Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
avatar van bloempje24

11. suede
12. elbow

wie vult aan?

shappy1010
@bloempje Nu scheer je alles over 1 kam! Travis en Keane kan ik me wel een beetje in vinden, omdat die doorhobbelen op het succes van Coldplay, maar dat is vrijwel in elke nieuwe of terugkerende stroming te vinden.

Radiohead, Suede, U2 zijn toch andere bands volgens mij. Zo heb ik niks met U2 maar wel wat met Coldplay. Jij heb zelf Radiohead op 1 staan, maar vind Coldplay weer niks dus...

Louis2703 schreef:
Echt het beste album van Coldplay ooit..
het enige mindere nummer is: Daylight, en die is al goed!!
5 sterren, als er meer mogelijk waren had ie ze gekregen.

Helemaal mee eens! Al vind ik "A Whisper" toch ook iets minder.

avatar van Zidaan
Dit Album kocht ik een beetje op de gok nadat ik "Clocks" wel een vermakkelijk nummertje vond, ik moet eerlijk zeggen dat ik de 1ste paar dagen een beetje moest wennen aan de specifieke en toch herkenbare sound van Coldplay, mijn vader daarintegen (erg bekend met de palingsound) had maar 1 nacht nodig om hem zo vaak mogelijk af te spelen en tot de conclusie te komen dat dit wel een van de mooiste bands ooit was om naar te luisteren, hij zei ook wel treffend dat Chris Martin een zaadspuwende stem zoals dat heet in de muziek wereld.
En naarmate ik hem vaker ging luisteren werd ie alleen maar mooier en mooier, Politik sloeg ik in het begin eerlijk gezegd altijd over vanwege de luide intro maar als je verder luistert wordt het nummer alleen maar mooier en mooier, echt een top album ! Alleen daylight is een klein piekje maar zoals hierboven al vermeld nog steeds een top nummer ! 5*

bloempje24 schreef:

12. elbow

wie vult aan?

Thirteen Senses, net doorgebroken

J Casablancas
Net? Net ruim een jaar geleden.

avatar van orbit
Coldplay heeft mij teveel leentjebuur bij U2 gespeeld, ondanks dat vind ik dit best goed weg te luisteren. Daarom een 3,5* voor de moeite.

Vindje? Ik vind colplay echt heel anders, bijvoorbeeld God Put A Smile Upon Your Face, ik herken er helemaal niks van U2 in.

avatar van Music4ever
orbit doelt waarschijnlijk op X&Y,
Dit album lijkt idd totaal niet op u2.
Nog steeds vind ik dit album trouwens top!
Staat als sinds ik een top-10 heb erin.

Ik vind Coldplay als twee druppels water op Coldplay lijken. En U2 heeft redelijk veel weg van U2.
Dit album vind ik overigens de minste van Coldplay, maar dat geheel terzijde.

avatar van avdj
Dit album heb ik gisteren toevallig beluisterd maar de U2 sound is hier toch wel mijlen verderweg dan op X&Y. Enkele nummers vindt ik iets hebben van "The Bends" van Radiohead.

X&Y is inderdaad veel meer U2 dan AROBTTH, ik heb ze allebei nog eens goed beluisterd en na een tijdje begint X&Y te vervelen en AROBTTH helemaal nog niet.

Coldplay U2 sound?

Ja. Ik zie het ook niet erg, maar we vormen de minderheid kennelijk Hans.

avatar van Hans Brouwer
Rayman het is toch Godsgeklaagd dat men Coldplay met U2 durft te vergelijken??

avatar van Nicolage Rico
Naja, ik ontdenk wel een U2-sound in nummers als "Talk" van X&Y en misschien nog wat meer nummers van dat album hebben een u2-sound. Maar op dit album kan ik het niet ontdekken en op "Parachutes" al helemaal niet.

rayman schreef:
Dit album vind ik overigens de minste van Coldplay, maar dat geheel terzijde.

Nicolage Rico schreef:
....misschien nog wat meer nummers van dat album hebben een u2-sound. Maar op dit album kan ik het niet ontdekken en op "Parachutes" al helemaal niet.

Nee natuurlijk niet!!

Kalm beste Hans. Kalm maar.

avatar van Hans Brouwer
Ok Rayman, ik ga wel even een slokje water drinken en een zakdoek halen om m'n neus te snuiten

Hans Brouwer schreef:

Nee natuurlijk niet!!

Laat ik het zo zeggen: ik vind Coldplay beter...

avatar van Yak
Yak
Offtopic!
Hier mag je dit soort klachten kwijt.

Sorry Yak. Ik wist niet dat er zo´n topic bestond. Komt waarschijnlijk omdat ik geen overeenkomsten zie. Naïeve ik.

avatar van bert
ik vind u2/coldplay ook een vergelijking van niks. ook in X&Y is er niks u2's achtigs bij mij opgevallen.

Dit album heeft een heel eigen sound, een coldplay sound ^0^ en het beste nummer wisselt heel erg:p ik heb elke week weer een ander favoriet nummer van dit album

bert schreef:

ik heb elke week weer een ander favoriet nummer van dit album

Dat heb ik ook gehad. Mijn favorieten nu zijn "Politiek", 'The Scientist", "Clocks" en "Amsterdam".

"God Put a Smile Upon Your Face"

Harmen.. schreef:
"God Put a Smile Upon Your Face"

Dat nummer vind ik vooral live erg goed.

Ik heb ze nog nooit live gezien, maar dat lijkt mij inderdaad een goed nummer om op een concert te spelen.

Is een optreden van deze groep trouwens een beetje de moeite waard?

Wat zou je nou denken Harmen.....?

Is een optreden van deze groep trouwens een beetje de moeite waard?

Ik heb ze 2 x gezien. En het concert in het Gelredome vorig jaar was het beste concert waar ik tot nu toe ben geweest. Het speelde wel mee dat ik helemaal vooraan stond.