Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
avatar van avdj
Inderdaad!

Zal voorlopig ook niet gebeuren. De boys gaan een pauze inlassen.

avatar van Nicolage Rico
Dat hebben ze net gedaan. Wat een luie varkens joh..... Op zich hoeven ze helemaal niet meer te "werken" natuurlijk....

Na drie albums in honderd jaar ben je wel aan een pauze toe.

rayman schreef:
Na drie albums in honderd jaar ben je wel aan een pauze toe.

Ze hebben in 2004 ook al een jaar niks gedaan... Ik denk dat ze een jaar nodig hebben om nieuwe inspiratie op te doen.

avatar van Nicolage Rico
Ze moeten zich aan hun contract houden, dus ze mogen niet zomaar een jaar niks doen. Ze moeten werken aan nieuw materiaal. Mooi zo.

Marcel²
Het blijft een meesterwerkje van de heren van Coldplay. Wel heb ik mijn stem verlaagd naar 4.5* en van de eerste plaats gehaald uit mijn persoonlijke top 10. Dit album heeft plaats moeten maken voor een ander album die toch beter is bij nader inzien

Marcel Jongeneel schreef:

Maar een meesterwerk kan je toch alleen beoordelen met 5* ??

avatar van Paalhaas
Nicolage Rico schreef:

Maar een meesterwerk kan je toch alleen beoordelen met 5* ??

Waarom? Ik vind alle albums die ik een 4/5 geef ook meesterwerken. Ligt er maar net aan waar je de grens legt.

avatar van Nicolage Rico
Oke, dat kan. Ik denk dat er niet zo heel veel meesterwerken zijn. Als die er wel zijn, dan beoordeel ik die met 5*

Albums van 4,5 * vind ik zeer goed, maar zijn geen meesterwerk.

avatar van animalkrullie
Een pareltje.
niet meer, niet minder

avatar van Yak
Yak
Nee.. dit album doet me toch echt vrij weinig. Het gaat allemaal nogal ten onder in de bombast en de 'grootsch ende meesleependheid', terwijl ik 'Parachutes' juist zo mooi en bezield vond klinken. Een aantal nummers zijn best sterk (Politik, In My Place, Amsterdam), een aantal nummers vind ik flinke miskleunen (Smile Upon Your Face, The Scientist, Green Eyes) en een aantal nummers verdrinken na een goede aanzet in alle sturm und drang (Clocks, A Whisper, Rush Of Blood). Al met al 2,5* voor deze MuMe-topper.

Martino
Zeikstem, zeikmuziek. Vervelend, gaat bij mij door merg en been, rillend van angst als ik dit hoor.

Martino schreef:

Niet bang worden hoor, misschien bijten ze ook nog...

Martino
Misschien bedoel ik het niet letterlijk. Ik gruwel van Coldplay. Als ik het hoor ben ik meteen 3 weken doodziek. Overtrokken, overgewaardeerde commerciële stierenstront muziek.

avatar van avdj
Momenteel misschien wat overhypt, maar deze plaat haalt bij mij een dikke voldoende. Gewoon een prima plaat.

avatar van musicfriek
Dan zou ik vooral geen radio of TV aanzetten, dan lig je echt binnen de kortste keren ziek in bed... Prima dat je bepaalde mening hebt, maar je beargumenteerd het niet... Je kan het ook wat netter zeggen.

Martino
Ik vertel gewoon onomwonden mijn mening.

avatar van musicfriek
Ok, zelf weten, maar ik zeg toch ook niet dat Jill Scott koeiezeikmuziek maakt? Misschien denk ik het wel, maar zou het niet als commentaar schrijven. (dit even als voorbeeld natuurlijk, want Jill Scott waardeer ik zeker wel

Martino
Daar is deze site toch voor. Om te zeggen wat je vind van een album. Maakt niet uit met welke woorden.

Ik zeg niks meer....

Pfffffff.

Martino
Je kan wel mooi om je mening heen lullen. Het gaat er toch om wat je echt vind en denkt. Maakt niet uit met welke woorden.

avatar van VanDeGriend
Martino schreef:
Maakt niet uit met welke woorden.

Nou dat maakt wel degelijk uit. Er zijn Users die in normaal Nederlands kunnen uitleggen of ze iets goed of slecht vinden. Ongeveer 5903 users schat ik in. Dat is wat wij zo'n beetje van elkaar mogen verwachten

avatar van HiLL
Als je niet van Jill Scott houd dan heb je geen verstand van muziek.

en dan zeggen dat je je mening vooral mag geven hoe dan ook.

shit

avatar van Reijersen
Maar Jill Scott is dan ook wel erg goed

Ik heb echt nergens verstand van.

avatar van Reijersen
rayman schreef:
Ik heb echt nergens verstand van.

haha

Kan het off-topic gezever niet weggehaald worden?

Als je niet van Jill Scott houd dan heb je geen verstand van muziek.

Who the fuck is Jill Scott eigenlijk ??