Heb hier in het verleden veel van genoten, maar om een of andere reden begint het wat saai te worden, zoals veel van die populair-alternatieve (hoewel dit al niet erg alternatief meer is) groepjes. Vind hier nog wel een aantal redelijk goede nummers op staan en slecht is het nergens.

De reden dat ik toch hier mee blijf praten ondanks dat ik veel betere dingen ken is dat het flink saai zou worden als ik en anderen dat net deden. Dan zou je alleen een hoop coldplay-fans hier krijgen die alleen positieve dingen te melden heeft. Ik ben ook nog steeds geinteresseerd in wat anderen nou van dit album vinden.

En inderdaad: Parachutes is beter

Ok:

The Beatles: Abbey Road
Genesis: Selling England by the Pound
Radiohead: Ok Computer
Pink Floyd: Dark Side of the Moon, Wish your were Here, Atom Heart Mother, Meddle
Led Zeppelin: Houses of the Holy

Enz...

avatar van The Scientist
zie mijn top-10 en mijn 4,5* en 5* albums

Of mijn flop..uuh top

avatar van Hans Brouwer
Waarom hoor ik niemand Deep Purple in Rock noemen. Dat is pas echt een album waarbij je never nooit niet in slaap valt

Hee. Hans is weer wakker!

avatar van avdj
Als we nou al die albums moeten gaan opnoemen....

avatar van Hans Brouwer
avdj schreef:
Als we nou al die albums moeten gaan opnoemen....

Je mist zoveel moois als je naar Coldplay luistert. We willen je alleen maar helpen, we hebben tenslotte het beste met je voor!!

Hans Brouwer schreef:

Je mist zoveel moois als je naar Coldplay luistert

Artistiek en commercieel gezien het beste Coldplay album, Clocks en In My Place zijn nummers met een hoog Top 100 Aller Tijden gehalte. De kracht van de eenvoud, op zich zijn het geen ingewikkelde nummers, maar de simpele maar o zo briljante gitaar- en pianoriedeltjes pakken je meteen helemaal in.

sebas schreef:

Hoezo commerciëel gezien het beste album? Ik denk dat X&Y commerciëel gezien beter is. Voor de rest ben ik het eens met je berichtje.

avatar van HiLL
Omdat het album commercieel gezien beste verkocht is?
En artistiek gezien is nartuurlijk Parachute beter.......

avatar van Nicolage Rico
Omdat de muziek op X&Y voor een nog grotere groep gemaakt is.

avatar van HiLL
Ja gemaakt is...of dat dan weer aanslaat is een tweede.

avatar van Nicolage Rico
Nou, dat bevestigde je daarnet nog..

X&Y was commerciëler gericht en het is goed uitgepakt. ("Talk" nr. 1-hit, "Speed of sound" heeft ook lang in de hitlijsten gestaan, het album is in grote mate verkocht, enz.).

avatar van HiLL
Nee ik ging ervan uit dat Rush het beste verkocht was, maar dat is niet zo?

avatar van Nicolage Rico
Ik weet de verkoopcijfers niet, maar ik ga er vanuit dat X&Y relatief gezien beter verkoopt.

avatar van bloempje24
Maar de hoge verkoopcijfers en het 'artistieke' (of gebrek daaraan) van X&Y zijn wel veroorzaakt door Clocks... Van AROBTTH. Zonder Clocks geen dergelijk grote Coldplay hype en ook geen X&Y. Hierbij vervloek ik dus Clocks. Dit nummer heeft het waarschijnlijk voorgoed verpest.

avatar van Nicolage Rico
Misschien dat "Cloks" veel ogen deed openen bij de mensen, maar om puur "Clocks" de schuld te geven van het succes van Coldplay vind ik veel te ver gaan. "Cloks" is hun grootste hit, dus over het algemeen het meest gewaardeerd, maar als Coldplay verder bagger hadden gemaakt op Parachutes en AROBTTH, dan waren de mensen snel uitgekeken.

Als ik puur naar mezelf kijk, ben ik geen fan geworden van Coldplay vanwege "Clocks".

Maar ik vond en vind het een prachtplaat. Wat iedereen er ook van zegt, en moeilijk doet. Ik vind Clocks helemaal goed.

rayman schreef:

Ik ook! Vooral live >

Marcel²
Dit album is nog steeds mijn favoriete cd van Coldplay. 5 sterren voor dit album

De enige Rush of blood to the head krijg ik toch echt alleen maar van die gelijknamige poppers hoor maar dat is weer een heel andere discussie.

avatar van musicfriek
Black Adder schreef:

avatar van VanDeGriend
rayman schreef:

Precies

avatar van Mark Kramer
1,0
Ik las laatst dat Chris Martin en co graag gezien willen worden als de nieuwe U2.... Dit gaat mij toch echt te ver! Parachutes is een fijn plaatje, maar wat daarna volgt.... Aardig bandje hoor, maar de nieuwe U2? Nooit.

avatar van HiLL
Gelukkig niet dan Mark. Niet nóg een U2.